Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Iwonka 08:49, 29 paź 2017

admete napisał(a)

ja marzę o nim już długo, nie wiem dlaczego nie posadziłam go jak rozplanowywaliśmy ogród
mam 4 buki - tzn 3 bo jednego zjadł Silvo - mój kochany pies
są pod siatką w żywopłocie grabowym i bardzo słabo rosna, nie wiem czy coś się ruszyły przez te 4 lata

Dzięki temu że napisałaś że mam go dac jako soliter, główka znowu zaczęła pracowac

i chyba wiem gdzie dam nie jedną a dwie sztuki
będe robić tą nową różankę z ławeczką i tam je wcisnę

kurcze nie wiem czy u Ciebie już byłam zaraz biegnę

No popatrz ale zbieg okoliczności , aż mnie takie miłe ciareczki przeszły po plecach

trochę się zadumałam po tym co napisałaś............czas leci nieubłaganie

zanim sie obejrze moje chłopaki tez beda mieli naście
dlatego muszę łapać teraz każdą chwilę z nimi!!!!!!

plac zabaw do demontażu........tez o tym myślałam kiedy u mnie to nastąpi - nie to że chce już to robić, ale to będzie oznaczało że chłopaki sa już prawie dorosłe ,
będziesz coś planowała na tym miejscu? powstanie jakaś nowa rabatka?

ja jak cykam zdjęcia u siebie to staram się mój omijać hahahahahaha
nie że brzydki, ale jakoś mi tak psuje kadry ogrodowe

Aga, moja pendula nie ma 5 metrów!!! To buk purple fountain ma tyle wysokości, a pendula jest przecież na pniu szczepiona. Poprawiłam właśnie podpisy pod zdjęciami. Coś mnie wczoraj od tego przeziębienia zamuliło. No ale tak się kończy koszenie trawy w wietrzny zimny dzień
Plac zabaw cały czas był u nas wykorzystywany przez młodsze dzieci z rodziny i znajomych, dlatego żal mi było go wcześniej demontować. Zdjęć z nim mam dużo, ale rzeczywiście nie ogrodowych. Sadzić na razie chyba nic tam nie będę, marzy mi się coraz większy trawnik Śmiać mi się chce jak kiedyś nie mogłam się doczekać, żeby roślin było więcej i szybciej rosły a teraz na odwrót.
Szkoda że czas tak pędzi, mam wrażenie, że z roku na rok coraz szybciej. Czas z moimi chłopakami myślę, że fajnie wykorzystałam. Teraz muszę się powoli przyzwyczajać do myśli, że wypuszczam ich w świat Także korzystaj na maksa z tego że twoi chłopcy są jeszcze mali
nicol21 21:01, 29 paź 2017

Mówisz, że to już czas chochołów i snopków ogrodowych? Fakt, u Ciebie tego b.dużo więc trzeba dużo więcej czasu żeby obskoczyć i upiększyć ogród. A nie tylko wiosną łatwiej, ale i zimą estetyczniej. Ja pewnie znów w grudniu będę wiązać, no ale co tam ja mam! Wiosną gracki całe 3 kępy [ale duże] wyemigrują bo trochę za wielkie do małego ogródka. Już się boję wykopywania!

Pomponella pięknie się trzyma! W sumie dużo większe z niej krzaczysko się robi niż myślałam.
Buziaki
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 05:22, 30 paź 2017

tulucy napisał(a)
U nas placu nie ma, ale huśtawka wielka dziecięca idzie wiosną "w dobre ręce", już wyrosły. Będzie miejsce

Masz już plan co zrobisz w tym miejscu?
admete 05:27, 30 paź 2017

Magleska napisał(a)

Zakończyłam sezon lało też ,ale z przerwami ....
......od wiosny kolejne zmiany planuję ......
..a teraz łopaty pomyte ,taras z mebli ogrodowych i innych pierdółek posprzątany ,drzewo do kominka naniesione bliżej
Kamyczki dosypane ,podosadzane cisy ,bukszpany .... zakończony sezon .....co nie znaczy ,że ogród skończony

Buki Purple fontaine mam dwa przy wejściu na taras przy schodach ,ale tegoroczne okazy ,więc jeszcze uroku nie oddają .....
Pozdrawiam niedzielne

Rany zazdroszczę Ci tych porzadków
u mnie jeszcze daleka droga do czystych łopat i taczek hahahahahha.
U nas wczoraj lało prawie caluśki dzień, potem przyszedł armagedon z wiatrem
szok jak wiało

a ja zamiast spokojnie odpoczywać to leżałam pod kocykiem ale z takim bólem głowy że masakra

skończyłam przeglądać i wybierać zdjęcia z 2017
przejrzałam sobie zdjęcia z budowy......powspominałam

teraz do przejrzenia 4 lata zmian na rabatach

admete 05:32, 30 paź 2017

Iwonka napisał(a)

