Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:09, 25 kwi 2018

Magleska napisał(a)
pięknie podziałałaś ....
dzielenie Miskantów pewnie też mnie czeka ,ale na szczęście jeszcze nie w tym sezonie -widzę ,że to mordęga jest
ale kto da radę jak nie my hihi

śliczny jest Twój ogród i zmienia się co sezon nie ma nudy

Miłej Niedzieli

Dzięki kochana
niedziela stała się miła jak już o 20 doczłapałam do domu hahahahahahahaha
admete 06:31, 25 kwi 2018

W poniedziałek nic nie pisałam bo nie miałam rano siły na nic - czułam się jakby mnie czołg przejechał hahahahahaha
znowu działałam od 10 do 20 - ale plan został wykonany nawet z namiastką

wsadziłam do końca wszystkie róże, J wykopał jeszcze 2 dodatkowe doły.

w trakcie wymyśliłam że za dereniami przy siatce też dam te dzielone miskanty
więc wyciągnęłam wszystkie spod grabów i podzieliłam w sumie zasadziłam 19 nowych sadzonek ,
żeby móc posadzić miskanty za dereniami musiałam usunąć część astrów - poszły w dobre ręce

na miejsce miskantów z których robiłam podział pod murem przekopałam białe astry spod siatki

w sumie ta robota zajęła mi cały dzień

w poniedziałek przyszły wreszcie nawozy więc poszłam zasilić moje biedne bukszpany na liliowcowej, podcięłam prawie o połowę i powycinała suche gałązki - a tak łądnie wyglądał rok temu

w zeszłym sezonie grasował tam kret (którego z wielką satysfakcją dopadła ) - i przerył mi korzenie pod bukszpanami chyba z 3 razy
d tego chyba je tez lekko przymroziło - mam nadzieję że uda się je uratować i zaczną się odbudowywać

admete 06:32, 25 kwi 2018

W poniedziałek przesadziłam jeszcze 3 derenie i jedną porzeczkę żeby żywopłot z cisa mógł lecieć pod samą siatkę

wieczorem zabrałam się za bergenie
zdjęcia z telefonu bo w poniedziałek oddałam wreszcie obiektyw do naprawy, a że zakup był z aparatem to aparat też mi wzięli - dla mnie to katastrofa

bergenie porosły takie kobyły że sama nie wiedziałam jak mam się za to zabrac żeby stworzyć równy paseczek - wczoraj wieczorem udało mi się skonczyć musiałam je wyjąć bo wchodziły mi już w derenie

admete 06:38, 25 kwi 2018

Żeby skończyć sadzenie żywopłotu z cisa zostały mi do wyjęcia jeszcze 2 pigwowce - że to pigwowce wiem od przedwczoraj - do tej pory myślałam że to pigwa hahahahahahaha

zaczęłam sobie szperać i wpadłam na pomysł że spróbuję posadzić dwie pigwy pod warzywnikiem - bo czytam że ciężko może z nimi być zanim się porządnie ukorzenią, miałam zamawiać w necie wysoko szczepione, poszłam wczoraj po pelargonie i wyszłam z dwoma pigwami - gruszkową i jabłkową - będe próbowała prowadzić je na płasko

a poszłam po pelargonie bo w poniedziałek podjechałam do ogrodniczego zobaczyć czy stoi tam jeszcze drugi klon - taki jak kupiłam na taras tylko bordowy - i czekał na mnie więc go w końcu też przygarnęłam i jestem mega ale to mega zadowolona - wczoraj 3 godziny robiłam porządki na tarasie i wreszcie moje mini doniczkowo mnie satysfakcjonuje, będe mieć aparat to obfocę całość

żebym się nie nudziła dzisiaj przychodza truskawki

a chwasty rosną sobie na całego - mlecze już kwitną na rabatach - a Aga zajęta rewolucją

pozdrawiam
asiak 07:00, 25 kwi 2018

Dużo pracy za Tobą Ale efekty zadowalające
Nett 09:15, 25 kwi 2018

Uwielbiam Twój ogród. Jak tylko widzę nowe zdjęcia, siadam i się zachwycam. Tyle różnych zakątków, tyle wrażeń. Podziwiam ogrom pracy jaki w niego wkładasz. Ale efekt.. westchnienie
mamuska1980 12:10, 25 kwi 2018

admete napisał(a)

Witam gorąco
Ogród śliczny od niedawna go podglądam, w wolnej chwili przejrzę wszystko
Napisz mi kochana jakie to kolumnowe drzewka rosną w tle, czy to graby? czy je przycinasz? a jeszcze chcę wiedzieć jakie one "stare" są?
nicol21 07:22, 26 kwi 2018

Super, że tak działasz! No i witamy kolejnego klona w donicy Piękny jest nawet na zdj z telefonu
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Iwona100 09:36, 26 kwi 2018

Aga mam podobnego klona w donicy. Jak już pisałam 3 rok u mnie.Kiedyś zobaczyłam spory egzemplarz w ogrodniczym z tymi pięknymi ażurowymi listkami w niesamowitym słońcu i się zakochałam .
Gdzie kupowałaś swoje klony?
admete 12:57, 28 kwi 2018

asiak napisał(a)
Dużo pracy za Tobą Ale efekty zadowalające

oj kawał roboty za mną - ale wykopaliska pociagnęły za sobą kolejne mniejsze i tak dłubię do tej pory hahahahahahaha