Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Lena 07:21, 18 maj 2013

Aga hej

Cudnie jak zawsze.Białe czosnki fajne i bardzo wysokie - prawda?
Zdziwiłabyś się z kim wczoraj rozmawiałam o Twoim ogrodzie....Powiem krótko - Marysia
Musimy się umówić na ogrodowe pogaduchy
gusiarz 09:22, 18 maj 2013

Justynko, kształt warzywnika wpisuje się w kwadraty rabat i cały jego zarys jest obrzeżony betonowym krawężnikiem - jak i reszta ogrodu. Natomiast poszczególne grządki zostały zbite z desek i pomalowane farbą, taką zwyczajną, kryjącą. Dechy wpuszczono w ziemię, ale lekko wystają by ziemia nie mieszała się z żwirem. Ot i cała tajemnica . Justynko - pozdrawiam gorąco

Lenko - czy masz na myśli Marysię M.? Projektantkę naszego ogrodu - pozdrów ją serdecznie, jeśli to o niej piszesz . Musimy się spotkać koniecznie!!!, jak tylko wyprowadzimy plac zabaw na prostą - dzieciaki będą mogły poszaleć, a my wypijemy kawkę - Lenko - zapraszamy serdecznie, drzwi stoją otworem
Lena 12:20, 18 maj 2013

Tak, o tą Marysie chodzi
Umówimy się Teraz lecę do ogrodu poplewić
gusiarz 12:56, 18 maj 2013

Ja dzisiaj odgruzowuję dom... do ogrodu może popołudniu pójdę
nieszka 14:36, 18 maj 2013

Warzywniak to chyba pierwszy raz pokazujesz? Super wygląda, jak zresztą wszytko
Powidz czy wiesz jak dzielić przywrotnika? Miałam zrobić wczesną wiosną ale czasu zabrakło a teraz to chyba jesienią dopiero co?
Madzenka 15:00, 18 maj 2013

nieszka napisał(a)
Warzywniak to chyba pierwszy raz pokazujesz? Super wygląda, jak zresztą wszytko
Powidz czy wiesz jak dzielić przywrotnika? Miałam zrobić wczesną wiosną ale czasu zabrakło a teraz to chyba jesienią dopiero co?

Ja teź nie kojarzę wcześniejszych zdjęć warzywnika. Właśnie pokazałam mojemu M mówiac, ze nasz to jakaś niedoróbka,...do poprawy za rok

twój ogród dojrzewa, piękny jest
gusiarz 18:11, 18 maj 2013

Nieszko - przywrotnik to dosłownie roślina z żelaza. Rośnie na mojej glinie, podtapiają go ulewy - on ma to w...poważaniu... Ja bym go podzieliła, bez problemów łopatą na pół. A ile sztuk potrzebujesz - mogę się podzielić moim - jest dorodny a przed wsadzeniem ciachniesz go sobie na trzy sztuki spokojnie.

Marzenko - warzywnik był już na tapecie, ale w ubiegłym roku. W ubiegłym roku miałam klęskę urodzaju ogórków, ale pomidory posadziłam za gęsto i się "ugotowały" po deszczach i upałach. Warzywnik taki zwyczajny jest, deski tylko wkopane i żwirek na ścieżkach. Na razie nie miałam problemu z nornicami, ale gdyby się coś takiego działo, zaraz bym podwyższone grzędy zrobiła
Gosiniak 18:34, 18 maj 2013

Co tu napisać....żeby nie umniejszyć pięknościowemu ogródkowi, zdjęcia i ogród wypasione, czosnkami już mnie zaraziłaś, musza być i koniec. Uwielbiam taki porządek i harmonię jaka panuje u ciebie, wychodzić się stąd nie chce
gusiarz 18:54, 18 maj 2013

Igiełeczko - jak miło, że wpadłaś - czosnki konieczna konieczność - bez nich ani rusz!!! Gosieńko - zostań ile masz ochotę - my teraz mamy święto pieczonej kiełbaski - zapraszam

Pozdrawiam wszystkich weekendowo

stychaz 20:29, 18 maj 2013

gusiarz napisał(a)
Justynko, kształt warzywnika wpisuje się w kwadraty rabat i cały jego zarys jest obrzeżony betonowym krawężnikiem - jak i reszta ogrodu. Natomiast poszczególne grządki zostały zbite z desek i pomalowane farbą, taką zwyczajną, kryjącą. Dechy wpuszczono w ziemię, ale lekko wystają by ziemia nie mieszała się z żwirem. Ot i cała tajemnica . Justynko - pozdrawiam gorąco

Super pomysł Smacznej kiełbaski życzę