Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

EPODLAS 23:06, 15 paź 2012

A u mnie w warzywniku tylko rukola została. Warzywa wykopane i posiałam nawóz zielony. Elizo nic nie zastąpi własnych warzyw. A z majeranku jeszcze przez jakiś czas będziesz miała pociechę. Na drugi rok też posieję. W tym roku posiałam kolendrę, wyrosła piękna, tylko nikt jej nie lubił, ja też nie. Na drugi majeranek obowiązkowo zastąpi kolendrę.
eliza3 23:26, 15 paź 2012

Ja bardzo lubię majeranek, często go używam, więc sadzę co roku. Polecam, co do kolendry mam mieszane uczucia, czasem używam, ale rzadko.
popcorn 06:58, 16 paź 2012

Ela własny warzywnik, choćby mały, to super sprawa! Zioła możesz posadzić na rabacie bylinowej, z kwiatami, większość jest atrakcyjna. A własna fasolka, pietruszka, marchewka - super! pozdrawiam
betysia 07:03, 16 paź 2012

sloneczko, usmiechy i buziaki zostawiam na dobry poczatek dnia!!!!!!!
cmok!!!!!
AniaDS 16:16, 16 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Aniu moje oregano zostaje w ogrodzie, nigdy go nie wykopuję, bo to bylina, będzie cieszyć w przyszłym sezonie.

Ale to w ogrodzie u mnie już prawie wszystkie listki zgubiło, a to co przeniosłam do domu wciąż jest ładne
Zwykłego nie ruszałam, ukopałam tylko trochę cytrynowego .
eliza3 16:34, 16 paź 2012

Karolinko byle do wiosny, wtedy pomyślę. Nad korzeniowymi muszę się zastanowić, ponieważ mam nornice, a te potrafią człowieka z równowagi wyprowadzić

Betysiu dla ciebie też słoneczka

Aniu ja na zimę trochę sobie ususzyłam, a to w ogrodzie niech sobie rośnie i czeka wiosny. Oregano pięknie kwitnie i lubią je motyle.
kasik778 17:44, 16 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Ja bardzo lubię majeranek, często go używam, więc sadzę co roku. Polecam, co do kolendry mam mieszane uczucia, czasem używam, ale rzadko.

Kolendra jest bardzo popularna w Anglii, u nas zdecydowanie wszyscy preferują pietruszkę
w przepisach jak jest podana kolendra to właśnie można zastąpić natką
popcorn 17:46, 16 paź 2012

Ela u mnie też nornic dostatek, ale marchewki nie ruszają - obok miałam czosnek, pory i śmierdziuszki (aksamitki) - może dlatego?

pozdrawiam!!
eliza3 17:53, 16 paź 2012

kasik778 napisał(a)

Kolendra jest bardzo popularna w Anglii, u nas zdecydowanie wszyscy preferują pietruszkę
w przepisach jak jest podana kolendra to właśnie można zastąpić natką

Rozumiem, że masz na myśli listki kolendry? Nie znam, nie używałam, ja znam tylko kolendrę w postaci nasionek, dodaję czasem do mięsa. Może w formie listków, bardziej by mi odpowiadała? Może trzeba spróbować?
eliza3 17:56, 16 paź 2012

popcarol napisał(a)
Ela u mnie też nornic dostatek, ale marchewki nie ruszają - obok miałam czosnek, pory i śmierdziuszki (aksamitki) - może dlatego?

pozdrawiam!!

U mnie nawet w aksamitkach buszowały i zjadły tulipany, które rosły miedzy nimi... masakra