Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Kondzio 10:58, 02 mar 2013

Macham i buziam
vita 11:04, 02 mar 2013

Wiosnę podziwiałam, trochę z zazdrością, ale wybaczysz może?
Jak dobrze nie mieć zalegającego sniegu. Pozdrawiam
Madzenka 11:15, 02 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Gosieńko - tę parę dni ciepła już niedługo - od poniedziałku. I zacznę trawy ścinać, z sekatorkiem poszaleję przy bzach, dereniach, wygrabię z rabat resztki liści. Czeka mnie jeszcze sianie - same przyjemności Na razie posprzątałam trwanik...po psiaku... uzbierało się "tego" po zimie...

Agnieszko - cieszę się że zajrzałaś - u mnie zieleń młodziutka jest. Niedługo wybiorę się na podwrocławską "farmę bukszpanową" i dopiero zieleni przybędzie

A co Ty przy bzach teraz będziesz robić? Wycinach chyba tylko jakieś boczne gałęzie?
gusiarz 15:39, 02 mar 2013

Amarylis - powolutku ruszył - jeden z trzech

Bez czarny - już listki widać

A tu róża spod kopczyka się wyłania

Przywrotnik ostroklapowy

Moje horti ogrodowe... jesienią wykopałam je z ogrodu i przesadziłam do donic. W zimie stały w widnym garażu - podlałam może dwa razy i teraz tak wyglądają...

gierczusia 15:58, 02 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Za wcześnie!!! Mówimy o ogrodowych? Nawet w maju trzeba je okrywać jeśli będą przymrozki. Najwrażliwsze są wiosną...

A cięcie równolegle z kwitnieniem forsycji od lat przetestowane, nie za wcześnie, nie za póżno Wówczas również wyczesywania i nawożenie trawnika

Mówię o dębolistnej .. Za wcześnie ?? Ale mam ją na oku ( bo jak się ma 30 m2 , to ma się wszystko na oku ) .. Jak coś się nędzne działo to ją okryję znów..

Ale dzięki wielkie ,znów się czegoś nauczyłam i za przypominajkę o trawniku też
gierczusia 15:59, 02 mar 2013

asc napisał(a)

Dziekuje Jestem rozpoznawalna chociaż się nie znamy I o to chodzi, bo przyjaźnie forumowe są bardzo wartościowe..... może to głupio zabrzmi, ale moi przyjaciele najbliżsi są teraz z forum

To brzmi aaaaaa... Zarąbiście
gierczusia 16:01, 02 mar 2013

Kondzio napisał(a)
masz dużo racji

Nooo Kondzia też bym już poznała .. Kondziu , jak się jakaś baba rzuci Tobie na szyję to nie uciekaj plizzzz tylko pomyśl ,że ogrodowiczka
Kondzio 16:20, 02 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Nooo Kondzia też bym już poznała .. Kondziu , jak się jakaś baba rzuci Tobie na szyję to nie uciekaj plizzzz tylko pomyśl ,że ogrodowiczka
hi hi hi ok
gusiarz 17:25, 02 mar 2013

kitek81 napisał(a)
Witam serdecznie Fajnie tak podejrzeć, jak w Waszych ogrodach zieleń się budzi na wiosnę Ja jeszcze na takie widoki u siebie muszę co najmniej z rok poczekać
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Kasiu - witam serdecznie. Dla mnie to początek dopiero drugiego sezonu w ogrodzie - planów masa a co z nich wyjdzie... zobaczymy Czas szybko zleci - ani się obejrzysz
gusiarz 17:27, 02 mar 2013

aga_pe napisał(a)

To mamy te same plany

Więc może się spotkamy??? Na farmie bukszpanowej - tak planujemy z dziewczynami

aga_k napisał(a)
A ja odmachuję, coś nas ta wiosna w konia robi wczoraj słoneczko a dziś brzydko i zimno ale podobno od przyszłego tygodnia ma być całkiem przyjemnie wg. dzisiejszej prognozy pogody tyle, że te prognozy zmieniają się za często

Aguś - myślę że w marcu to normalne - takie zmiany pogodowe - w końcu w marcu jak w garncu...

kaisog1 napisał(a)
Wpadam I wiosnę zaliczam Wszystko u Cibie rwie się do życia Macham!

Gosiu chcesz nasionka jeżówki?? Kolor ciemny róż/fiolet