Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 21:05, 21 paź 2012

Hogato witam serdecznie

wiśnie kupiłam kopane z gruntu z odkrytym korzeniem i zapłaciłam 55 zł, są bardzo wysoko szczepione i takie chciałam

mieli identyczne w donicach za 200 zł...
kasik778 21:06, 21 paź 2012

JulkAd napisał(a)
Przyszłam Kasiu się przywitać i wracam do czytania , miłego wieczoru

Witam Julko i zapraszam
kasik778 21:09, 21 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Ja jeszcze ogniska tej jesieni nie robiłam, ale materiał zbieram, już niezła kupka się zrobiła, więc jak pogoda dopisze to zrobię wielki ogień, uwielbiam zapach ogniska...

ja też uwielbiam i w tym roku zrobiliśmy już kilka, ale to za mało, nawet żadnego ziemniaka nie upiekłam w tym roku, a zawsze co roku piekliśmy ziemniaki no i obowiązkowo pieczonki...

cóż zawsze można posnuć plany na kolejny sezon
Welka 21:42, 21 paź 2012

Witam!
Sąsiadka dziś mówiła mi, że mieli wczoraj ognisko, u Ciebie ognisko i tak sobie pomyślałam, że właśnie o miejscu na ognisko nie pomyślałam u siebie w ogrodzie. Dobrze, że idzie zima, pokombinuję gdzie i jakie zrobić, bo uwielbiam ogniska
Pozdrawiam
Mala_Mi 21:50, 21 paź 2012

Kasiu..... by już u mnie nie pędzić z wątkiem..... tak to jest, że czasami nikt nie chce naszego dobra (no chyba, że trawki, albo żurawki) , ale ja tym razem zrobiłam akcję z decyzjąpodjęta w ciagu 5 minut... nie było jak nawet puścić informacji...
A miejsce na ognisko sie przydaje. nawet rośliny z oznakami mączniaka czy podejrzane można spalić .... ja z powodu miejsca pod ognisko (jak je zagospodarować ) trafiłam na ogrodowisko ..... No i kiłbasa na patyku najlepsza na świecie
Enya73 21:52, 21 paź 2012

Wpadłam z rewizytą. Bardzo udany zakup Niech Ci się dobrze przyjmą i zdobią Twój ogród już wiosną A jakiego masz pięknego dorodnego świerka Ależ okaz
kasik778 21:55, 21 paź 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Sąsiadka dziś mówiła mi, że mieli wczoraj ognisko, u Ciebie ognisko i tak sobie pomyślałam, że właśnie o miejscu na ognisko nie pomyślałam u siebie w ogrodzie. Dobrze, że idzie zima, pokombinuję gdzie i jakie zrobić, bo uwielbiam ogniska
Pozdrawiam

Ewelinko koniecznie musisz miejsce na ognisko znaleźć my w tym roku grilla tylko dwa razy zrobiliśmy, a tak to zawsze ognisko jak znajomi przychodzą, to od razu pytają, czy drewno przyszykowane, bo jak tak to palimy i pieczemy kiełbasę na patyku
kasik778 21:58, 21 paź 2012

asc napisał(a)
Kasiu..... by już u mnie nie pędzić z wątkiem..... tak to jest, że czasami nikt nie chce naszego dobra (no chyba, że trawki, albo żurawki) , ale ja tym razem zrobiłam akcję z decyzjąpodjęta w ciagu 5 minut... nie było jak nawet puścić informacji...
A miejsce na ognisko sie przydaje. nawet rośliny z oznakami mączniaka czy podejrzane można spalić .... ja z powodu miejsca pod ognisko (jak je zagospodarować ) trafiłam na ogrodowisko ..... No i kiłbasa na patyku najlepsza na świecie

a wiesz, że raz mój mąż miał szalony pomysł, żeby ognisko zlikwidować, jakaś pomroczność jasna, hehhe

jest dokładnie jak piszesz, palę często jakieś podejrzane gałęzie, z nalotem itp, a kiełbasa z ogniska to jednak jest o niebo lepsza niż z grilla, no i samo siedzenie przy ognisku i patrzenie w ogień, bajka...
Welka 21:58, 21 paź 2012

M. musi jeszcze raz zaznaczyć mi patykami gdzie będzie altana i wtedy pokombinuję, kiełbasek z grilla wcale nie jem, ale szkolne ognisko mieliśmy we wrześniu i na taką z ogniska się skusiłam
alinak 21:59, 21 paź 2012

Kasiu widzę minę twojego pupila i coś mi się zdaje że jakaś zmowa nastąpiła . mój mi wykopał cały skalniak pod schodami i całą burę odebrał z miną szczeniaczka ( fotka w wątku ). wiśnia też na moim celowniku, ale ciągle jeszcze się zastanawiam z zasadnością wyboru miejsca