Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 23:08, 28 lut 2017

O kurczę Bogdzia ale masz już wiosnę Prawdziwą!
pestka56 00:58, 01 mar 2017

Ptaki koncertują, ale wiosna u mnie jeszcze śpi. Dopiero krokusy nieśmiało listki wysuwają.
ana_art 08:30, 01 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

To fajnie , bardzo sie cieszę. Chyba 27 będzie.

Bożenko z oczami już lepiej?
u mnie ptaki już widziałam 16.02, a wczoraj czytałam że jest już bardzo dużo ptaków u nas na rozlewiskach

abiko 09:05, 01 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Ranniki juz powinny byc , pewnie Ci nie wyrosną. Dostałas od kogos czy w sklepie kupiłas?, bo mnie sklepowe nigdy nie wyrosły dopiero te które dostałam i te które mi na allegro Karola kupiła to rosna.

Dostałam. Widocznie coś im nie pasowało, choć ani za sucho, ani za mokro tam nie było. No trudno, ja się tak łatwo nie poddaję
Lepiej mi rosną rośliny podarowane niż kupowane, tak mam np. z liliami, które w ubiegłym roku mi nie wyrosły w 50% z kupionych.
Urszulla 09:34, 01 mar 2017

Po tym co piszesz to znaczy że wiosna przyszła. U mnie też Wczoraj sąsiedzi wycięli wszystkie dorosłe świerki. Perspektywa z domu mi się zmieniła i muszę się na nowo przyzwyczaić. Zrobiła się taka pusta przestrzeń a młode jodełki po ich stronie dopiero rosną. A ja odczuję tą letnią patelnie zanim drzewa nie urosną.

Milka 11:16, 01 mar 2017

Nasyciłam oczy wiosennymi widokami
Milka 12:50, 01 mar 2017

I na 100% padł ten 13- letni klon, może jeszcze trzeba czekac, ale strata ogromna, jeśli ta.
Bogdzia 15:05, 01 mar 2017

an_tre napisał(a)
U ciebie faktycznie wiosna prawdziwa

Aniu uwielbiam ranniki własnie za to że najwczesniej wiosne robia no może po oczarach wiec i oczara sobie kupilam . Byle tylko cos zakwitło to juz człowiek szczęśliwy
Bogdzia 15:08, 01 mar 2017

mira napisał(a)
Bogdzia to kos dziś z M wysłuchaliśmy, był wysoko na naszej brzozie - czarny duży ptaszek - piękna solówka jakby wiosna już była a to wciąż luty

widziałam Twój filmik z krokusami - super podziwiam i krokusy i produkcję filmowa
muszę raz jeszcze to zobaczyć bo ciekawe odmiany zgromadziłaś

pozdrawiam

Jak napisałas że wysoko śpiewa to od razu pomyślałam że moze to kos. u mnie jeszcze nie śpiewają mimo ze mam trzy pary na stałe ale na razie chyba za zimno u mnie. Fajnie ze Ci się mój filmik podobał, tak co jakis czas jakąs zabawe sobie wymyślam
Bogdzia 15:12, 01 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie też kosy dają koncert. I gęsi robią przeloty.Tylko ranników brak. Do oglądania mam tylko przebiśniegi.
Pozdrawiam Bogdziu.

Przebisniegi tez fajne ale ranniki wczesniejsze.Koło mnie brak zbiorników wodnych wiec przeloty ptaków to zawsze duze wydarzenie i na pewno jest ich mniej niz w okolicach jezior ale juz zaliczyłam ten cudny widok. Pozdrówka.