Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 20:52, 20 sie 2012

Monika352 napisał(a)

a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali

. Kasiu! Tez uwielbiam takie widoki tylko ze jak Tulipany przekwitną to tak kiepsko wyglądają a jak jest ich bardzo dużo to trudno schować schnące łodygi .... I to jest mój ból gdybym miła ogromna działkę , gdzieś zorganizowalabym sobie taka dużą tulipanową rabate!!!) aktualnie u mnie muszę się zadowolić tulipanami pomiędzy innymi roślinami w zeszłym roku " schowałam " w ogrodzie ponad 500 sztuk! Efekt był fajny. PS Syneczek śliczny pozdrawiam M

Dziękuję w imieniu Juniora
500 cebulek, a ja myślałam, ze mam dużo
Faktycznie schnące łodygi wyglądają beznadziejnie to fakt, ale ja je dość szybko wycinam, od razu wtedy jest lepiej
kasik778 20:53, 20 sie 2012

Diana napisał(a)

a to jest najważniejsza osoba w rodzince
i główny sprawca mojego braku czasu

ale słodziak !!!!!!!!

Dziękuję
Ymma 20:56, 20 sie 2012

kasik778 napisał(a)
a to jest najważniejsza osoba w rodzince
i główny sprawca mojego braku czasu

śliczny sprawca

wpadłam z rewizytą, przeczytałam cały wątek i się zachwyciłam

i już zostanę jeżeli pozwolisz

ja na cebulkowanie chcę kupić szafirki i krokusy - obiecałam sobie, że w tym roku nie będę sadziła cebulek po całym trawniku ( choć przyznaję, ładnie wygląda podczas kwitnięcia) tylko wcisnę pod drzewka - zobaczę, co z moich planów wyjdzie

kasik778 20:59, 20 sie 2012

Ymma dziękuję za wizytę i zapraszam oczywiście
krokusów mam dużo, ale właśnie nie w trawniku, bo jakoś na to nie wpadłam, w tym roku eksperymentalnie trochę posadzę, zobaczę, może będzie ładnie
Ymma 21:04, 20 sie 2012

kasik778 napisał(a)
Ymma dziękuję za wizytę i zapraszam oczywiście
krokusów mam dużo, ale właśnie nie w trawniku, bo jakoś na to nie wpadłam, w tym roku eksperymentalnie trochę posadzę, zobaczę, może będzie ładnie

ładnie to jest, tylko problem z koszeniem niestety - listki nie chcą szybko zasychać po przekwitnięciu kwiatów a trawa na wiosnę rośnie dośc szybko - przez 3 koszenia starałam się towarzystwo omijać, potem dałam sobie spokój i całość skosiłam, nie wiem czy odbiją
kasik778 21:08, 20 sie 2012

myślę, że przeżyją, a jak nie to pozostaje dosadzanie, albo całkowita rezygnacja z krokusów w trawniku i przeniesienie ich na rabaty
Ymma 21:15, 20 sie 2012

o krokusach i szafirkach na rabatach zdecydowałam już dawno - teraz czekam tylko na pojawienie cebulek w centrach ogrodniczych, ale to pewnie jeszcze z miesiąc minie aż pojawi się pełna oferta
Welka 21:27, 20 sie 2012

Jak macie krety albo nornice buszujące po trawniku to podobno krokusy to dla nich taki kawior Koleżance z pracy skonsumowały kiedyś przeszło 200 cebulek.

Synek śliczny
kasik778 21:53, 20 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Jak macie krety albo nornice buszujące po trawniku to podobno krokusy to dla nich taki kawior Koleżance z pracy skonsumowały kiedyś przeszło 200 cebulek.

Synek śliczny

Dziękuję

mam i krety i nornice, więc jak rozumiem będę dokarmiać zimą zwierzątka
kasik778 21:55, 20 sie 2012

Ymma napisał(a)
o krokusach i szafirkach na rabatach zdecydowałam już dawno - teraz czekam tylko na pojawienie cebulek w centrach ogrodniczych, ale to pewnie jeszcze z miesiąc minie aż pojawi się pełna oferta

kup w którymś sklepie internetowym, mają ogromny wybór, zwykłe sklepy z reguły jednak mają skromniejszy wybór