Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

nieszka 22:15, 27 lut 2013

gusiarz napisał(a)
Aguś - nie zniechęcam - też go lubię, ale mam go w niektórych miejscach - nie na miejscu . Na zbyt słonecznym stanowisku... Moja wina. Ale to prawda - latem jest fenomenalny - szczególnie po deszczyku

Właście latem fenomenalnie. I dotarło do mnie że ja będę co rano obok niego przechodziła.
Madzenka 23:14, 27 lut 2013

gierczusia napisał(a)
A ja już nie wytrzymałam i zdjęłam z hortensji coby mi się nie udusila

Za wcześnie!!! Mówimy o ogrodowych? Nawet w maju trzeba je okrywać jeśli będą przymrozki. Najwrażliwsze są wiosną...

A cięcie równolegle z kwitnieniem forsycji od lat przetestowane, nie za wcześnie, nie za póżno Wówczas również wyczesywania i nawożenie trawnika
gusiarz 15:29, 28 lut 2013

Dziewczyny - wybaczcie, że nie odpowiadam każdemu z osobna, ale mnie czas goni. U nas dzisiaj cuuuudowna, wiosenna pogoda. Ptaszki kwilą i nawet kilka fotek zrobiłam
A mąż po targach oszalał ogrodowo - wynalazł tam stoisko z nowoczesnymi pergolami/wiatami przy tarasach - oczywiście ceny niebosiężne - ale stwierdził, że może coś takiego znajomy stolarz zrobić i byłoby dużo, dużo taniej. I już nawet pofatygował się do stolarza. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Pamiętam Marzenko, że pisałaś coś na temat takich zadaszeń u siebie jesienią chyba. I co z Twoim pomysłem - ruszasz??
Po przeglądzie roślin wszystko wydaje się ok - żadnych start. Nawet magnolie powoli ruszają... Obym nie zapeszyła... Ciekawa jestem jak moje ostnice ruszą po zimie. Ubiegła była dla nich łaskawa i wytrzymały - ale na trawy to jeszcze trochę trzeba poczekać

A oto i fotki...

Właściwie to z fotek nici...coś mi się komputer zawiesza i nie mogę żadnego zdjęcia wgrać....

Uwierzcie na słowo - nawet tulipany wychodzą, tawulec ma już spore pąki, podobnie klon - fajne czerwone gałązki i pączki

Nieszko - przywrotniki już wypuszczają listki!! Część z nich przycięłam przed zimą, a niektóre nie. Muszę teraz uważać by ich nie zniszczyć.
Madzenka 19:22, 28 lut 2013

Gusiarz czekam na premię roczną męza wtedy ruszę
Madziarzeszow 19:57, 28 lut 2013

U nas też cudnie dzisiaj , a ja do 19 w pracy i tylko przez szybkę mogłam podziwiać słoneczko to też coś
malkul 21:43, 28 lut 2013

Aguś, daj znać jak już Twoje ostnice pokażą jak im zima minęła, Jak ja je kocham, ślepo. W tym roku kupię na 100% nawet jakby miały byc jako jednoroczne!
Mala_Mi 22:29, 28 lut 2013

gierczusia napisał(a)

... A ja w sumie lubię te awatarki .. Są kolorowe , wyrażają Kaźdą z Nas i Każdego... .. Po kolorach jadę : na różowo to Irenka , na zielono ja, Agusia na fioletowo- niebiesko eterycznie ...

Ale wiem też ,że buzinki mają swoje zalety .. Np . Gdybym się natknęła gdzieś przypadkiem na Irenkę , Gosię Joanne lub Anie Asc , to od razu wiem kto zacz..ale mnie i Ciebie Aguś nikt by nie poznał ...aaaaa..

Dziekuje Jestem rozpoznawalna chociaż się nie znamy I o to chodzi, bo przyjaźnie forumowe są bardzo wartościowe..... może to głupio zabrzmi, ale moi przyjaciele najbliżsi są teraz z forum
Kondzio 22:31, 28 lut 2013

asc napisał(a)

Dziekuje Jestem rozpoznawalna chociaż się nie znamy I o to chodzi, bo przyjaźnie forumowe są bardzo wartościowe..... może to głupio zabrzmi, ale moi przyjaciele najbliżsi są teraz z forum
masz dużo racji
Gosiniak 10:55, 01 mar 2013

Aga jak tylko dasz radę to wklej te foteczki
A na trawki to sobie jeszcze poczekamy, u mnie pierwszą zimę rozplenice i miskanty, ciekawa jestem czy dały radę
gusiarz 18:39, 01 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Za wcześnie!!! Mówimy o ogrodowych? Nawet w maju trzeba je okrywać jeśli będą przymrozki. Najwrażliwsze są wiosną...

A cięcie równolegle z kwitnieniem forsycji od lat przetestowane, nie za wcześnie, nie za póżno Wówczas również wyczesywania i nawożenie trawnika

Optuję za Marzenką - jeszcze się wstrzymajcie z odkrywaniem. Wiem na pewno, że wtedy odkopię róże. Jest tylko jena odmiana horti ogrodowych - Endless Summer - których nie musimy zanadto okrywać, bo one kwitną na pędach jednorocznych

Marzena2007 napisał(a)
Gusiarz czekam na premię roczną męza wtedy ruszę

Marzenko - mąż z taką premią - skarb nad skarby

Madziarzeszow napisał(a)
U nas też cudnie dzisiaj , a ja do 19 w pracy i tylko przez szybkę mogłam podziwiać słoneczko to też coś

Hej Madziu - każda chwila ze słoneczkiem - bezcenna

malkul napisał(a)
Aguś, daj znać jak już Twoje ostnice pokażą jak im zima minęła, Jak ja je kocham, ślepo. W tym roku kupię na 100% nawet jakby miały byc jako jednoroczne!

Gosiu - ja również kocham ostnice miłością szczenięcą. Po ubiegłej - fatalnej przecież - zimie wypadły mi tylko trzy - na stanowisku wietrznym. Mam cichą nadzieję, że tegoroczna zima ich nie ruszy...

asc napisał(a)

Aniu - powiem Wam, że na Gardenii rozpoznałam jedną z dziewczyn, bo zapamiętałam jej buzię ze zdjęć z któregoś ze spotkań O. i nie mówię o Wieloszce, Marzence czy innej gwieździe ogrodowiskowej . Rozpoznałam Dianę - Szczęście jest wyborem - Ogród Diany.

Konrad - podpisuję się rękami i nogami