Jesteś pracuś .....i znowu z kawą tu przyszłam pooglądać fotki .....fajna ta hortensja wims red .....
Ja dziś zamierzam skończyć sezon ..... zobaczymy czy się uda .
Miłego dnia rownież
Bardzo ładnie rabatki wyglądają z podwiązanymi trawami. Ja jeszcze swoich nie wiążę ,chcę jeszcze na nie popatrzeć. Ale ja mam ich nie dużo więc zrobię to później.
A jak przycinasz wiosną hortensje Limelight .Ja jeszcze nie doszłam do wprawy. Mam je 3 sezon, ale w tym roku chyba źle podcięłam, bo mi się trochę pokładały po deszczu. Musiałam przywiązywać gałązki do kijka. Chciałam jeszcze spytać czym je nawozisz- nawozem granulowanym czy do rozpuszczenia w wodzie np.Magiczną Siłą?
Aga buka pendulę bardzo ci polecam. Tylko posadź go gdzieś jako solitera hahaha ale wymyśliłam no nie?! Wśród tylu twoich roślinek nie będzie łatwo.
Moja pendula ma około 5 metrów i prawie 10 lat. Fajny okaz, ale miejsce które mu wybrałam to porażka. Spróbuję zrobić mu zdjęcie i wrzucić na swój wątek.
Ciągle uśmiecham się czytając o twoich biegach między ogrodem a dziećmi. Moi chłopcy mają teraz 15 i 17 lat, gdy zakładałam ogród dokładnie tak jak ty biegałam od grządki do szkoły, itd. Pamiętam to ekspresowe czyszczenie włosów z liści, co przy długich zawsze jest problemem. Gumiaki specjalnie huntery kupiłam, żeby chociaż jakoś wyglądały gdy nie zdążyłam się przebrać. Jazdy z dzieciakami i roślinami - dokładnie tak jak u ciebie, na szczęście żaden pająk nie wylazł. Dla mnie luzik bo lubię pająki, chłopaki niekoniecznie
Czekam na podsumowanie 5-letnie. Za szybko ten czas pędzi, prawda?! Ja w tym roku zaczęłam demontaż placu zabaw, a dopiero go mój Tata budował, no szok po prostu!
p.s. mój mąż to też Jacek
Miło mi że z poranną kawką jesteś u mnie
I jak udało Ci się coś porobić na ogrodzie?
u mnie lało cały dzień i 8 godzin spędziłam sprzątając hahahahahha
dziś leje od rana, więc wreszcie chyba odpocznę
ja marzę o nim już długo, nie wiem dlaczego nie posadziłam go jak rozplanowywaliśmy ogród
mam 4 buki - tzn 3 bo jednego zjadł Silvo - mój kochany pies
są pod siatką w żywopłocie grabowym i bardzo słabo rosna, nie wiem czy coś się ruszyły przez te 4 lata
Dzięki temu że napisałaś że mam go dac jako soliter, główka znowu zaczęła pracowac
i chyba wiem gdzie dam nie jedną a dwie sztuki
będe robić tą nową różankę z ławeczką i tam je wcisnę
zaraz biegnę
No popatrz ale zbieg okoliczności , aż mnie takie miłe ciareczki przeszły po plecach
trochę się zadumałam po tym co napisałaś............czas leci nieubłaganie
zanim sie obejrze moje chłopaki tez beda mieli naście
dlatego muszę łapać teraz każdą chwilę z nimi!!!!!!
plac zabaw do demontażu........tez o tym myślałam kiedy u mnie to nastąpi - nie to że chce już to robić, ale to będzie oznaczało że chłopaki sa już prawie dorosłe ,
będziesz coś planowała na tym miejscu? powstanie jakaś nowa rabatka?
ja jak cykam zdjęcia u siebie to staram się mój omijać hahahahahaha
nie że brzydki, ale jakoś mi tak psuje kadry ogrodowe
Jeszcze miałam napisać, że pan od trawnika - mój drugi ogrodowy, który robił mi takie drobniejsze robótki, nie da rady w tym sezonie przyjechać i zerwać mi trawnika pod cisy i pod nową różankę
szkoda bo róże juz by sie ukorzeniały, cisy też
cisy na tygodniu zadołowałam w warzywniku
ja ostatnio myslę , że nic nie dzieje się bez przyczyny
tak miało być i już
już wpadł mi pomysł na dosadzenie tam buków pendula - dzięki Iwonce
a przez całą zime nie wiadomo co ja tam jeszcze wymyślę hahahahahaha
a tak porozstawiałabym róże, a potem trzeba by było je przesadzać
Zakończyłam sezon lało też ,ale z przerwami ....
......od wiosny kolejne zmiany planuję ......
..a teraz łopaty pomyte ,taras z mebli ogrodowych i innych pierdółek posprzątany ,drzewo do kominka naniesione bliżej
Kamyczki dosypane ,podosadzane cisy ,bukszpany .... zakończony sezon .....co nie znaczy ,że ogród skończony
Buki Purple fontaine mam dwa przy wejściu na taras przy schodach ,ale tegoroczne okazy ,więc jeszcze uroku nie oddają .....
Pozdrawiam niedzielne