Hej admete
łączę się w bólu - je tez mam urwisa, który upodobał sobie jedną rabatę - już chyba 6 x zasypywałam dół obok miskantów... ale i tak mam zamiar je przesadzac wiosna to bede mieć wzruszoną ziemię
Widzę że mamy podobną aurę za oknem Na przemian słońce, zamieć i opady śniegu Te kuleczki a la styropianowe bardzo mi się podobają Też takie mam
Siałaś już coś w domu ? Wczoraj byłem na zakupach i przeglądałem asortyment nasienny na wieszakach Zobaczyłem tytoń ozdobny i od razu pomyślałem o Tobie Będzie w tym roku też u Ciebie ?
Wpadły mi w oko gliniane donice i wszystko wskazuje na to że się na nie skuszę Lawenda francuska będzie się w nich pięknie prezentować Ech ... niech ta zima już się wynosi
O rany .
Ja aż się boję nowego sezonu .
A najbardziej wychodzących cebulek .
Wczoraj się najadłam o niego niezłego stracha .
Poszłam wieczorem na spacer, a ta pierdoła w pewnym momencie z całym impetem wyrwała za 2 sarnami. Wyleciała mi smycz z reki, a mam taką 8 metrową automatyczną, pobiegł przez kawał łąki w las.
Stałam 15 minut wołając go i już sobie wyobrażałam że smycz zahaczyła się o krzaki, albo dzikie jezyny i że pies nie może się ruszyć .
Miałam już wizję chodzenia po lesie - gdzie raz ciemno, dwa zimno, trzy wieje tak mocno że zawiewający śnieg przysłania wszystko i zagłusza wszystko - nawet bym nie mogła nasłuchiwać czy ten pies gdzieś nie wyje .
Miał szczęście że wrócił i nie utknął w lesie.
Juz miałam iść po latarkę i szukać sama na brzegu lasu, bo w głąb musiałabym iść z J, a do tego trzeba by było zorganizować kogoś do dzieci.....
Jeszcze nie, ale już przeglądam hahahahahahaha.
Kupiłam 2 opakowania groszku pachnącego - ale miksy.
Znalazłam w necie jednokolorowe i takie sobie jeszcze kupię .
Wysieję nasionka które zebrałam, ale nie będe już ich sadzić pod oknem - może pod lasem wśród świerków - zobaczę. Ciekawa jestem czy pod oknem same mi się nie zasiały - przecież krzaki były takie wielkie i tyle nasion się z nich wysypało że hej
Oj glinianymi donicami mnie zainteresowałeś , ja tez koniecznie chcę powiększyć moją doniczkową zewnętrzną kolekcję