Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:27, 20 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ja nigdy nie mialam bliskich kontaktów z ptakami....z dzieciństwa głównie pamiętam wrony a latem tylko wróble??? Dlatego teraz tak bardzo mnie zachwycają Twoje zdjęcia różnych gatunków

Marzenko dzięki za te słowa, ale jeszcze mi powiedz czy teraz widujesz w swoim ogrodzie więcej gatunków niż te dwa które wymieniłaś?
Bogdzia 19:30, 20 lis 2012

Martek napisał(a)
Muszę sobie taki pieniek skombinować bo wtedy ptaki jak na talerzu ...
Pozdrawiam Bożenko i twoich szanownych gości przy okazji pozwolisz

Dlatego pokazałam żeby innym było łatwiej fotografowac ale warunek jest jeden , po fotografowaniu trzeba zgarnąc ziarno i dac do wyższego karmnika , no chyba że nie przychodzą do Ciebie koty . Dzięki za pozdrówka i nawzajem.
Tess 20:11, 20 lis 2012

Bożenko, dziękuję za instrukcję obsługi kompostownika.
A pomysł z pieńkiem - rewelacyjny, muszę pomyśleć, jak go skopiować
Buziaki
Bogdzia 20:14, 20 lis 2012

Tess napisał(a)
Bożenko, dziękuję za instrukcję obsługi kompostownika.
A pomysł z pieńkiem - rewelacyjny, muszę pomyśleć, jak go skopiować
Buziaki

Cieszę sie że mogę podsunąc jakiś pomysł. Serdecznie pozdrawiam.
eliza3 20:21, 20 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Sama prawda Bożenko, ale pamiętam, ze jednak jeden ptak mnie wkurzył, śpiewał niesamowicie pięknie, raz w życiu taki śpiew słyszałam, ale całą noc i nie było spania, tak głośno śpiewał

mimo to, chciałabym znowu go posłuchać, ale pewnie jakiś zbłąkany wędrowiec to był

Irenko jak tak pięknie śpiewał to mnie i nieprzespanej nocy nie byłoby żal.Swoją drogą co to mogło byc? Najbardziej pauje na słowika ale i one nie spiewają przez całą noc.

Ileż ja bym dała za taką nieprzespaną noc z powodu słowika... W mojej wsi rodzinnej w parku mieszkał słowik, ależ on cudnie śpiewał... otwierałam okno i słuchałam... kiedy koleżanka do mnie przyjechała też nie mogła spać... ciekawe, mnie nie przeszkadzał
Bogdzia 20:29, 20 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Sama prawda Bożenko, ale pamiętam, ze jednak jeden ptak mnie wkurzył, śpiewał niesamowicie pięknie, raz w życiu taki śpiew słyszałam, ale całą noc i nie było spania, tak głośno śpiewał

mimo to, chciałabym znowu go posłuchać, ale pewnie jakiś zbłąkany wędrowiec to był

Irenko jak tak pięknie śpiewał to mnie i nieprzespanej nocy nie byłoby żal.Swoją drogą co to mogło byc? Najbardziej pauje na słowika ale i one nie spiewają przez całą noc.

Ileż ja bym dała za taką nieprzespaną noc z powodu słowika... W moim domu rodzinnym w parku mieszkał słowik, ależ on cudnie śpiewał... otwierałam okno i słuchałam... kiedy koleżanka do mnie przyjechała też nie mogła spać... ciekawe, mnie nie przeszkadzał

Mnie tez by nie przeszkadzał. Po drugiej stronie drogi była zapuszczona działka i słowik miał tam swoje gniazdko i oczywiście spiewał, ale działkę kupili, wszystko wycięli , postawili dom , i słowika juz nie ma. Posadziłam dla niego gaszcz krzaków i mam nadzieję ze kiedys go znajdzie i zamieszka, pewnie już jakiś inny, a tamtego bardzo mi żal.
hanka_andrus 20:37, 20 lis 2012

W ubiegłym roku ,to miałam kosy w ogrodzie....jak zapewne niektórzy pamiętają.....

Bogdzia 20:39, 20 lis 2012

A my z M wczoraj sami dla siebie zabawiliśmy się w Mikołaja.

i Mikołaj przyniósł nam taki prezent:

Bogdzia 20:42, 20 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
W ubiegłym roku ,to miałam kosy w ogrodzie....jak zapewne niektórzy pamiętają.....

Ja pamietam że mówilas. Ja się cieszę prawie z kazdego ptaszka . Piszę prawie bo sroki i sójki choc są piękne to jednak niszczą bardzo wiele gniazd.
Mala_Mi 20:48, 20 lis 2012

Porządny Mikołaj