Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ZieloneWrota 08:16, 06 maj 2016

Bogdziu, cudna sesja z rana również miłego dnia dla ciebie macham.
jankosia 09:44, 06 maj 2016

Bogdziu, najpierw napisałam do męża a teraz przyszłam prosto do ciebie się pochwalić: właśnie widziałam u siebie (i pierwszy raz na żywo w ogóle) dzięcioła czarnego Szok Ale on jest duuuży kurczę. I od razu do googla czy mogłam go z innym gatunkiem pomylić. Nie mogłam Pierwszy raz go widziałam ale teraz myślę że on jest u nas w lesie od wiosny. Taką rozpierduchę mamy na drzewach że mała głowa. Dzięcioły tam zawsze były i było widać na drzewach że albo żerują albo szukają miejsca na gniazdo i sprawdzają twardość. Ale w tym roku to tam istne pobojowisko jest, przez chwilę nawet myślałam że to jacyś chuligani- niektóre co mniejsze drzewa to mają dziury na wylot, że spojrzeć przez nie można. To może być jego sprawka? Ale się cieszę Teraz spróbuję zapolować z aparatem Buziaki
AgataP 10:17, 06 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Nie wpatrywałam sie za bardzo ale chyba obydwa były pojedyncze sadzonki. Agata co z wtorkiem , jedziemy???bo z Kasią trzeba sie jeszcze umówic i z Ewą.

Bożenko będę wiedziała dopiero po weekendzie, w poniedziałek zaplanowałam wyjazd do Wa-wy, jak mi nie wypali to muszę we wtorek jechać.
Na weekend zamawiamy 20 ton żwiru jak nie rozwalimy tego w sobotę/niedzielę to mam zablokowany samochód w poniedziałek.
Wszystko więc zależy od mięśni moich i męża
AgataP 10:20, 06 maj 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, najpierw napisałam do męża a teraz przyszłam prosto do ciebie się pochwalić: właśnie widziałam u siebie (i pierwszy raz na żywo w ogóle) dzięcioła czarnego Szok Ale on jest duuuży kurczę. I od razu do googla czy mogłam go z innym gatunkiem pomylić. Nie mogłam Pierwszy raz go widziałam ale teraz myślę że on jest u nas w lesie od wiosny. Taką rozpierduchę mamy na drzewach że mała głowa. Dzięcioły tam zawsze były i było widać na drzewach że albo żerują albo szukają miejsca na gniazdo i sprawdzają twardość. Ale w tym roku to tam istne pobojowisko jest, przez chwilę nawet myślałam że to jacyś chuligani- niektóre co mniejsze drzewa to mają dziury na wylot, że spojrzeć przez nie można. To może być jego sprawka? Ale się cieszę Teraz spróbuję zapolować z aparatem Buziaki

Aż musiałam go wypatrzeć w googlach piękny jest do mnie przylatuje czerwony, ale blisko na katalpę i wisi na kulce dzieciaki mają z niego polewkę jak się buja na niej. Ale goni wszystkie inne, a u mnie katalpa to punkt zbiorczy wszystkich fruwających.
Pszczelarnia 10:26, 06 maj 2016

Bogdzia, bo Ty masz poczucie humoru i już się cieszę na spotkanie.
Kindzia 10:32, 06 maj 2016

Tak wiele osób chce Cię do mnie przywieźć, to chyba się uda?
jankosia 11:21, 06 maj 2016

AgataP napisał(a)

Aż musiałam go wypatrzeć w googlach piękny jest do mnie przylatuje czerwony, ale blisko na katalpę i wisi na kulce dzieciaki mają z niego polewkę jak się buja na niej. Ale goni wszystkie inne, a u mnie katalpa to punkt zbiorczy wszystkich fruwających.

Agata, u mnie są różne dzięcioły ale tego widziałam pierwszy raz na oczy to jestem cała w skowronkach W ogóle dużo ptaków u mnie, ale ja potrafię rozpoznać tylko te najbardziej charakterystyczne tylko nie mam takiej wiedzy jak Bożenka niestety.

Bogdzia, a gdzie ty znowu wybywasz?
anna_t 12:56, 06 maj 2016

bylam u Ciepluchy, otwarcie planują na przyszłą wiosne i oczywiście mamy zaproszenie na uroczysta imprezkę
Edyta10 14:35, 06 maj 2016

Zdjęcia pooglądałam śliczne tulipki i serduszka biała , nie miałam nigdy białej, mus kupić
pozdrówki
Bogdzia 20:34, 06 maj 2016

ewa_k napisał(a)
I nawzajem

Dzięki Ewo. Dzień był super choc wszystkie mięsnie mnie bola ale było mozna cały dzień popracowac i na ptaszki popatrzec a nawet je ratowac , bo gniazdo sierpówek napadła sroka i samiec dzielnie ją odganiał ale dopiero jak poleciałam na pomoc sroka uciekła.