Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 02:48, 14 sty 2013

Na dobranoc wiosennie, czerwcowo, truskawkowo
Urszulla 04:29, 14 sty 2013

monteverde napisał(a)

I w końcu zapytam o te warzywa.....podobno masz sprawdzone miejsce zakupu......ale też mi chodzi o odmiany...jakie kupujesz..
..ja w ogródku sieję marchew, ogórki, koper, pietruszkę, sałatę, buraczki, fasolkę choć jeść nie lubię (rozdaję w rodzinie) chyba żebym dostała tę odmianę mamucią...ale nie widziałam ..
.. i sadzę pomidorki już wyhodowane.
Mam taką hurtownię rolniczą u siebie na wsi.....ale mają mały wybór odmian......poleć coś co masz sprawdzone

jeżeli chodzi o fasolkę to ja kupuję typu mamut "Wstęgę" jest karłowa, żółta i bardzo smaczna ale w tym roku miałam i tyczna "Jaś" i włoską fioletową i nakrapianą(szparagówki) wszystkie smaczne, w pomidory zaopatruję się w pomidorlandia.pl, marchew sieję karotę wczesną i późna np. amsterdamską, miałam też fioletowa ciemną ale nie przypadła mi do gustu, była raczej jako ciekawostka w pomidorlandii kupuję też sałatę Simpson, i białe ogórki miniaturki, a reszta w sklepach ogrodniczych, powodzenia http://www.pomidorlandia.pl/polski/

Aniu, dziękuję Ci za takie dogłębne wytłumaczenie......wreszcie jestem w domu
Już będę robić rozeznanie....
.....a te pomidorki wysiewasz w domu ? i w jakim terminie?

i jeszcze o tą fasolkę mamut zapytam- też przez info zamawiasz?....u nas w sklepach nie widziałam....była w tym roku szparagowa żółta i fioletowa ..........i Jasia też miałam ale jakoś słabe plony....a chyba z mamucią bym poszalała
mira 08:15, 14 sty 2013

no to porcelanka wchodzi na listę

miłego dnia
Urszulla 09:45, 14 sty 2013

Piwonie Aniu też wysiewasz......normalnie Gratulacje za takie plony
aneta230972 13:35, 14 sty 2013

Urszulla napisał(a)

I w końcu zapytam o te warzywa.....podobno masz sprawdzone miejsce zakupu......ale też mi chodzi o odmiany...jakie kupujesz..
..ja w ogródku sieję marchew, ogórki, koper, pietruszkę, sałatę, buraczki, fasolkę choć jeść nie lubię (rozdaję w rodzinie) chyba żebym dostała tę odmianę mamucią...ale nie widziałam ..
.. i sadzę pomidorki już wyhodowane.
Mam taką hurtownię rolniczą u siebie na wsi.....ale mają mały wybór odmian......poleć coś co masz sprawdzone

jeżeli chodzi o fasolkę to ja kupuję typu mamut "Wstęgę" jest karłowa, żółta i bardzo smaczna ale w tym roku miałam i tyczna "Jaś" i włoską fioletową i nakrapianą(szparagówki) wszystkie smaczne, w pomidory zaopatruję się w pomidorlandia.pl, marchew sieję karotę wczesną i późna np. amsterdamską, miałam też fioletowa ciemną ale nie przypadła mi do gustu, była raczej jako ciekawostka w pomidorlandii kupuję też sałatę Simpson, i białe ogórki miniaturki, a reszta w sklepach ogrodniczych, powodzenia http://www.pomidorlandia.pl/polski/

Aniu, dziękuję Ci za takie dogłębne wytłumaczenie......wreszcie jestem w domu
Już będę robić rozeznanie....
.....a te pomidorki wysiewasz w domu ? i w jakim terminie?

i jeszcze o tą fasolkę mamut zapytam- też przez info zamawiasz?....u nas w sklepach nie widziałam....była w tym roku szparagowa żółta i fioletowa ..........i Jasia też miałam ale jakoś słabe plony....a chyba z mamucią bym poszalała

Dzięki Ula serdeczne Nie chciałam Ani zamęczać pytaniami a Ty mnie wyręczyłaś.
Czyli Aniu jak rozumiem wszystko wysiewasz z nasionek? Ja pomidory i ogórki zawsze kupuję w sadzonkach. Ale niestety nigdy nie widziałam tych maleńkich białych ogóreczków w sadzonkach Chyba muszę gdzieś poczytać jak się wysiewa pomidorki i ogórki bo kompletnie nic na ten temat nie wiem.
Dziękuję Ania za namiary na pomidorlandię i za pyszne truskawy ( zjadłam wszystkie )
Urszulla 14:17, 14 sty 2013

U Ani TRUSKAWKI, CZEKOLADA i SZAMPAN mi się skojarzył

a propos truskawek to zamierzam w tym roku te wiszące bo w warzywniaku się zwykłe nie zmieszczą

Anetko-na pomidorlandii można doczytać o sadzonkowaniu.....ja też się pierwszy raz podejmę....ale nie wiem czy mi się uda....do odważnych świat należy
aneta230972 14:28, 14 sty 2013

Urszulla napisał(a)

Anetko-na pomidorlandii można doczytać o sadzonkowaniu.....ja też się pierwszy raz podejmę....ale nie wiem czy mi się uda....do odważnych świat należy

Oj kusisz mnie , kusisz
Milka 14:32, 14 sty 2013

Ania, normalnie nie masz litości...kusisz zimą tymi truskawkami!!
Urszulla 17:32, 14 sty 2013

Raczej dzięki niej przypomniałam sobie że nie mogę przegapić truskawek zwisających w tym roku.....źródła na razie nie znam...będę googlać
viva 17:58, 14 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Raczej dzięki niej przypomniałam sobie że nie mogę przegapić truskawek zwisających w tym roku.....źródła na razie nie znam...będę googlać

To samo i ja mogę powiedzieć, widok truskawek u Ani przypomniał mi, że obiecałam sobie w tym roku kupić wiszące.
Aniu, narobiłaś apetytu na truskaweczki, zaraz musiałam sięgać do zamrażarki ale to nie to samo co w lecie