Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 16:40, 11 kwi 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Pięknie dziś krokusowo na forum ach ta wiosna

Wszyscy chwalimy się swoimi krokusami, bo czekaliśmy na nie dłuuugo, nareszcie...
Idę zobaczyć do Ciebie, czy masz krokusy...
Pozdrawiam.
eliza3 16:47, 11 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)

Fajne tempo tych krokusów. Dziś ktoś napisał, że za tydzień będą w sprzedaży kwiatki balkonowe w jakimś markecie. Najpierw pomyślałam - jakieś szaleństwo, za szybko. Ale przecież to już będzie połowa kwietnia!

Ja zwykle zaczynam od bratków, bo one przymrozków się nie boją, reszta po 15 maja.
Pamiętasz jak w ubiegłym roku mróz majowy zrobił spustoszenie w ogródkach śląskich? Nie pamiętam, ale było to koło 20 maja, wtedy część pelargonii mi zmarzło.
Ja się nie spieszę, bo potem muszę chować, a nie bardzo mam gdzie.
eliza3 16:49, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Dzielne te Twoje krokusiki ,takie tempo, podziwiam. Pozdrawiam.

Popatrz, trochę słonka, a ile może zdziałać, wszystko ruszyło z kopyta Pozdrawiam
eliza3 16:51, 11 kwi 2013

BarbaraM napisał(a)
Za krokusiki cudne dziękuję.Tak miło patrzy się teraz na takie kwiatuszki...

Nareszcie przyszła ta spóźnialska wiosna, wszyscy z aparatami wyskoczyli do ogródków, aby oczy nacieszyć... jak my to lubimy
eliza3 16:56, 11 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Elciu posiałam w sobotę cynie, wczoraj jak przyjechaliśmy, już wykiełkowały i sporą niespodziankę mi zrobiły. Duże są !!!!!
Jutro kobeę przepikuję, całe 4 sadzonki będą

Kasiu, gratuluję cynii, ja w tym roku sieję prostu do gruntu, a kobeę przepikowałam, jedna lichutka, jedną zalałam i zwiędła, więc też będą trzy, jak dożyją do wysadzenia, to już będę szczęśliwa.
Jakoś słabo mi rosną te parapetówki
an_tre 17:48, 11 kwi 2013

Elu zawitałam do ciebie z nadzieja, ze ujrzę przepyszną wiosnę i nie pomyliłam się nawet śnieg przy tej żółci krokusików nie straszny pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 18:00, 11 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Elu zawitałam do ciebie z nadzieja, ze ujrzę przepyszną wiosnę i nie pomyliłam się nawet śnieg przy tej żółci krokusików nie straszny pozdrawiam

Aniu, dzisiaj to się na dobre zażółciło, chyba najbardziej lubię żółte i to takie co po oczach biją Potem to kolor żółty już tak nie cieszy jak wiosną
an_tre 18:04, 11 kwi 2013

eliza3 napisał(a)

Aniu, dzisiaj to się na dobre zażółciło, chyba najbardziej lubię żółte i to takie co po oczach biją Potem to kolor żółty już tak nie cieszy jak wiosną
bo żółty jest bardzo energetyzujący, dodaje sił i daje radość jak słoneczko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 18:08, 11 kwi 2013

an_tre napisał(a)
bo żółty jest bardzo energetyzujący, dodaje sił i daje radość jak słoneczko

No właśnie, długo na nie czekaliśmy. Nareszcie mamy i słoneczko i pierwsze żółte kwiatki.
bogumila 19:15, 11 kwi 2013

...piękne zdjęcie...