Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kindzia 11:11, 16 maj 2013

eliza3 13:16, 16 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Witam Nadrabiam zaległosci Pięknie u Ciebie Ta zielona tawuła jest o tej porze najładniejsza, też taką mam i widac ja z wszystkich stron:Ile lat ma Twoje rh to na zdjęciu dwie strony wstecz, bo piękny okaz a dopiero bedzie piękny jak zakwitnie Bede zaglądac

Ten rh ma 8 lat, ale nazwy niestety nie znam, może ktoś go zidentyfikuje jak zakwitnie.
gierczusia 21:49, 17 maj 2013

eliza3 napisał(a)

Rh w tym roku nie będzie tak obficie kwitł jak w ubiegłym, ale to mój pierwszy (nawet nie znam nazwy), bardzo go lubię, a w kulkowaniu dopiero się szkolę
Tawuły faktycznie się sieją, jak się w porę nie przytnie, więc pójdę za Twoim przykładem i będę traktować je jak chwasty

Elu .. A czy w ubiegłym roku ukręciłaś przekwitłe kwiatostany rodkowi ??

Bo to podobno sprzyja kwitnieniu ... Ale ze mnie żaden ekspert

Rodek śliczny i to jeszcze taki wielkolud
A kulka tawułowa.. Matko ... Ja Ciem bedem kciała wynająć jako profesjonalnego glacoka roślinnego ... Buziam
baraga1904 21:52, 17 maj 2013

...potwierdzam...przekwitnięte kwiatostany usunęłam w zeszłym roku bardzo dokładnie i w tym roku rh oszalał... kwiatek na kwiatku....i mnóstwo nowych przyrostów...acha i jeszcze magiczna siła do RH...
gierczusia 21:52, 17 maj 2013

Kindzia napisał(a)
U Kapiasów nie mają i w Pisarzowicach Ivory nie ma...

A co ?? Następna chętna na ivory ????.. To pisz szybko na priva , to moja koleżanka kupi i Tobie , podobnie jak kupuje Kindzi .. Potem jakoś sobie odbierzesz.. Musisz dać znać do jutra rana( dość wczesnego )
gierczusia 21:53, 17 maj 2013

baraga1904 napisał(a)
...potwierdzam...przekwitnięte kwiatostany usunęłam w zeszłym roku bardzo dokładnie i w tym roku rh oszalał... kwiatek na kwiatku....i mnóstwo nowych przyrostów...acha i jeszcze magiczna siła do RH...

Tak , tak .. Magiczna ... Ja mojego na początek florowitem z kilkoma kroplami cytryny zaatakowałam za radą Bogdzi .. Zanim pzresyłka z magiczną siłą dotarła
eliza3 22:54, 17 maj 2013

gierczusia napisał(a)

A co ?? Następna chętna na ivory ????.. To pisz szybko na priva , to moja koleżanka kupi i Tobie , podobnie jak kupuje Kindzi .. Potem jakoś sobie odbierzesz.. Musisz dać znać do jutra rana( dość wczesnego )

Nie, nie, ja nie potrzebuję, to Kindzia poszukuje, więc się dopytuję gdzie szukała ? Ale dzięki wielkie za dobrą wolę i chęć pomocy
eliza3 22:59, 17 maj 2013

baraga1904 napisał(a)

Macie rację, przekwitnięte kwiatostany trzeba usuwać i to robię, ale trzeba też pamiętać, aby w czasie zawiązywania pąków roślina była systematycznie podlewana.
U ubiegłym roku była susza, ja nie zawsze pamiętałam i trochę wyjeżdżałam, więc mój gagatek zawiązał mniej pąków kwiatowych niż zwykle.
eliza3 23:02, 17 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Tak , tak .. Magiczna ... Ja mojego na początek florowitem z kilkoma kroplami cytryny zaatakowałam za radą Bogdzi .. Zanim pzresyłka z magiczną siłą dotarła

Ja zastosowałam tę miksturę, bo niektóre listki były niedożywione i bledsze. Stwierdzam poprawę, psiknę jeszcze ze dwa razy i będzie już dobrze.
eliza3 12:45, 18 maj 2013

Parę fotek, żeby było co oglądać, jak ktoś w gości przyjdzie
Azalie, choć niewielkie zawsze obsypane kwiatem. Rh. też pokazują kolorek.