Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Domowe » Kaktusy Dawida.

Kaktusy Dawida.

Basieksp 22:59, 03 cze 2024

Ja mam taką małą kolekcję, ostatnio trochę o nich jakby zapomniałam a też je lubię, muszę o te moje bardziej zadbać W tym sezonie chyba żaden mi nie zakwitnie.
Basieksp 23:23, 03 cze 2024

Ja mam taką małą kolekcję, ostatnio trochę o nich jakby zapomniałam a też je bardzo lubię Muszę o te moje bardziej zadbać W tym sezonie chyba żaden mi nie zakwitnie.
anabuko1 10:21, 06 cze 2024

tengel27 napisał(a)
Przyszedł ten dzień gdy pomidory na dobre opuściły szklarnię. Poukładałem się nieco i całość wygląda nie najgorzej. Mam jeszcze trochę miejsca, choć boję się że po przesadzaniu i pikowaniu może się nieco ciasno zrobić. Wkrótce przyjdzie czas zacząć rozdawać nadwyżki.
Kwiaty pojawiają się z każdym dniem, choć może nie ma jeszcze szału to pączków przybywa. Gdy tylko jestem w pracy to omija mnie okazja zrobienia zdjęć, a mam parę kaktusów które będą kwitnąć po raz pierwszy. Na szczęście mama pomału ogarnia aparat i mam Wam co pokazać.
W domu "kaktus wielkanocny" kwitnie w najlepsze.

Rebutia atrovirens var. yuncharasensis RH1102

Mammillaria bocasana var. roseiflora

Waw. Ależ masz wielką kolekcje kaktusów.
No piękne hobby
Kordina 10:58, 10 sie 2024

Dawid imponująca kolekcja kaktusów
Może rozpoznasz nazwę mojego? Średnica 13 cm a wysoki na 20 cm, bardziej typ maczuga niż okrągły, kwiat przepiękny delikatny różyk, nazwałam go królową jednej nocy

Ma bogatą historię, bo przyjechało kilka sztuk z balkonu z Włoch przez pół Europy do cioci mojego męża a ona obdarowała nas