Domi... a ja czekam na pomoc z twojej strony przy podpowiedziach
Marzenko... dzięki że wpadłaś. Fakt jakoś brak inspiracji... nie chcę z dodatkami do róż przesadzić. To ma być różanka z trawiastym dodatkiem. Nie odwrotnie. Szarości... srebrzystości... i róż... mmmmm przepiękne zestawienie

Marzenko, frosted nie chce u mnie rosnąć... mam jedna taką traffkę nn... też pokręconą i śliczną... Jeśli przetrwa zimę to podzielę i pójdzie na różankę.
O tu jest ta trawka, choć w zimowej odsłonie.... może rozpoznasz?
Sławko - trzymam kciuki za udaną sesję

. Co do różanki... rozplenice będą w jednym z rogów rabaty, ale co z resztą obszaru...
Rabata jest spora: 3 x 6m z trzech stron otoczona trawnikiem. Z czwartej strony - na prawo biegnie dalej - ale tam są inne nasadzenia: cisy kolumnowe i bez czarby Gerda. U góry po lewej te trzy zółtawo-zielone krzaczki to planowane rozplenice.
Róże są posadzone jak narysowano... ale jak by trzeba było coś zmienić to jeszcze mogę je przesadzić... od jesieni jeszcze się dobrze nie ukorzeniły.
Cyfry pod nazwami to docelowa wysokość krzewów.
I nazwy:
Eglantyna, Alan Titchmarsch, Heritage, Spirit of freedom, Rosario, Louise Odier, William.
U góry rabaty prostokąt zaznaczony ołówkiem to planowana ścianka-żywopłot, ale niezbyt wysoki ok 1-1,2m docelowo. Chcę trochę przysłonić warzywnik - byłoby to dobre tło dla róż i chroniło je przed zachodnim wiatrem.
Co wy na to???