Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

Urszulla 20:25, 22 paź 2012

Kasiu-dzięki za życzenia. A teraz zaglądam co się u Ciebie dzieje. Mam taką listę Danusi pewników. Jak chcesz to służę listą, ale widzę że wiśnie z niej idą w ruch.
Alina ma też wiele doświadczeń ze swego ogrodu i też sprawdzone.
Ja natomiast jakoś temat drzew nie mogę przebrnąć, bo brak mi wizji. Ale i tego pewnie się nauczę. Zwłaszcza duże mnie przerażają i takie które byłoby trzeba ciąć. Wiem ile pracy na wiosnę ma M. z owocowymi, dlatego cieszę się że o 2 śliwy mamy mniej.
kasik778 19:03, 23 paź 2012

Moi drodzy nie zaglądałam prawie dni, bo i na mnie spadło paskudne przeziebienie

teraz mam trochę energii to choc trochę was odwiedzę....
kasik778 19:04, 23 paź 2012

Hogata napisał(a)

Hogato kopane z gruntu to chyba tylko na jesień potem na wiosnę to zostają te w donicach, trzeba się mocno naszukać, żeby upolować je w sensownej cenie, ale z drugiej strony, kto wie? może się coś fajnego trafi

No to tak na spokojnie poszukam i może coś do przyszłej jesieni coś znajdę. Dzięki

na pewno powodzenia zyczę, bede się przyglądac
kasik778 19:05, 23 paź 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

M. musi jeszcze raz zaznaczyć mi patykami gdzie będzie altana i wtedy pokombinuję, kiełbasek z grilla wcale nie jem, ale szkolne ognisko mieliśmy we wrześniu i na taką z ogniska się skusiłam

ja też nie jem jak sobie przypomnę o diecie, ale najczęściej się skuszę ta silna wola...

możesz sobie tymczasowo zrobić miejsce na ognisko, potem przeniesiesz

U mnie ta "dieta" jest raczej wymuszona problemami z wątrobą w ciąży z Karolkiem, do teraz niektórych rzeczy nie mogę jeść. Choć i taka normalna dieta przydałaby mi się, też po ciąży z Karolkiem, ale tu jest problem z silną wolą

o to współczuję problemów z wątrobą, moja jakoś się trzyma
kasik778 19:06, 23 paź 2012

Kindzia napisał(a)
Twój psiak kopie, moje-niemoje koty też kopią, ale zaraz zakopują. Już się boję plewienia w tych miejscach Może do wiosny TO się zdematerializuje?

heheehh do wiosny na pewno ma szansę zniknąć,moje psy już dwa dni nic nie wykopały, cud czy co?
eliza3 19:07, 23 paź 2012

kasik778 napisał(a)
Moi drodzy nie zaglądałam prawie dni, bo i na mnie spadło paskudne przeziebienie

To zdróweczka życzę i cieplutko pozdrawiam
kasik778 19:08, 23 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Czytam twoje posty i wnioskuję Kasik, że ogrodnik z ciebie z dużą wiedzą. Na wielu rzeczach się znasz. Ja obeszłam ogród kilka razy, bo już jakieś zmiany zrobiłam, reszta na wiosnę. Ogród ma być jak najmniej absorbujący - takie są założenia. Ale to tylko założenia

eeee tam wclae takiej wiedzy nie mam, czytam dużo, lubię się uczyć, ale wciąż za mało

moje założenia też są takie, ale jakoś w ogrodzie ciągle huk roboty? może kiedyś wszystko skończę i zostanie pielęgnacja?
kasik778 19:08, 23 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Pozdrowienia wieczorową porą przesyłam, znowu sobie na sunię popatrzyłam, piękna

dzięki wielki Elizo, w imieniu obu moich psiaków dziękuję
kasik778 19:11, 23 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Kasiu-dzięki za życzenia. A teraz zaglądam co się u Ciebie dzieje. Mam taką listę Danusi pewników. Jak chcesz to służę listą, ale widzę że wiśnie z niej idą w ruch.
Alina ma też wiele doświadczeń ze swego ogrodu i też sprawdzone.
Ja natomiast jakoś temat drzew nie mogę przebrnąć, bo brak mi wizji. Ale i tego pewnie się nauczę. Zwłaszcza duże mnie przerażają i takie które byłoby trzeba ciąć. Wiem ile pracy na wiosnę ma M. z owocowymi, dlatego cieszę się że o 2 śliwy mamy mniej.

Ula dają tą listę na pewno mi się przyda wiśnie mi się bardzo spodobały to i kilka kupiłam, z duzymi drzewami dużo roboty i trzeba je bardzo ostrożnie sadzić, my tak mamy z orzechami posadzonymi przez teścia, teraz jeden to prawie 30 metrowe drzewo i zacienia połowę ogrodu...
kasik778 19:11, 23 paź 2012

eliza3 napisał(a)

To zdróweczka życzę i cieplutko pozdrawiam

Elizo ty to szybka jesteś bardzo dziękuję