Aga, moja pendula nie ma 5 metrów!!! To buk purple fountain ma tyle wysokości, a pendula jest przecież na pniu szczepiona. Poprawiłam właśnie podpisy pod zdjęciami. Coś mnie wczoraj od tego przeziębienia zamuliło. No ale tak się kończy koszenie trawy w wietrzny zimny dzień
Plac zabaw cały czas był u nas wykorzystywany przez młodsze dzieci z rodziny i znajomych, dlatego żal mi było go wcześniej demontować. Zdjęć z nim mam dużo, ale rzeczywiście nie ogrodowych. Sadzić na razie chyba nic tam nie będę, marzy mi się coraz większy trawnik Śmiać mi się chce jak kiedyś nie mogłam się doczekać, żeby roślin było więcej i szybciej rosły a teraz na odwrót.
Szkoda że czas tak pędzi, mam wrażenie, że z roku na rok coraz szybciej. Czas z moimi chłopakami myślę, że fajnie wykorzystałam. Teraz muszę się powoli przyzwyczajać do myśli, że wypuszczam ich w świat

Czyli jest szansa że ja za 10 lat nie będe marzyć o nowych rabatach? hahahahahahahaha

czas pędzi i tak chyba jest że z wiekiem czas leci coraz szybciej
też to odczuwam
bo tygodnie lecą jeden za drugim

Także korzystaj na maksa z tego że twoi chłopcy są jeszcze mali

Staram się tak robić, próbuję w tym biegu spędzać z nimi jak najwięcej czasu

zobacz jakie zdjęcie znalazłam
2011
Igi dopiero co się urodził

a teraz ma już 6 lat
admete 05:34, 30 paź 2017

nicol21 napisał(a)
Mówisz, że to już czas chochołów i snopków ogrodowych? Fakt, u Ciebie tego b.dużo więc trzeba dużo więcej czasu żeby obskoczyć i upiększyć ogród. A nie tylko wiosną łatwiej, ale i zimą estetyczniej. Ja pewnie znów w grudniu będę wiązać, no ale co tam ja mam! Wiosną gracki całe 3 kępy [ale duże] wyemigrują bo trochę za wielkie do małego ogródka. Już się boję wykopywania!

Pomponella pięknie się trzyma! W sumie dużo większe z niej krzaczysko się robi niż myślałam.
Buziaki

Ja tez jestem zaskoczona tempem wzrostu mojej pomponelli
ale jakbyś zobaczyła moją minę jak zobaczyłam pomponellę i inne róże u Marty

u niej to prawdziwe potfffffory giganty
az strach się bać hahahahahahahaha
tulucy 06:26, 30 paź 2017

Plan mam tam urywa się rabata oddzielająca część użytkową od ozdobnej pociągnę ją do końca z drugim wejściem do warzywnika. A że mam na niej róże i byliny, to będzie ciąg dalszy.

Dzieci strasznie szybko rosną. Niedawno niby się urodził syn, a już mnie przerasta. Dobrze, że córka wolniej rośnie, drobniejsza
Iwona100 09:56, 30 paź 2017

Jak ja lubię czytać u Ciebie, że " główka pracuje" albo " wpadł mi pomysł ", bo znowu powstanie z tego coś pięknego . Masz niesamowity talent do zestawiania roślin. A poza tym to bije od tego taka prawdziwa energia. Czekam teraz na porównania - przed i po , bo w Twoich zdjęciach będzie to mistrzowsko pokazane.
ren133 10:10, 30 paź 2017

admete napisał(a)
I trzcinnikowa

Ty już wiążesz trawy a ja jeszcze cebul nie posadziłam
admete 05:27, 31 paź 2017

tulucy napisał(a)
Plan mam tam urywa się rabata oddzielająca część użytkową od ozdobnej pociągnę ją do końca z drugim wejściem do warzywnika. A że mam na niej róże i byliny, to będzie ciąg dalszy.

O to zapowiada się super rabatka

Dzieci strasznie szybko rosną. Niedawno niby się urodził syn, a już mnie przerasta. Dobrze, że córka wolniej rośnie, drobniejsza

Rosną, dorośleją, zmieniają się.....tez mnie w ostatnich dniach złapał taki melancholijny humor.....o przemijaniu i w ogóle