Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:17, 01 kwi 2017

an_tre napisał(a)
...ale do takich łanów mi daleko...

Aniu za rok lub dwa pewnie bedą i u Ciebie.
Bogdzia 21:18, 01 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Bogdziu podziwiam twoje ciemierniki. Masz przepiękne odmiany. Krokusiki to już klasyka gatunku

Zobacz u Zymona on ma piekne , to sklep internetowy.
Bogdzia 21:19, 01 kwi 2017

asiak napisał(a)
Super Bogdziu, tak zrobię Dziękuję Ci bardzo
Jutro złożę zamówienie

Kasiek 22:37, 01 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Haniu dzieki za pochwały ale w tym roku troche roslin wyrzuciłam w tym dwa klony palmowe i jednego rh , muszę wymyslec jakie drzewa posadzic bo planowałam klony i amanogawe a to wszystko chorowite . Pierwszego kwietnia prima aprilis wiec nie wiem jak ten komplement potraktowacBuziaki.

Bozenko nie moge powiedziec by amanogawy byly chorowite, mam ich kilka sztuk, teraz nawet 4 male mi sie same rozmnozyly i jakos nie zauwazylam by byly delikatne i podatne na choroby.

Zajrzyj prosze do mnie, zrobilam fotke tych kwitnacych azalii i dodatkowo rh ( tez juz kwitnie) o ktorej ostatnio mowilam, moze pomozesz z nazwa ( wiem wiem, juz raz podpowiedzialas, ale teraz mam fotki)
Margerytka40 09:11, 02 kwi 2017

Bożenko mój klonik żyje i chyba nawet dobrze się ma po ubiegłorocznym cięciu.
09:31, 02 kwi 2017
Bogdzia napisał(a)

Justynko masz racje juz przekwitły ale mam jeszcze dwa miejsca w cieniu gdzie własnie zaczęły kwitnąc.Nie płaczę po tych bo własnie zaczęły kwitnac moje zółte pierwiosnki , bardzo je lubie wiec teraz nowe zachwyty i radosci. Magnolie jeszcze nie kwitna . Mam gwiaździstą ale po pieciokrotnym przesadzaniu mało kwitnie i sporo później więc jeszcze na nią czekam. Rosna za to pąki innym magnoliom , pękaja na Alexandrinie , na Susan i Nigrze jeszcze nie za duze ale najwieksze na Laura , osiem wielkich pąków , juz bedzie pieknie kwitnac i mam jeszcze żółtą i tez pąki jasne juz zdradzaja kolor ale ma sie oziębic więc beda sie rozwijac wolniej.A jeszcze zapomniałam o Piruetce ale ona później kwitnie choc cudnie , tak wiec jest na co czekac.

z tych co wymieniłaś Piruetke ...mam ..ale zeszłoroczny nabyt wiec nie spodziewam sie szału ...dzielna jest

Laura ...duże pąki ...przyjde na foty ...zaciekawiłas mnie

PS. napisz u mnie ...bo juz nie jestem w stanie znaleźć( ...co z tym twoim duzym klonem czerwonym sie podziało po 15 latach ...i jaki to klon?
Madzenka 17:27, 02 kwi 2017

Chyba dzisiaj równie cieplutko jak wczoraj. Miłego odpoczynku zatem życzę w ogrodzie.
Kasik 19:19, 02 kwi 2017

Łąki krokusowe u Ciebie przychodzę oglądać co roku. Zachwycają. Bardzo.

No i mam nadzieję na Twoje magnolki Ja mam ich 6, ale nie wiem jak to zrobiłam- nie mam Aleksandriny. To ona mnie zachwyca zawsze.
Kasya 19:21, 02 kwi 2017

wlasnie przyszlam zapytac o twoje magnolie i o laure ale już wszystko przeczytalam
GorAna 19:24, 02 kwi 2017

Bożenko, dzięki za wczorajsze miłe chwile
Twoje krokusowe polany cudne, a ciemierniki jak malowane
Pozdrawiam