Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Basilikum 15:19, 30 sie 2016

chyba jedynym kwiatkiem, ktorego nie cierpie jest begonia ale w tym polaczeniu wyglada zjawiskowo
Pszczelarnia 17:31, 30 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia

Miałam kiedyś wrzosowisko ... (wrzosowisko i zielnik to były moje pierwsze kroki w ogrodzie). I nie wiem czy nie powinno znowu się pojawić w miejsce jednej rabaty. Coś mi aż drgnęło na widok tych zdjęć.
Bogdzia 20:30, 30 sie 2016

Kasya napisał(a)

Musisz tu koniecznie napisać jak nawozic, sadzić/przesadzać rododendrony itp i potem tylko odsyłać do tej strony
55555 będzie nieprędko

Kasiu tyle razy juz to pisałam ze i tak chyba wszyscy wiedzą doskonale.Co do strony 5555 to porównując ze stroną 3333 to poczekamy 16 miesiecy i juz bedzie
Bogdzia 20:31, 30 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Zachwycił mnie Twój William !

Tez go lubie mimo że listki w czarne kropki zaczynaja sie robic. Chyba jeszcze go kupie.
Bogdzia 20:32, 30 sie 2016

marzena_p napisał(a)
4444 gospodarz ogrodu szczery.

Witam Marzenko
Bogdzia 20:34, 30 sie 2016

Basilikum napisał(a)

mnie tu wszystko zachwyca
a numer rzeczywiscie Ci sie dzis udal

Widzę ze ostatnio zobaczyłas kilka pięknych ogrodów, miłe takie wycieczki do zaprzyjaźnionych ludzi.Numer juz sie zmienił i po sensacji
Bogdzia 20:35, 30 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
A imię jego 40 i 4 razy dwa

Nawymyślałyscie róznych wersji z powodu tego numeru. Macham.
Bogdzia 20:39, 30 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Śliczny jest ten kolor zawilca Wiesz jak się nazywa? Kupowałaś przez internet, czy w stacjonarnym sklepie? Cudo!

Ta begonia też mi się bardzo podoba. Pasowałaby do mojej rabaty

Wrzosami też się zachwycam u Ciebie

Ewo ja je co rok kupuje w Skierniewicach , równiez biale które w tym roku mi wymarzły. 17 wrzesnia znów bedzie kupowanie choc przysiegałam ze wiecej nie kupieNazwy pisałam wczoraj ale moge powtórzyc: Prinz Heinrich', Serenade, Pamina, Margarete.Begonii tez nie lubiłam przynajmniej tych małych ale żadna roslinka nie wytrzymuje u mnie w piaszczystej ziemi tak dobrze przez cały sezon jak one. U mnie i tak sa raczej kiepskie , zobacz jak śliczne sa u Any-Art.
Bogdzia 20:45, 30 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Miałam kiedyś wrzosowisko ... (wrzosowisko i zielnik to były moje pierwsze kroki w ogrodzie). I nie wiem czy nie powinno znowu się pojawić w miejsce jednej rabaty. Coś mi aż drgnęło na widok tych zdjęć.

Mogę zacząc tak jak Ty. Miałam kiedys wrzosowisko i to nawet nie jedno, miałam mnóstwo wrzosów ale którejs zimy niemal wszystkie wymarzły . Na ich miejsce posadziłam inne rośliny głównie azalie japońskie i nagle czesc wrzosów ożyła i rosnie w tych azaliach.Te z drugiego i trzeciego zdjecia rosna na brzegu rabaty ale te z pierwszego w samym środku azalii . co rok wiosna je wyrywam a ze nie modę się dostac do srodka to tylko ile sie urwie a one do jesieni odrastaja i kwitną. Chyba pozwole im tak rosnac bo jesienia fajnie to wyglada.I tak to jest byc ogrodnikiem jak chciałam zeby rosły to wymarzły a jak wyrywam to rosna i kwitna.
jolanka 21:07, 30 sie 2016

Tyle piszecie o tych Skierniewicach - to nie tak daleko ode mnie Jak to wygląda w praniu ? Kiermasz, wystawy?