Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Joaska 15:09, 05 mar 2015

admete napisał(a)

Tez w Obi więc jest szansa i dla mnie hahahahaha.
Druga mam od Marty <3 <3 <3 z innej firmy i też czekam .
Mam też posianą werbenę - po jakim czasie Ci wzeszła? bo na niej mi of course najbardziej zależy

Aga ja werbenę mam przez przypadek jako gratis z allego do nasionek które kupowałam, chyba ciemiernika .... więc nawet nie jestem na 100% pewna że to ta werbena o którą mi chodzi , a wzeszła po 14 dniach jakoś tak, i oby wzeszła u Ciebie to podkradnę parę sadzonek tej oryginalnej ogrodowiskowej bo wstyd się przyznać ale nasionek ogrodowiskowej nie mam
Joaska 15:42, 05 mar 2015

admete napisał(a)

Ojej masz jakieś torpedy

Za zdrówko nie dziękuję

Ból głowy chyba pomału mija , choć cały czas ćmi cholerstwo .

Właśnie wróciłam od lekarza ogólnego,przepisałam się z przychodni w której byłam dosłownie raz dwa lata temu tez przy takim przesileniu wiosennym , do przychodni koło mnie - dowiedziałam się że przyszłam wyłudzić skierowania , a chciałam zwykłą morfologię i skierowanie do neurologa - dostałam z łaską , o skierowanie do ortopedy już nawet nie prosiłam hahahahahah.

Uwielbiam naszą polską służbę zdrowia

Bo służba zdrowia by chciała kasę dostawać , ale jej nie wydawać, a wizyta specjalistyczna proszę Pani kosztuje... a prywatnie panienka nie może ... tylko na skierowanie .... oczywiście pisze to z przekąsem bo mnie tez drażnią w służbie zdrowia ....
Danutka 20:22, 05 mar 2015

Joaska napisał(a)

Bo służba zdrowia by chciała kasę dostawać , ale jej nie wydawać, a wizyta specjalistyczna proszę Pani kosztuje... a prywatnie panienka nie może ... tylko na skierowanie .... oczywiście pisze to z przekąsem bo mnie tez drażnią w służbie zdrowia ....

Haha też tak pomyślałam

Moja werbena moje drogie Panie ani drgnie Zebrana z własnych nasion, przemrożona zgodnie ze wskazówkami Izy i tak 3 tygodnie czekam... wypatruje... i nic Chociaż Iza mówiła że potrafi nawet po 6 tygodniach startować dopiero.

Aga daj znać jak Twoja ruszy ehh... bo moja to chyba na kompoście wyląduje
Zielona 22:11, 05 mar 2015

admete napisał(a)

Marta teraz zapowiadają jakieś słoneczko i mam nadzieję że Twoje werbeny i jej siostry u mnie skorzystają ze słoneczka i rusza do góry

Tego się trzymajmy. A jeśli chodzi o takie megaszybko kiełkujące, to rok temu była awantura o nasiona pewnej firmy na L. Zamiast patagońskiej, sprzedawali jej pokraczna siostrę, werbenę brazylijską. Startowała szybko i budowała ogromne krzaczory. Dopiero na koniec się okazywało, że jest mało urodziwym chwastem. Moja koleżanka podczas targów podeszła do stoiska producenta, który przyznał, że mieli trefne źródło nasion i rzeczywiście nabili klientów w butelkę... U nas na forum m.in. Butterfly posiała taka werbenę.
admete 07:17, 06 mar 2015

Joaska napisał(a)

Aga ja werbenę mam przez przypadek jako gratis z allego do nasionek które kupowałam, chyba ciemiernika .... więc nawet nie jestem na 100% pewna że to ta werbena o którą mi chodzi , a wzeszła po 14 dniach jakoś tak, i oby wzeszła u Ciebie to podkradnę parę sadzonek tej oryginalnej ogrodowiskowej bo wstyd się przyznać ale nasionek ogrodowiskowej nie mam

