Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

AniaDS 13:21, 12 maj 2013

Moja bergenia ma już 3 ok i też nie kwitnie, rośnie w lekkim cieniu, na piachu. U szwagierki rośnie nad oczkiem, w dobrej ziemi, na słońcu i to samo.. Zero kwiatów .
eliza3 13:40, 12 maj 2013

AniaDS napisał(a)
Moja bergenia ma już 3 ok i też nie kwitnie, rośnie w lekkim cieniu, na piachu. U szwagierki rośnie nad oczkiem, w dobrej ziemi, na słońcu i to samo.. Zero kwiatów .

Jestem zaskoczona, że nie kwitnie, bo jest to roślina bezproblemowa. U mnie rośnie zarówno w słońcu, jak i w cieniu, a może jakaś odmiana uszlachetniona? Te zwykle delikatniejsze.
Moja to stara odmiana od babci niezawodna.
AniaDS 14:12, 12 maj 2013

Chyba nie, raczej klasyk mi się dotał. Chyba przez int. zamawiałam.
Bogdzia 21:32, 12 maj 2013

Sliczne rh kupiłaś ale chyba za blisko siebie posadziłaś. Wiem że tak lepiej wygląda ale to duże krzaki i będą miały mało miejsca.
eliza3 21:39, 12 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Sliczne rh kupiłaś ale chyba za blisko siebie posadziłaś. Wiem że tak lepiej wygląda ale to duże krzaki i będą miały mało miejsca.

Też się nad tym zastanawiałam, mają dwa metry od żywopłotu i dwa między sobą...
Dziękuję za fachowe spojrzenie, jutro jeszcze popatrzę i najwyżej przesunę.

Kindzia 09:31, 13 maj 2013

Elu, a możesz zapytać w tej swojej szkółce czy mają derenia Ivory halo? Wszędzie szukam i nigdzie w pobliżu nie ma. Jeszcze M Gierczusi ma w Krakowie zobaczyć...
EPODLAS 10:57, 13 maj 2013

Bergenie mają takie fajne duże i dekoracyjne kwiaty. Ja lubię bardzo bergenie za kwiaty i za duże fajne liście. Mam nadzieję że moje bergenie w tym roku będą się miały dobrze.
eliza3 18:53, 13 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Elu, a możesz zapytać w tej swojej szkółce czy mają derenia Ivory halo? Wszędzie szukam i nigdzie w pobliżu nie ma. Jeszcze M Gierczusi ma w Krakowie zobaczyć...

Kasiu, pytałam dzisiaj. Niestety, nie mają. To mała szkółka i raczej mają to co najpopularniejsze, a u Kapiasów nie mają?
eliza3 18:57, 13 maj 2013

EPODLAS napisał(a)
Bergenie mają takie fajne duże i dekoracyjne kwiaty. Ja lubię bardzo bergenie za kwiaty i za duże fajne liście. Mam nadzieję że moje bergenie w tym roku będą się miały dobrze.

Ja też lubię bergenie, za ich duże kwiaty i za to, że długo kwitną. Zaczęły kwitnąć przed tulipanami. Tulipany już przekwitły, a bergenie dalej kwitną
Maria667 19:02, 13 maj 2013

Elu!
Rodki piękne kupiłaś
Ja również w tym roku je sadziłam, mimo wielu niepowodzeń. Przeszkoliłam się na Ogrodowisku i uzbrojona w wiedzę posadziłam całe 11 sztuk. Mam nadzieję, że nie wyrzuciłam pieniędzy