Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 22:13, 11 lut 2013

też zamawiam pelargonie bo obsadzam balkon i taras, chociaż ten drugi coraz mniej bo winorośl mi go zaczęła oplatać
balkon, boki na górze też mają stojącą pelargonię
i tu trochę widać tarasu z 2010 r,obsadzany był w koło poręczy
Rench 23:59, 11 lut 2013

Anabell napisał(a)
Aniu! tak ja wiem że są w sprzedaży gotowe dorodne rozsady. Kupuję zawsze do kompozycji.
Pelargonię zmiejszyłam w tym roku do 100 szt i inne też. Wcześniej lobelii zamawiałam 10/15 doniczek teraz planuje 60 a tę roślinkę można wysiać.
Już sprawdziłam w internecie kiedy i jak długo wschodzi. Zwróciłam się do Ciebie, bo piszą że jesteś żywą encyklopedią. Mam nadzieję i mnie kiedyś minie Rodzina mówi : napiszemy na bramie wyprzedaż doniczkowych, wówczas ulżą mi w pracy. Pozdrawiam.

Ło mamusiu,gdzie Ty to Haniu wszystko upchniesz,takie ilości.....
Pozdrawiam
Rench 00:00, 12 lut 2013

Aniu,wszystkie azalki tak przechowujesz, z sezonu,na sezon ?
monteverde 00:14, 12 lut 2013

Reniu ja je albo rozdaję albo wywalam, zostawiam, sobie ze dwie tylko
bogumila 12:08, 12 lut 2013

irena_milek napisał(a)

Aniu! nie wiem do kogo się zwrócić , chcę sama zasiać lobelię zwisającą. nigdy nie siałam zawsze kupowałam gotowe w doniczkach. nie mam pojecia ile czasu wschodzą.
Mam szklarenkę tzw. mnożarkę ale nie jest teraz ogrzewana. a na parapecie nie będzie za wcześnie teraz.
Dziś przyniosłam dwie styropianowe skrzyneczki do zasiania żurawki, moje własne nasionka z odm . Creme Brrule' lub Marmelade b. ładnie sie rozrasta i wytrzymuje na słońcu mam ją dawno. część ukorzniłam póżna jesienią stoi w szkl. ijeszcze drugiej nasionka zebrałam nie znam nazwy w cieniu ciemna bordo, powcinane wręby , mniejsza jak Pałace tej mam dużo sama sie rozsiewa.
Doczytałam się , że żurawki powinno wysiać się zaraz po zbiorze.. .... a ja dziś zasiałam .

Anabell ja już wyrosłam z tak ambitnego wysiewania, po co się męczyć jak masz za miesiąc rozsady zwisającej w ogrodniczych, albo żurawka, na co komu taki kłopot? powodzenia życzę, a lobelii nie wysiewam tylko kupuję , Jola wysiewa na balkonik, jej zapytaj

I ja postanowiłam zrobic w tym roku to samo jedynie parę nasion sama sieję, ale większość kupię, aby efekt był od razu
pozdrawiam i chyba to jest lilia martagon?

Martagony poznajemy po liściach,są zdecydowanie inne,oplatają łodyżkę okółkowo.
Urszulla 12:14, 12 lut 2013

monteverde napisał(a)
Reniu ja je albo rozdaję albo wywalam, zostawiam, sobie ze dwie tylko

dla rozweselenia zostawiam swoją nowość

Welka 14:42, 12 lut 2013

Witam!
Przejrzałam sobie ostatnie strony, azalie śliczne!
Aniu, czy przechowujesz gdzieś fuksje? Poszczają Ci już listki? Moje ostatnio podlewałam i zaczynają budzić się, a mam je pierwsze raz i nie wiem czy nie za szybko, bo może w piwnicy mają za ciepło.
Pozdrawiam
monteverde 21:16, 12 lut 2013

Dziękuję Ula za ciemierniki ale trzymaj je w chłodnym pomieszczeniu, bo Ci padną
monteverde 21:17, 12 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Przejrzałam sobie ostatnie strony, azalie śliczne!
Aniu, czy przechowujesz gdzieś fuksje? Poszczają Ci już listki? Moje ostatnio podlewałam i zaczynają budzić się, a mam je pierwsze raz i nie wiem czy nie za szybko, bo może w piwnicy mają za ciepło.
Pozdrawiam

Ewelinko mam i puszczają już mi listki, zacznij je leciutko podlewać, żeby nie zwiędły lub nie uschły a maja światło? w tym linku na dole masz instruktaż jak z nimi postępować http://naradka.wordpress.com/2010/10/11/fuksja-mieszancowa/
Urszulla 21:22, 12 lut 2013

monteverde napisał(a)
Dziękuję Ula za ciemierniki ale trzymaj je w chłodnym pomieszczeniu, bo Ci padną

Trzymam je przy najzimniejszym oknie, ja zauważę że coś nie tak to wsadzę do donicy i na zewnątrz wystawię, a donice już dotarły tylko pod zły adres( więc muszę po nie w czwartek jechać- nie doczytują niektórzy na allegro jak wskazuje się inny adres wysyłki)-och te ludziska.