Nadrabiam zaległości bo ostatnio na wszystko brakuje czasu
Bardzo serdecznie dziękuję za odwiedziny i życzenia
Twój ogród w tym roku przeszedł wyjątkową metamorfozę Z trudnością odnajduję się w nowej przestrzeni Wszystko bardzo mi się podoba Solitery wyglądają imponująco Nie ma jak od razu posadzić duże drzewa a nie czekać latami jak osiągną wysokość docelową Musisz podsadzić nowe rabaty bylinami i będzie bajecznie ale na pewno sobie poradzisz bo nikt tak jak Ty nie zna się na tych wspaniałych kwiatach
Co z Twoimi tulipanami które wykopywałaś przed rewolucją ogrodową Już są wysuszone i obrane ? Ja swoje po wykopaniu z donic mam przygotowane do jesiennego sadzenia
Witaj Przemku .
Oj na ten niedoczas chyba chorujemy wszyscy
Dzięki za wiarę we mnie i ciesze się że zmiany się podobają
Teraz tylko praca praca i praca i za rok dwa mam nadzieję jak piszesz na roślinkowy busz
Moje tulipanki są następne w kolejce ....
Dalej leżą w tych koszykach
i trochę się o nie boję, czy w ogóle coś z nich jeszcze będzie?
Powiedz mi jak przechowujesz swoje???
Bo ja myślałam że je teraz powyjmuję i upcham do ziemi....czy lepiej zostawić w jakichś wiadrach i jak piszesz czekac do jesieni???
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie robiłem to pierwszy raz w życiu w tym roku
Są dwie możliwości w Twoim przypadku
Pierwsza dla leniwych
Ścinasz uschnięte liście z łodygami aż do ziemi i całe koszyki sadzisz z powrotem nawet teraz do ziemi i po kłopocie
Druga opcja bardziej pracowita ale nastawiona na rozmnażanie
Wyciągasz cebule z koszyków z tej ziemi Obierasz z łodyg, dzielisz i suszysz Na jesień sadzisz znowu do koszyków i do ziemi z tą różnicą że będziesz mieć dużo więcej cebulek