Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 22:24, 25 lut 2013

Gosiniak napisał(a)

Na weekend krótki powrót zimy, więc chyba nic z tego nie wyjdzie, oby się jednak mylili,
przed chwilka oglądałam Maja opowiadała

Gosiu w ten weekend tylko graby, które trzeba ciąć zimą
W następny weekend jesli zakwitna forsycje będzie cięcie wszystkiego Generalnie ciecie wiosennne np róż w momencie kwitnienia forsycji.
nieszka 22:27, 25 lut 2013

Ale że jak to? Że niby już w następny forsycja będzie kwitła??? Nie....nie może to być
gusiarz 22:31, 25 lut 2013

Gosieńko - zapowiadali lekkie ochłodzenie na weekend bieżący lub na początek przyszłego tygodnia, ale kolejny ma być piękny!! Trzymam więc kciuki za pogodę. A jutro zaczynam sianie do inspektów
Aniu DS - pamiętam o Tobie - sieję również naszą ukochaną szałwię
gusiarz 22:35, 25 lut 2013

Dziewczyny - forsycja to chyba dopiero w kwietniu zakwitnie. Ja w ten weekend też będę ciachać derenie, bez czarny i inne patykowce A serby i ciski też teraz - ktoś się orientuje???
Gosiniak 22:35, 25 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Gosiu w ten weekend tylko graby, które trzeba ciąć zimą
W następny weekend jesli zakwitna forsycje będzie cięcie wszystkiego Generalnie ciecie wiosennne np róż w momencie kwitnienia forsycji.

Ale opady mają być śniegu i deszczu, ja bym się wstrzymała,
albo wcześniej zrób jak możesz, w czwartek chyba słonecznie i w piątek też
Jak będzie bez opadów to jeszcze powojniki dodaj do listy,
A tak na prawdę to się zobaczy, bo oni z tą pogodą to tak zawsze mieszają, codziennie zmieniają
Madzenka 22:38, 25 lut 2013

nieszka napisał(a)
Ale że jak to? Że niby już w następny forsycja będzie kwitła??? Nie....nie może to być

We Wrocławiu poczekajcie sobie jeszcze tydzień
Madzenka 22:40, 25 lut 2013

Gosiniak napisał(a)

Ale opady mają być śniegu i deszczu, ja bym się wstrzymała,
albo wcześniej zrób jak możesz, w czwartek chyba słonecznie i w piątek też
Jak będzie bez opadów to jeszcze powojniki dodaj do listy,
A tak na prawdę to się zobaczy, bo oni z tą pogodą to tak zawsze mieszają, codziennie zmieniają

Ja lecę z listą cięciem po wszystkim: powojniki, budleje, róże, perwowskia, wycinanie traw, usuwanie wymarżnietych liści. Potem czekam na sygnał od Danusi na cięcie bukszpanów, cisów, laurowiśni.
Jesli nie będą kwitły forsycje to jeszcze poczekam.
gusiarz 22:47, 25 lut 2013

Marzenko - Ty powiedz lepiej co ja Ci mogę doradzić??? Przecież to Ty guru od wszystkiego jesteś. I pomagasz, i doradzasz, i wspierasz... A w jakiej kwestii niezdecydowana jesteś?? Czytałam u Ciebie, że graby przed ogrodzeniem chcesz ciąć w płaską ściankę - co uważam za słuszne, bo to świetnie wysłania - a graby za domem (jakoś tak je kojarzę) - w stożki - i to też jest świetny pomysł... Jeśli coś przegapiłam - wybacz i oświeć
gusiarz 22:48, 25 lut 2013

Aaaa - czyli ciski później. Tak trawy można już śmiało ścinać - latają mi te nie związane po ogrodzie - Psiak im w tym zresztą pomaga
nieszka 22:54, 25 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

We Wrocławiu poczekajcie sobie jeszcze tydzień

No nie wiem nie wiem. Jak nam błyśniesz po oczach w przyszłą niedziele fotkami z cięcia to w poniedziałek Polska centralna i wschodnia też ruszy z nożycami