Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 21:36, 04 paź 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
I pomyśleć, że przez te 4 tygodnie udało mi się wpaść do Ciebie raz na 15 minut
Postaram się następnym raz poprawić
Pozdrawiam

Ewelinko masz teraz dużo obowiązków , rozumiem i do nastepnego
monteverde 21:38, 04 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, identycznym narzędziem walczymy z chwastami!!! super wybarwiona juz trzmielina, moja nadal zielona i zakupy nowe i słusznie, tu na Ziemi zyje się raz

Irenko po to sie kupuje, żeby nimi pracować a nie na nie patrzeć, to najlepsza dla nich reklama a zakupy stare z targów w Starym Polu stały na tarasie i czekaly na wyjazd na Warmie
EPODLAS 21:38, 04 paź 2012

Ale cudne róże pokazujecie. Można umrzeć z zazdrości. Albo podziwiać, podziwiać..
monteverde 21:41, 04 paź 2012

vita napisał(a)
Próbuję od kilku dni wstrzelić się twój w wątek, Aniu...ale z marnym skutkiem.
Pierwsze wrażenie jest takie, że dzieje się tu wiele i na szybko! Warzywa walczą z kwiatami, czas goni niemiłosiernie twoje wpisy, spotkania, wymiany, zapytania....
Jak Ty to ogarniasz? Najbardziej podobała mi się notatka, nie pamiętam z kiedy: sadzę, mam na to czas do 16.40 (czas fikcyjny, bo nie spamiętałam). Dla mnie nierelane. Ja muszę mieć czas w ogródku, przemyśleć, rozważyć, zmienić plany, jeszcze raz rozważyć...
Nie będzie mi przykro, jak nie odpowiesz mi z uwagą, u Ciebie czas biegnie w innym wymiarze.
Zazdroszczę tej umiejętności i chętnie się jej przyjrzę z bliska.
Pozdrawiam.

Vita ja też wcześniej planuję w miarę możliwości a potem już sadzę z planempo 10 razy sie przyglądam i zastanawiam, a ogarnąć musze bo zima idzie a u mnie fotki pooglądaj, bo za dużo czytania, pozdrawiam
monteverde 21:43, 04 paź 2012

justi napisał(a)
[quote

Pięknie się już wybarwiła ta trzmielina. Aniu czy ona rośnie w pełnym słońcu? Bo moja ciągle zielona , rośnie w półcieniu z naciskiem na cień.

Justi moja rośnie praktycznie w cieniu rano ma troszeczkę słoneczka może z 4 godzinki i to wszystko
monteverde 21:46, 04 paź 2012

malwes napisał(a)
Ania,
Jestem pod wrażeniem ilości pracy jaką wykonałaś. Po cichu zazdroszczę "wolnego" aby móc zająć się ogrodem a po cichu też i podziwiam, bo nawet jak na pełne wolne dni bez pracy, to zrobiłaś baaaaardzo dużo.
Ściskam jesiennie

Malwes fakt bardzo dużo zrobilam ale nie jestem zadowolona, dzisiaj rano zeszlam do ogrodu i to wyglądu nie ma , bo za siatką u sąsiadów chwasty, muszę coś myśleć na wiosnę żeby to oslonić, tylko nie chcialabym za dużo dech , bo cały ogród będzie zacieniony bardzo, zaraz wstawię fotki to zobaczysz co jest u sąsiadów

Również serdecznie pozdrawiam
monteverde 22:05, 04 paź 2012

Witam wszystkich odwiedzających od południa jestem już na Żuławach, miałam króciutki popas w Elblągu, fragment starówki elbląskiej z wieżą katedry św. Mikołaja
monteverde 00:10, 05 paź 2012

poranne zdjęcia z warmińskiego, co z tego , że się napracowałam jak to wszystko nie ma wyglądu, przez te sąsiadowe chwastowe tło, z której strony nie spojrzeć, muszę coś na wiosnę podziałac
w tych workach jest trawa z ziemią ściągana przed kopaniem, kompost będzie na wiosnę, mój kompostownik w tym ogrodzie niestety za mały, muszę sobie radzić inaczej, chwasty poszły na śmietnik, a co lepsze zostało
ławeczka na zimę trafi do piwnicy a wiosna pod gruszę, od poidełka aż do gruszy jest różanka, a na niej posadzone jeszcze są liliowce, bodziszki i z tylu powojniki jako tło, a za powojnikami piwonie zanim urosną powojniki one przekwitną
monteverde 00:35, 05 paź 2012

A na Żuławach przywitała mnie pachnąca róża, teraz pada deszcz i wieje silny wiatr, dobrze , że w domu ciepło nasturcje
sunderville na zimę zabieram do domu jak i oleandry i agapanty marcinki hibiscus o 2 kolorowych kwiatach i liściach
monteverde 00:48, 05 paź 2012

Moje dynie Anula jeżeli coś takiego u siebie znalazłaś, to jest dynia piżmowa , świetna do faszerowania i zapiekania