Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:35, 06 maj 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Bogdziu, cudna sesja z rana również miłego dnia dla ciebie macham.

Agatko dzieki . Co dzis robiłas? Muszę zajrzec do Ciebie.
Bogdzia 20:46, 06 maj 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, najpierw napisałam do męża a teraz przyszłam prosto do ciebie się pochwalić: właśnie widziałam u siebie (i pierwszy raz na żywo w ogóle) dzięcioła czarnego Szok Ale on jest duuuży kurczę. I od razu do googla czy mogłam go z innym gatunkiem pomylić. Nie mogłam Pierwszy raz go widziałam ale teraz myślę że on jest u nas w lesie od wiosny. Taką rozpierduchę mamy na drzewach że mała głowa. Dzięcioły tam zawsze były i było widać na drzewach że albo żerują albo szukają miejsca na gniazdo i sprawdzają twardość. Ale w tym roku to tam istne pobojowisko jest, przez chwilę nawet myślałam że to jacyś chuligani- niektóre co mniejsze drzewa to mają dziury na wylot, że spojrzeć przez nie można. To może być jego sprawka? Ale się cieszę Teraz spróbuję zapolować z aparatem Buziaki

Moniko cieszę sie razemz Toba a własciwie cieszy mnie Twoja wspaniała radosc . Ja wiedziałam ze u Ciebie musi byc dziecioł czarny i nawet o tym pisałam bo kiedys pisałas ze jakis ptak darł się bardzo dziwnym głosem, to musiał byc własnie on.Dzięcioł czarny przestraszony albo chcący kogos przestraszyc drze sie nieziemsko , można sie bac. Do mnie tez przylatuje z lasu , od trzech dni poluję na niego i chyba go wystraszyłam bo dzis go nie widziałam. Tez chciałam mu zrobic zdjecie bo nie mam go w zbiorach ale to nie takie proste, zawsze mi uciekł. Najłatwiej namierzyc go przy dziupli i może Tobie sie to uda. Aż Ci zazdroszczę tylu dziupli w Twoim lesie ja bym tam siedziała od rana do nocy i polowała z aparatem. Niestety pozostaje mi polowanie na małe ptaszki. Wyciągnęłam schowany juz karmnik i daje im słonecznik bo inaczej nie da sie ich zwabic a aparat wymaga wypróbowana. Zrobiłam prawie 2500 zdjec z czego jak sie domyślasz sporo mam do wyrzucenia bo sa podobne -lecę seriami. Żeby je wyrzucic to dopiero jest robota przy tej ilosci zdjec (fimików równiez)No to kochana dziewczyno poluj , czekam na zdjecia tego cudnego ptaka a może i innych. U Ciebie raj ptasi, też bym tak chciała.
Bogdzia 20:47, 06 maj 2016

AgataP napisał(a)

Bożenko będę wiedziała dopiero po weekendzie, w poniedziałek zaplanowałam wyjazd do Wa-wy, jak mi nie wypali to muszę we wtorek jechać.
Na weekend zamawiamy 20 ton żwiru jak nie rozwalimy tego w sobotę/niedzielę to mam zablokowany samochód w poniedziałek.
Wszystko więc zależy od mięśni moich i męża

Jeśli nie pojedziesz to chyba i tak wybierzemy sie z Kasia bo jej tylko wtorek pasuje, chyba ze i jej cos wypadnie innego.
Bogdzia 20:49, 06 maj 2016

AgataP napisał(a)

Aż musiałam go wypatrzeć w googlach piękny jest do mnie przylatuje czerwony, ale blisko na katalpę i wisi na kulce dzieciaki mają z niego polewkę jak się buja na niej. Ale goni wszystkie inne, a u mnie katalpa to punkt zbiorczy wszystkich fruwających.

Moja katalpa nie daje zadnych oznak zycia chyba lato z zimą ją załatwiły.
Bogdzia 20:50, 06 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, bo Ty masz poczucie humoru i już się cieszę na spotkanie.

Ja tez wiele sobie po nim obiecuje , bedzie wyjatkowe to pewne.
Bogdzia 20:51, 06 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Tak wiele osób chce Cię do mnie przywieźć, to chyba się uda?

Kasiu ja wiem tylko o jednej osobie która chce mnie do Ciebie przywieźc to Margarete , czyżbym o innych nie wiedziała?????
Bogdzia 20:55, 06 maj 2016

jankosia napisał(a)

Agata, u mnie są różne dzięcioły ale tego widziałam pierwszy raz na oczy to jestem cała w skowronkach W ogóle dużo ptaków u mnie, ale ja potrafię rozpoznać tylko te najbardziej charakterystyczne tylko nie mam takiej wiedzy jak Bożenka niestety.

Bogdzia, a gdzie ty znowu wybywasz?

Monia wiedzę szybko zdobędziesz majac w otoczeniu tyle ptaków. Chętnie bym sie do Ciebie wprowadziła by też na nie popatrzec. Tego o wprowadzeniu nie bierz na poważnie
Gdzie wybywam? Najpierw do Rogowa , potem do Powsina na kwitnienie bzów, potem chyba u mnie a potem do Kindzi i nastepnie do Niemiec na róze.Potem do Yolki i resztę zapomniałam bo to jeszcze daleko.
Bogdzia 20:56, 06 maj 2016

anna_t napisał(a)
bylam u Ciepluchy, otwarcie planują na przyszłą wiosne i oczywiście mamy zaproszenie na uroczysta imprezkę

Nie opuscimy takiej imprezy.
Bogdzia 20:57, 06 maj 2016

Edyta10 napisał(a)
Zdjęcia pooglądałam śliczne tulipki i serduszka biała , nie miałam nigdy białej, mus kupić
pozdrówki

Chetnie bym Ci dała tylko nie wiem czy juz nie jest za duza i czy się przyjmie.
an_tre 20:57, 06 maj 2016

Bożenko udało mi się dzisiaj podpatrzeć młode gołąbki, jestem z siebie dumna
luknij ku mnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies