To sangwinaria , fajne te jej listki otulajace kwiatki. Mam pojedynczą i pełną , pełna kwitnie później ale w tym roku obydwie były przesadzane wiec szybko przekwitna.
Kasiu nie wiem co to jest. Dostałam kiedys jedna roslinkę kwitnącą obok innej , przez kilka lat tak sie rozrosła. Kiedys spotkałam w internecie jej nazwę ale juz zapomniałam.
Ja też zaglądam i podziwiam, ale chwalić nie będę, bo to wszystko zasługa przyrody i dobrej opieki ogrodnika. A przy pierwszokwietniowej wizycie tylko powiem, że cudnie jest w ogrodzie wiosną, zwłaszcza w Twoim!
Dzięki za życzenia zdrówka im człowiek starszy tym bardziej potrzebne.Na szczęscie teraz pojawiło się naturalne lekarstwo czyli pogoda i wiosna i od razu człowiek lepiej sie czuje.
Justynko masz racje juz przekwitły ale mam jeszcze dwa miejsca w cieniu gdzie własnie zaczęły kwitnąc.Nie płaczę po tych bo własnie zaczęły kwitnac moje zółte pierwiosnki , bardzo je lubie wiec teraz nowe zachwyty i radosci. Magnolie jeszcze nie kwitna . Mam gwiaździstą ale po pieciokrotnym przesadzaniu mało kwitnie i sporo później więc jeszcze na nią czekam. Rosna za to pąki innym magnoliom , pękaja na Alexandrinie , na Susan i Nigrze jeszcze nie za duze ale najwieksze na Laura , osiem wielkich pąków , juz bedzie pieknie kwitnac i mam jeszcze żółtą i tez pąki jasne juz zdradzaja kolor ale ma sie oziębic więc beda sie rozwijac wolniej.A jeszcze zapomniałam o Piruetce ale ona później kwitnie choc cudnie , tak wiec jest na co czekac.