Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tylko trawnik i co dalej?

Tylko trawnik i co dalej?

Gosiniak 19:27, 16 sty 2013

Ja też się czaję na bukszpany, bo obwódkę muszę mieć, najlepiej koło siebie najpierw poszukać, allegro to już chyba ostateczność, ale warto tam zaglądać i namiary spisywać, a później wycieczkę sobie zrobić i osobiście wybrać. Ja mam namiar pod Wrocławiem, Madżenka tam kupowała, Irenka i jeszcze kilka osób, ale to dla Ciebie za daleko, dla mnie też trochę, dlatego na wiosnę najpierw u siebie wszystko oblecę
iza_1611 19:46, 16 sty 2013

Justynko Gabrysiu dzięki za radę - chyba nigdy bym nie przypuszczała, że w marketach spożywczych takie fajne rzeczy

iza_1611 19:51, 16 sty 2013

Dziewczyny doradźcie jeszcze jedną rzecz: kiedy sadzić bukszpany?
i 2 sprawa - po ile mogą być takie małe sadzonki?
Jaka cena jest dobra, bo nie mam żadnego porównania

Ja siedzę teraz i szukam po szkółkach i najciekawsze zanlazłam: http://bukszpanowo.pl/
iza_1611 19:53, 16 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ja też się czaję na bukszpany, bo obwódkę muszę mieć, najlepiej koło siebie najpierw poszukać, allegro to już chyba ostateczność, ale warto tam zaglądać i namiary spisywać, a później wycieczkę sobie zrobić i osobiście wybrać. Ja mam namiar pod Wrocławiem, Madżenka tam kupowała, Irenka i jeszcze kilka osób, ale to dla Ciebie za daleko, dla mnie też trochę, dlatego na wiosnę najpierw u siebie wszystko oblecę

Gosia i to jest najlepszy plan!!!
No może jeszcze po tych spożywczakach poszukać - jak dziewczyny radziły
ka1sia 20:31, 16 sty 2013

W tamtym roku sadzonki bukszpanów zaczynały się od 4 zł w Euroogrodzie.
Juzia 20:48, 16 sty 2013

iza_1611 napisał(a)
Dziewczyny doradźcie jeszcze jedną rzecz: kiedy sadzić bukszpany?
i 2 sprawa - po ile mogą być takie małe sadzonki?
Jaka cena jest dobra, bo nie mam żadnego porównania

Ja siedzę teraz i szukam po szkółkach i najciekawsze zanlazłam: http://bukszpanowo.pl/

Ja tą stronę mam w zakładkach, ale od nich nie kupowałam.
No ale ofertę mają niezłą.

gusiarz 09:19, 17 sty 2013

Justi bukszpany w donicach można sadzić cały sezon. Natomiast kopane dostępnę są wiosną: marzec-maj i jesienią: wrzesień - listopad. Jak kupujesz kopane należy o nie dobrze dbać i najlepiej namoczyć korzenie w wiadrze z wodą przed sadzeniem . Kopanych nie polecam sadzić w upały - z wiadomych względów. Ja jednak kupowałam z alle - małe sadzonki. Przyszły baaardzo ładnie ukorzenione. Część wsadziłam a reszta czeka w szkółce bukszpanowej na realizację . Jak chcesz podeślę Ci na privka adres - pozdrawiam

Edit: No pewnie, że do Izy - sorki - pisałam pod Twoim wpisem Justyś i mi na oczy poszło
Juzia 10:09, 17 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Justi bukszpany w donicach można sadzić cały sezon. Natomiast kopane dostępnę są wiosną: marzec-maj i jesienią: wrzesień - listopad. Jak kupujesz kopane należy o nie dobrze dbać i najlepiej namoczyć korzenie w wiadrze z wodą przed sadzeniem . Kopanych nie polecam sadzić w upały - z wiadomych względów. Ja jednak kupowałam z alle - małe sadzonki. Przyszły baaardzo ładnie ukorzenione. Część wsadziłam a reszta czeka w szkółce bukszpanowej na realizację . Jak chcesz podeślę Ci na privka adres - pozdrawiam

To do Izy chyba
iza_1611 14:33, 17 sty 2013

gusiarz napisał(a)

Edit: No pewnie, że do Izy - sorki - pisałam pod Twoim wpisem Justyś i mi na oczy poszło

Nie ma problemu....wszystko zrozumiałam
Juzia 14:49, 17 sty 2013