Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Rench 16:34, 14 lis 2012

Aniu,to Ty masz dwa ogrody w różnych miejscowościach,dobrze zrozumiałam ?
bociek 19:08, 14 lis 2012

Aniu, nie zaharuj sie tylko

monteverde 20:28, 14 lis 2012

Witam odwiedzających odpowiadam Reni, tak mam , ale ten drugi nie taki dużynazbierałam dzisiaj chyba z 7 worków dużych jakieś 120 l, liści z ogrodu, wszystko wywaliłam nic nie zostawiałam na kompostowanie bo były przede wszystkim z gruszy, wsadziłam 8 róż z gołym korzeniem i innych roślin z doniczek, jutro będę kończyć i wracam nad morze zdjęcia wstawię po powrocie(brak kabelka). Listki cebulowych zaczęły wychodzić nie wiem czy to dobrze, kwitną pierwiosnki japońskie i zawilce, no i róże, dzisiaj ma być tutaj -1 w nocy

Boćku może się nie zaharuję, ale czas goni
Moniika 21:08, 14 lis 2012

Hej Aniu ! Jeszcze sadziłaś rôże? Nie za późno? Mam nadzieje ze nie! Ja w niedziele posadzilam kilka traw ozdobnych - z donic do ziemi ale jestem pełna obaw co do ich ukorzenienia sie przed zimą pozdrawiam M
monteverde 23:43, 14 lis 2012

i jutro jeszcze będę sadziła nic im nie będzie trawki z donic też wsadzałam, przecież są ukorzenione?
anula_wn 09:11, 15 lis 2012

hej Aniu
popracowałaś ? jak dzisiejszy dzionek ? u nas bez słoneczka, zresztą....my ciagle chorujemy i siedzę z F w domu
betysia 09:15, 15 lis 2012

Aniu....witam cie pracusiu z pracusiow
....zagladam na biezaco ale nie zawsze klikam...ale jestem i podziwiam za kazdym razem!!!!!!
.... 8 nowych roz...szalona ty kobieto....zdradz prosze co upolowalas!!!!
pozdrawiam cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
monteverde 09:16, 15 lis 2012

Hej Anulka , właśnie piję kawkę i idę do ogrodu, w nocy nie było minusowej temperatury jak prognozowali i bardzo dobrze, to może uda mi się tu skończyć wszystkie prace, piszesz, że chorujecie, przykro to słyszeć, bo w końcu jeszcze nie ma takiego zimna, a Frania do przedszkola nie prowadź nawet po chorobie, bo tam teraz siedlisko chorób, wróci osłabiony i znowu coś przywlecze do domu, życzę zdrówka, aha jedzcie czosnek pod wędlinkę zawsze uodparnia
anula_wn 09:22, 15 lis 2012

Ania, a co ja mam z nim zrobić ? musi do przedszkola, a ja do pracy ! z nim nic nie da się zrobić, o wyjściu do ogrodu mogę pomarzyć ......
czosnek jemy , uwielbiamy !
myślę, że jakiś wirus nas dopadł i nie możemy się wykraskać......

miłego dzionka Aniu !
monteverde 09:25, 15 lis 2012

betysia napisał(a)
Aniu....witam cie pracusiu z pracusiow
....zagladam na biezaco ale nie zawsze klikam...ale jestem i podziwiam za kazdym razem!!!!!!
.... 8 nowych roz...szalona ty kobieto....zdradz prosze co upolowalas!!!!
pozdrawiam cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cześć Betysia, nic takiego chyba specjalnego już pisałam , bo przyszły do starego ogrodu i je tam przetrzymałam, żeby móc tu posadzić, a są to:Maingold, Lucia, Rosa du Roi, Nostalgia, Papa Meilland, The Shepherdess, Aachener Dom, Eden Rose, Nathasa Richardson, Sir Lancelot, The Pilgrim, no i Venrose, jest to róża polskiej hodowli o przepięknym zapachu innym niż wszystkie róże, rośnie w ogrodach watykańskich Też do Ciebie zaglądam na pismo obrazkowe, ale nie mam kiedy się wpisywać pozdrawiam