Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

marzena 20:42, 23 paź 2012

Ania, Ty się przepracujesz ! zwolnij koniecznie... nie chcę niczego wywoływać...ale... serducho masz jedno !
a sikorki świetne
monteverde 20:49, 23 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Całkiem nieźle wyszła Ci ta sesja sikorkowa. Sikoreczki spryciule... ja też podglądam sikorki, bo jest ich mnóstwo, ale zdjęć jeszcze nie próbowałam robić, chyba sprzęt mam za słaby. Ptaszków jeszcze nie dokarmiam, ale spaceruje... tak, tak... spaceruje ich sporo po ogrodzie i nie tylko sikorki

Próba karmnikowa była, a jak mi karmnik "obracały" w dwa dni z ziarna, to bardzo im ograniczyłam podkarmianie, to miałam pukanie w szyby więc znowu zaczęłam ale o wiele mniej sypię
monteverde 20:53, 23 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, pracowity dzień za Tobą! Nasadzenia robisz imponujące! Pogoda musiała Ci sprzyjać. Ja wyjazd na działkę odpuściłam dzisiaj sobie. Z jabłkami się borykałam))
A nie za wcześnie dokarmiasz ptaki? Domyślam się, że wypróbowujesz jak ptaki poradzą sobie z nowymi karmnikami

Tak Basiu pogoda dopisała, o 9.00 było chłodnawo, ale potem musiałam nawet przebierać ciuchy, bo byłam cala mokra u mnie jabłka też czekają, ale to później,muszę najpierw ogród przed tym śniegiem zrobić , no i do Ol., się wybieram
monteverde 20:54, 23 paź 2012

marzena napisał(a)
Ania, Ty się przepracujesz ! zwolnij koniecznie... nie chcę niczego wywoływać...ale... serducho masz jedno !
a sikorki świetne

Mam wyjazd do warmińskiego jeszcze dzisiaj przyszły róże z Floribundy, jutro jeszcze inne przyjdą mus jechać posadzić Zimą będę odpoczywała
monteverde 20:54, 23 paź 2012

marzena napisał(a)
a sikorki świetne

Mam wyjazd do warmińskiego jeszcze dzisiaj przyszły róże z Floribundy, jutro jeszcze inne przyjdą mus jechać posadzić Zimą będę odpoczywała
kaisog1 22:53, 23 paź 2012

....no i takim sposobem Ania dorobiła sie luda na obiady...... Nie dość, że wykarmic siebie trzeba i Mariana to jeszcze teraz trzeba pamietac o obiadku dla... sikorek
Kuklik 22:59, 23 paź 2012

A u mnie dzisiaj jedna sikorka buszowała na stole na tarasie zawzięcie zjadając wosk ze świeczki Tam stoi taka dekoracja, wrzośce jakieś i świeca. Wyglądało,że bardzo jej posmakowała, mam nadzieję że nie zaszkodzi....
kasik778 23:00, 23 paź 2012

monteverde napisał(a)
Witam wszystkich po całodziennej pracy w ogrodzie, wsadziłam dzisiaj samych donic z tulipanami 60 a w donicy średnio po 7 cebulek albo i więcej do tego narcyzy czosnki, puszkinie i śnieżniki Przyszły też róże z Floribundy i irysy żyłkowane i cebulice od Królika, są ładne nie wysuszone
Zdjęcia zrobione po obiedzie

fajne ujęcia, cięzko ptaki sfotografować, mi się nie udaje, karmnik mam za daleko od okna, jak tylko zaczynam się skradać z aparatem, to od razu mnie wyczują i wszystkie odlatują

nie wiem czemu, ale u mnie sikorki nagle zaczęły preferować kompostownik? lepszy obiad?
monteverde 23:01, 23 paź 2012

Kuklik napisał(a)
A u mnie dzisiaj jedna sikorka buszowała na stole na tarasie zawzięcie zjadając wosk ze świeczki Tam stoi taka dekoracja, wrzośce jakieś i świeca. Wyglądało,że bardzo jej posmakowała, mam nadzieję że nie zaszkodzi....

U mnie dziobią styropian nic im nie będzie
monteverde 23:03, 23 paź 2012

Kasik ja robię zbliżenie ale to jest dziwne jak wisi zimą słoninka, to wczepiają się i dziobią nie bojąc się a ziarenka jak "złodziejki" podkradają