Wg mnie trzeba je strzyc w kule w przeciwnym razie zolazłe sie robią.... Więc nie obawiaj się, że 3 m za mało. Po przycięciu w tym roku moje dopiero zaczeły wychodzić na ludzi!
Marzenko to dobra myśl - strzyżenie. Właśnie o tym samym pomyślałam... jak by za szeroko szły zawsze można je przystrzyc. Ale trzeba uważać bo podobno mogą chorować... chyba ciąć je trzeba w lipcu/sierpniu...
Pytasz o inne trawki, jeszcze bardzo dobrze sprawuje się trzęślica modra, ale ona tak jak miskanty, jesienią usycha i na wiosnę trzeba ciąć, pozatym jest kępiasta, jest zielona i variegata, to jest bezproblemowa trawa, o niedźwiedzim odpisałam Ci u mnie Napisz mi na pr, gdzie wiśnie kupiłaś
Aga ale cudnie będzie z wiśniami, one są boskie Na razie mam jedną ale to się musi zmienić
Wcale się nie dziwię radości posiadania rajskiej jabłonki. Te malutkie jabłuszka sa urocze
Agata - poszło na privka. Dzięki wielkie za porady trawkowe
Monia - długo myślałam nad drzewkami i różne typy brałam pod uwagę. Mam nadzieję, że wiśnie się przyjmą, bo ziemię daliśmy im dobrą, z kompostem. A wiosną trawki w nóżki dojdą Tak - rajska jabłoń i rajska radość - coś w tym jest
Gusiu lepiej pózno niz wcale Jestem spózniona z podziekowaniami za wszystko, za miłe słowa ,pamiec wsparcie i dobre serce Link który mi przesłałas to strzał w dziesiatke Ile pieknosci widziałam a klimaty tez moje .Bardzo ,bardzo ci dziękuję. i bardzo cieplutko pozdrawiam .
Wiśnie i trawki utworzą wspaniałe zaproszenie do domu Już to ładnie wygląda a jak się zazielenią to będzie wspaniale.
Cebulowe już wszystkie posadzone?
Polinko - no nie wszystkie cebulaki... niestety jeszcze nie wszystkie . Ta nasza glina daje popalić i ciężko się sadzi. Dochodzi jeszcze "szmata" przeciw chwastom - trzeba ją ponacinać lub częściowo usuwać przed sadzeniem - bardzo tego nacinania nie lubię i jeśli tylko mogę wycinam większe fragmenty. A czas sobie wtedy ucieka...
Wiśnie rzeczywiście (cóż za skromność ) fajnie wyglądają. Teraz jedynie podsypię korą dołki a zimą będę dumać nad trawkami