Ja dzisiaj posieję resztę od Marty, także jeśli wzejdzie to powinno być trochę okazów i z wielką radością będe się dzielić!!!!!
admete 07:23, 06 mar 2015

Joaska napisał(a)

Panienka się zaparła dostać skierowanie na fundusz hahahahahahaha bo pracowała w tej nieszczęsnej służbie zdrowia 10 lat i nigdy z jej cudownych usług nie korzystała , - i dlatego mnie szlag trafia podwójnie

Niestety sama wiem od podszewki jak to wygląda, ale sama starałam się walczyć z terminami i jak ktoś był naprawdę potrzebujący wciskałam gdzie się da i jak się da!!!!.

Pani doktor ma rację że jest pełno osób które "w kolejce u lekarza" znalazły sobie sposób na życie - ale to raczej nie są osoby w moim wieku - kto w moim wieku ma czas na latanie po lekarzach???.........no ale trafiłam na taką panią doktor, mnie nie dziwi, bo ja zawsze (na szczęście zdarza się to raz na kilka lat - bo jak pisałam nie chodze do lekarzy_) mam jakieś dziwne historie
admete 07:25, 06 mar 2015

Danutka napisał(a)

Haha też tak pomyślałam

Moja werbena moje drogie Panie ani drgnie Zebrana z własnych nasion, przemrożona zgodnie ze wskazówkami Izy i tak 3 tygodnie czekam... wypatruje... i nic Chociaż Iza mówiła że potrafi nawet po 6 tygodniach startować dopiero.

To czekamy .
Teraz myślę że jak słoneczko zajrzy do nasionek to im da powera
admete 07:26, 06 mar 2015

Zielona napisał(a)

Tego się trzymajmy. A jeśli chodzi o takie megaszybko kiełkujące, to rok temu była awantura o nasiona pewnej firmy na L. Zamiast patagońskiej, sprzedawali jej pokraczna siostrę, werbenę brazylijską. Startowała szybko i budowała ogromne krzaczory. Dopiero na koniec się okazywało, że jest mało urodziwym chwastem. Moja koleżanka podczas targów podeszła do stoiska producenta, który przyznał, że mieli trefne źródło nasion i rzeczywiście nabili klientów w butelkę... U nas na forum m.in. Butterfly posiała taka werbenę.

Ale jaja

Zapowiadają 15 stopni od poniedziałku .
Ja przeczuwałam że tak będzie z zimy (nie tak srogiej znowu ) zrobi się od razu lato . lato bo w lipcu będą tropiki hahahahahaha
nicol21 07:45, 06 mar 2015

Ehhh Ci lekarze w Polsce. System w BE jest o wiele lepszy, parę razy niestety miałam okazję skorzystać... ale nikt o nic mnie nie pomawiał i lekarze byli naprawdę mili.

Także duuuuużo zdrówka życzę!

Mogę mieć prośbę? Jak będziesz jeździła po ogrodniczysz w okolicy kielc, to możesz proszę spojrzeć czy mają cisowe kule, stożki albo najlepiej kule na patyku? Jakbyś oceniła ich stan i mniej więcej podała mi ceny to byłoby bosko.Oczywiście z lokalizacjami W BE najwyraniej o cisach formowanych nie słyszeli więc może jak latem zajrze do rodziców t obym kupiła. Ale dobrze by wiedzieć gdzie jechać je kupić. Wiesz jak to z czasem bywa... ot mało go.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Joaska 12:40, 06 mar 2015

admete napisał(a)

Ja dzisiaj posieję resztę od Marty, także jeśli wzejdzie to powinno być trochę okazów i z wielką radością będe się dzielić!!!!!

Danutka napisał(a)

A ja z wielka radością oczywiście przygarnę!!!!!

Haha też tak pomyślałam

Werbena tak ma , w zeszłym roku jak siałam to tez długo wschodziła ... daj jej czas musi ruszyć!