Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

dorkow0 18:48, 03 lis 2012

Witaj Aniu i miłego wieczoru, przy szarlotce i Ogrodowisku...
akanta 19:25, 03 lis 2012

Monte ,na złoto wypieczona kaczucha,szarlotka i piękne róże no może coś jeszcze na stół i radość dla wszelkich zmysłów.Wszystko śmakowite a ja choć 54 kg to jestem łasuchem i obojętnie patrzeć na to nie mogę.
monteverde 20:28, 03 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Aniu, odpisuję u Ciebie, bo do mnie to chyba rzadko zaglądasz Ja znam Twój wątek Nie będę pisać, że jestem na bieżąco, ale od czasu do czasu cichutko zaglądam i podziwiam Twoją pracę
Bardzo wiele roślin w Twoim ogrodzie chętnie bym skopiowała do siebie. Twój ogród jest taki autentyczny, niczego nie naśladuje i to mi się w nim podoba
Ja też mam problem, żeby w każdym wątku być i zostawić swój ślad, tak więc się nie przejmuj.
Narobiłaś mi smaka tą szarlotką i chyba zaraz pobiegnę do kuchni. Dużym ułatwieniem jest to, że ja wstępnie prażę antonówki z brązowym cukrem i przyprawami:cynamonem, goździkami i wanilią, a potem do słoiczków i pasteryzuję. Właśnie w takich chwilach jak ta mogę szybciutko zrobić kruche ciasto i po prostu wyciągnąć słoiczek, a za niespełna godzinę szarlotka będzie na stole
Mam też trochę późnojesiennych malin, które przetrwały krótką wizytę zimy w moim ogrodzie.
I zapraszam znów do mnie
Pozdrawiam ciepło.

też robię w słoiki jabłka, ale korzystam z nich zimą,a teraz jeszcze reneta spada i trzeba to wykorzystać
monteverde 20:51, 03 lis 2012

Karolka, Marzenko, Eliza, Renia, Irenko, Enya,Maju, Dorka, Akanta dziękuję za odwiedziny i cieszę się , że mogłam Wam smaka narobić szarlotką

Dzisiaj miałam slaby dzień ciśnienie spadło i bez kawy dzisiaj nie egzystuję, no i pracowity dzień miałam w domu, bo niestety rano gdzieś do 11,00 mocno popadało, także ogródek odpadał, ale w domu też jest sporo pracy dzisiaj w nocy do 3.00 maglowałam tyle się nazbierało potem były zakupy , obiad, a po obiedzie goście pojechali po 20.00 i tak minął dzień Zdjęcie truskawek z tarasu, stoją teraz w domu i owocują, no i swoja papryczka dochodzi w domu

a teraz popatrzę co u Was
bogumila 22:04, 03 lis 2012

Truskaweczki wyglądają smakowicie...
monteverde 22:19, 03 lis 2012

Dziękuję Bogusiu
Evchen 01:04, 04 lis 2012

Aniu wpadłam z rewizytą Smakołyki mnie ominęły, bo szarlotka wygląda pysznie I truskawki w doniczkach mnie zaskoczyły... można je trzymać w domu?.. będą owocować zimą?...

O innych roślinach z Twojego ogrodu nie sposób nie wspomnieć.. mieczyk abisyński. No uczę się jednak ciągle. ... cudnej urody ten mieczyk
monteverde 01:53, 04 lis 2012

Eva powinnam zadołować truskawki ale nie miałam kiedy, zresztą wszystkie 4 donice mają kwiaty, owoce zielone i już dojrzale, może jedną doniczkę zostawię do eksperymentu? i zobaczymy czy będzie owocowała zimą Tak bardzo lubie mieczyki abisyńskie, tylko niestety trzeba wykopywać na zimę
Rench 06:45, 04 lis 2012

Aniu ! "Nocny Marku" - kiedy Ty odpoczywasz ?
Klamber 07:16, 04 lis 2012

Widzę że truskaweczek jeszcze posmakujesz. U mnie cieplutko zima sobie poszła zjadłem kilka malin które dpiero teraz dochodzą. Pozdrawiam Cię.