Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 11:14, 03 gru 2012

No to zima i u mnie i u Ciebie... i niech tak będzie.... Białą pierzynka jest potrzebna...szkoda, że nie tydzień później, ale to względy zawodowe.... ogród się cieszy....
Dziś sikorki bombardują okna i chyba cha powiedzieć, gdzie te pozostałe paśniki się podziały???? Trzeba zacząć sypać do wszystkich, one doskonale pamiętają gdzie było jedzonko.
A co do uzdolnień.... Ula ma rację, każdy jakieś ma i trudno by każdy miał takie same Ja tak się pocieszam patrząc na innych prace Ty masz talent do RH ... nikt takich nie dohodował
popcorn 11:17, 03 gru 2012

Bożenko cudnie u Ciebie! Do nas puch nie doleciał... pewnie niedługo też się doczekamy.

pozdrawiam!
Bogdzia 11:24, 03 gru 2012

irena_milek napisał(a)
To pani zima zawitała! ale poprzednio cię nie rozpieszczała, to juz niech ta pokrywa śniegu sobie leży! utuczyłas te sikorki, że hej, moje takie mikrutkie do twoich

i masz rację, jak zajrzec na hobby...same kompleksy mozna mieć

Mam nadzieję Irenko że w tym roku śnieg przykryje roślinki , bo przecież taka zima jak w tamtym roku nie powinna się powtórzyc.Sikorki od lat mają u mnie stała stołówkę więc muszą dobrze wyglądac. Sporo słonecznika zjadaja w końcu. Pozdrówka.
Bogdzia 11:25, 03 gru 2012

popcarol napisał(a)
Bożenko cudnie u Ciebie! Do nas puch nie doleciał... pewnie niedługo też się doczekamy.

pozdrawiam!

Tak blisko mnie mieszkasz to myślałam że i u Ciebie też snieg jest. Zawsze to jednak lepiej jak przykryje roślinki i mają cieplej . Pozdrawiam Karolinko.
Bogdzia 11:29, 03 gru 2012

asc napisał(a)
No to zima i u mnie i u Ciebie... i niech tak będzie.... Białą pierzynka jest potrzebna...szkoda, że nie tydzień później, ale to względy zawodowe.... ogród się cieszy....
Dziś sikorki bombardują okna i chyba cha powiedzieć, gdzie te pozostałe paśniki się podziały???? Trzeba zacząć sypać do wszystkich, one doskonale pamiętają gdzie było jedzonko.
A co do uzdolnień.... Ula ma rację, każdy jakieś ma i trudno by każdy miał takie same Ja tak się pocieszam patrząc na innych prace Ty masz talent do RH ... nikt takich nie dohodował

Nawet jeśli nikt się nie dohodował to się dohodujecie, wiadomo czasu potrzeba na to by urosły. Jak jest snieg to sikorki już tylko na Wasze jedzenie mogą liczyc więc nic dziwnego ze sie dobijają. U mnie też karmienie pełną parą idzie, tylko zdjęcia kiepsko wychodzą bo światło byle jakie. Pozdrawiam Aniu.
popcorn 11:51, 03 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

pozdrawiam!

Tak blisko mnie mieszkasz to myślałam że i u Ciebie też snieg jest. Zawsze to jednak lepiej jak przykryje roślinki i mają cieplej . Pozdrawiam Karolinko.

Prawda? Zdziwiłam się że u Ciebie biało, a u nas nic... zimno nie jest, minus 2, na razie roślinom nie zaszkodzi, gorzej jak będzie kilkanaście na minusie i nadal bez śniegu... ciężkie chmury wiszą na niebie, myślę że może popada?

pozdrawiam, miłego dnia Bożenko!
Bogdzia 11:58, 03 gru 2012

Urszulla napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu. Przeczytałam o hobby i też mam kompleksy, ale z drugiej strony to wspaniale mieć wokół siebie utalentowanych ludzi. Dzisiaj hobby dostępne jest z instruktażem na you tube i Tobie też proponuję tam zajrzeć. Różne techniki można dla siebie znaleźć, zajęcia na zimowe wieczory i myślę że talentu nie potrzeba....kiedyś pamiętam moja babcia wyszywała obrazy, obrusy i szyła namiętnie, cerowała..... a ja żałuję tylko bo moja mama kiedyś pięknie malowała i nic teraz nie robi ....dzisiaj ludzie w różnym wieku robią decoupage.....zresztą widziałaś lampiony u Danusi, te mnie się podobały bardzo.
To przesyłam Ci jakieś linki do podglądnięcia.....nie żebym Cię bardzo namawiała bo ja sama nie wszystko lubię. A tak poza tym Ty gotujesz, pieczesz......to też hobby

http://www.youtube.com/watch?v=X_lutozIU4I
http://www.youtube.com/watch?v=nfNuIvNDTKc
http://www.youtube.com/watch?v=qNB5I1UeAc4

A z innego hobby ogrodowego...to wspaniała zima u Ciebie....u nas dzisiaj też i te ptaszki są rewelacyjne.

Ula poogladałam sobie filmiki i masz rację można kupic instrukcję i wszystkiego się nauczyc,no i prawda że miło miec wokół siebie utalentowanych ludzi.Ja też kiedys mnóstwo haftowałam , na szydełku robiłam ale potem już miałam za dużo obowiązków i trzeba było to wszystko zostawic. Moze warto do tego wrócic? Pozdraiam serdecznie i dzieki za linki.
Milka 13:41, 03 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

To pani zima zawitała! ale poprzednio cię nie rozpieszczała, to juz niech ta pokrywa śniegu sobie leży! utuczyłas te sikorki, że hej, moje takie mikrutkie do twoich

i masz rację, jak zajrzec na hobby...same kompleksy mozna mieć

Mam nadzieję Irenko że w tym roku śnieg przykryje roślinki , bo przecież taka zima jak w tamtym roku nie powinna się powtórzyc.Sikorki od lat mają u mnie stała stołówkę więc muszą dobrze wyglądac. Sporo słonecznika zjadaja w końcu. Pozdrówka.

to teraz wiem od czego ja tyłam, mogłam i 3 paczki dziennie złupać słonecznika!
miłego dnia
Bogdzia 15:40, 03 gru 2012

Dzidka napisał(a)

Sikorki to żarłoki , stale trzeba im dosypywac.

Bożenko, nie pamiętam by kiedykolwiek było tak dużo sikorek.
Czy u Ciebie też jest podobnie ?

Miło cie widziec Dzidko. U mnie sikorek jest bardzo dużo ale wydaje mi sie że zawsze ich dużo było , natomiast w tym roku wyraźnie jest mniej sójek. Tu było mnóstwo sójek a w tym roku już od wiosny było ich mniej , czyżby ostatnia zima im dokuczyła? W sumie to dobrze bo one niszcza gniazda tych drobnych ptaków ale ciekawe co się stało że jest ich mniej. Pozdrawiam serdecznie Dzidko.
Bogdzia 15:44, 03 gru 2012

eliza3 napisał(a)

Ale u ciebie śniegu napadało... ten żółty ptaszek to ja się nazywa, bo chyba podobny przylatuje do mnie, jest mniejszy od sikorki
U mnie dopiero wieczorem zaczęło padać, pewnie rano będzie biało. Pozdrawiam.

Te dwa mają żółty kolor więc nie wiem o którego chodzi . Pierwszy to sikorka modraszka a drugi to dzwoniec. Sikorka modraszka jest mniejsza od sikorki bogatki ale dzwoniec jest od niej nieco większy. Pozdrówka Elizko.