Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:41, 01 kwi 2017

Kasya napisał(a)

ojej...nie wiem co to za kwiatki otulone listkiem

To sangwinaria , fajne te jej listki otulajace kwiatki. Mam pojedynczą i pełną , pełna kwitnie później ale w tym roku obydwie były przesadzane wiec szybko przekwitna.
Bogdzia 20:42, 01 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Bogdziu robią wrażenie , czy ja się takich doczekam...

Aniu kto jak kto ale Ty na brak kwitnacych kwiatów nie możesz narzekac. Krokusy tez przeciez masz.
Bogdzia 20:44, 01 kwi 2017

asiak napisał(a)
Jak cudownie... miałam nie kupować ciemiernika, ale jak się oprzeć? Muszę kupić...
Bogdziu, Tobie również miłego weekendu

Jesli Ci sie podobaja to oczywiscie kup , trzeba sobie robic przyjemnosci, jak najwiecej przyjemnosci
Bogdzia 20:46, 01 kwi 2017

Basilikum napisał(a)

co to co to??

masz juz ciemiernikowa kolekcje

no i nie przemeczaj sie, powolutku powolutku zdarzysz ze wszystkim

Kasiu nie wiem co to jest. Dostałam kiedys jedna roslinkę kwitnącą obok innej , przez kilka lat tak sie rozrosła. Kiedys spotkałam w internecie jej nazwę ale juz zapomniałam.
hanka_andrus 20:46, 01 kwi 2017

Ja też zaglądam i podziwiam, ale chwalić nie będę, bo to wszystko zasługa przyrody i dobrej opieki ogrodnika. A przy pierwszokwietniowej wizycie tylko powiem, że cudnie jest w ogrodzie wiosną, zwłaszcza w Twoim!
Bogdzia 20:46, 01 kwi 2017

BASIA8 napisał(a)
Pięknie jest Mam nadzieję że pogoda dopisze i jutro fotki pokażę. Szykujemy się z Mikim na wielkie porządki w ogródeczku
Buziolki.

Basiu to cierpliwie czekam.
an_tre 20:48, 01 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Aniu kto jak kto ale Ty na brak kwitnacych kwiatów nie możesz narzekac. Krokusy tez przeciez masz.
...ale do takich łanów mi daleko...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 20:49, 01 kwi 2017

eda napisał(a)

Krokusiki piękne a w ciemiernikach jestem zakochana macham wiosennie późną porą Bogdziu spokojnej nocy i dużo zdrówka życzę

Dzięki za życzenia zdrówka im człowiek starszy tym bardziej potrzebne.Na szczęscie teraz pojawiło się naturalne lekarstwo czyli pogoda i wiosna i od razu człowiek lepiej sie czuje.
BasiaLT 20:50, 01 kwi 2017

Bogdziu podziwiam twoje ciemierniki. Masz przepiękne odmiany. Krokusiki to już klasyka gatunku
Bogdzia 20:58, 01 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

dobrze że wkleiłas bo dzisiejsze i jutrzejsze słońce raczej sprawi że ten widok się skończy ...moje krokusy wczoraj padały jak muchy.

a jak u ciebie magnolie? ...moja gwieździsta cieszyła wczoraj moje oczy ))

Justynko masz racje juz przekwitły ale mam jeszcze dwa miejsca w cieniu gdzie własnie zaczęły kwitnąc.Nie płaczę po tych bo własnie zaczęły kwitnac moje zółte pierwiosnki , bardzo je lubie wiec teraz nowe zachwyty i radosci. Magnolie jeszcze nie kwitna . Mam gwiaździstą ale po pieciokrotnym przesadzaniu mało kwitnie i sporo później więc jeszcze na nią czekam. Rosna za to pąki innym magnoliom , pękaja na Alexandrinie , na Susan i Nigrze jeszcze nie za duze ale najwieksze na Laura , osiem wielkich pąków , juz bedzie pieknie kwitnac i mam jeszcze żółtą i tez pąki jasne juz zdradzaja kolor ale ma sie oziębic więc beda sie rozwijac wolniej.A jeszcze zapomniałam o Piruetce ale ona później kwitnie choc cudnie , tak wiec jest na co czekac.