Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

an_tre 19:04, 20 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Teraz już wiem do kogo na korepetycje w sprawie dobrych trunków, a na spotkanie mus się stawić trzeba, bo jak tu robić nalewki skoro się nie wie do jakich smaków dążyć
dobrze kombinujesz a specem od nalewek jest Witek Danusi, to mistrz w tym temacie ja przepisy brałam z ogrodowiskowych przekazów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 19:19, 20 sty 2013

Będziem się szkolić i wiedzę zdobywać... potem konsumować i cieszyć się z doznań... nie tylko smakowych
AniaDS 23:12, 20 sty 2013

Ja też w tym sezonie będę ćwiczyć nalewki , już najwyższa pora coś samemu podziałać a nie tylko podpijać
EPODLAS 12:20, 21 sty 2013

AniaDS napisał(a)
Ja też w tym sezonie będę ćwiczyć nalewki , już najwyższa pora coś samemu podziałać a nie tylko podpijać

A ja wczoraj do M powiedziałam , że w tym roku też muszę zrobić nalewkę. Jak pigowowiec obrodzi to z pigwowca, no i jeszcze jakąś. Z pigwowca to najlepiej gdzieś zanieść, żeby nie kusiło, bo ta akurat nalewka musi postać minimum pół roku.
eliza3 13:16, 21 sty 2013

AniaDS napisał(a)

Nalewki dobra rzecz, zwłaszcza na przeziębienie... i nie tylko.
eliza3 13:19, 21 sty 2013

EPODLAS napisał(a)

A ja wczoraj do M powiedziałam , że w tym roku też muszę zrobić nalewkę. Jak pigowowiec obrodzi to z pigwowca, no i jeszcze jakąś. Z pigwowca to najlepiej gdzieś zanieść, żeby nie kusiło, bo ta akurat nalewka musi postać minimum pół roku.

Bożenko o pigwówce czytałam, to chyba jedna z lepszych nalewek, kilka dziewczyn robiło, więc i Tobie życzę, aby pigwowiec obrodził i nalewka się udała.
Urszulla 13:20, 21 sty 2013

eliza3 13:34, 21 sty 2013

Witam wszystkich w ten zimowy i niebezpieczny dzień, dlaczego niebezpieczny?
W nocy był mróz, od rana z nieba leci mżawka, więc zrobiło się bardzo ślisko i niebezpiecznie. Na drogach będzie mnóstwo stłuczek, a na chodnikach mnóstwo osób z połamanymi kończynami.
Patrzę na ogród i widzę jedną wielką ślizgawkę, śnieg zmarznięty, a na powierzchni cienka warstwa wody.

EPODLAS 13:49, 21 sty 2013

Elizo, mam trzy krzaki pigwowca, w zeszłym roku kwiaty zmarzły i owoców było mało, mam nadzieję że w tym roku jabłuszek pigwowca mi nie zabraknie.
eliza3 13:58, 21 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Elizo, mam trzy krzaki pigwowca, w zeszłym roku kwiaty zmarzły i owoców było mało, mam nadzieję że w tym roku jabłuszek pigwowca mi nie zabraknie.

Ja mam jeden krzak, ale nie jestem z niego zadowolona, ma kwiaty gdzieś pochowane w środku, na dolnych partiach, więc i owoców niewiele. W tym roku miałam 6 niewielkich jabłuszek, zużyłam je do herbaty.