Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

lojalna_ 16:37, 03 sty 2015

A to jest zajefajne czapki na bakier

gusiarz 18:17, 03 sty 2015

Hihihi... ostro dęło od zachodu
gusiarz 19:53, 03 sty 2015

Mam plany na zmiany ... niewielkie, ale sprawa wymaga przegadania, bo chodzi o drzewa. Chodzą słuchy, że niedługo ma ruszyć inwestycja u sąsiadów. Powstanie tam kilka domów jednorodzinnych. I oczywiście kcem siem lekko osłonić
Już dawno dumałam nad drzewkami w okolicy tarasu - miałam jedną robinię... i chciałam dodać kolejne trzy. Ale robinia paskudnie nam rosła tego roku. Jeśli nadal tak będzie... no cóż trzeba będzie coś innego wymyślić. I tak dumam nad drzewkami wielopniowymi lub z jednym pniem ale nisko ugałęzionym... niewysokimi, czterema identycznymi w rabatach przy tarasie... Coś takiego mnie interesuje...
klik
klik
klik...
co sądzicie?
Co do odmian... może wiśnia ozdobna - jaka? Magnolie? Klon Ginnala?
Proszę o jakieś podpowiedzi
Agania 20:55, 03 sty 2015

Cześć, całuję na początek z okazji Nowego roku, życząc cudownych inspiracji, udanych poszukiwań i zakupów

Ja myślałam, że już wielkie szusowania u Was....a tu poszukiwania i szusowania po Pinterście

Magnolię posadź, nie wyobrażam sobie, ogrodu bez tego drzewa....szczególnie wiosną, wiśnie ozdobne są piękne. ...np. Amanogawa, z klonów poszukuję strzępiastokorego pensylwana, Ginnala rośnie wielki....ale jeszcze go nie mam, to wiarygodna nie będę, a nie chcesz klona japońskiego?

a Klon Crimson Sentry?
Agania 20:58, 03 sty 2015

Miałaś papuga
Madzenka 21:06, 03 sty 2015

Niskopniowe , hm nigdy się nad takimi nie zastanwiamłam a na ChFSh przeciez boski Luciano miał w nagrodzonym ogrodzie....

Na pewno w taki sposób będą się zachowywać wisnie pissardi nie szczepione, sumak (wersja Tiger Enya), no i oczywiście pomyślałam o brzozach ale nie będą powyginane, lilaki (bzy)... I na pewno magnilie, tylko musiz kuipić od razy z kilkoma pniami

Ale gdy napisałaś o robiniach do głowy przyszly mi katalpy Nana...
Madzenka 21:26, 03 sty 2015

Iza wkleiła u mnie linka do stip z różami Anuli
Agania 21:41, 03 sty 2015

Pisarki u mnienawyżSzymon drżelem, sumaki są piękne, ale się rozłażą, trzeba pilnować.
gusiarz 11:34, 04 sty 2015

Aganiu - dziękuje bardzo za życzenia ... serdeczności dla Ciebie i twojej rodzinki

Co do drzewek... mam dwie magnoliki - Nigry w ogrodzie. Drzewka, o których pisałam miałyby zdobić pniami - liście raczej zostawione w górnej partii. One będą posadzone w rabatach - więc nie mogą zanadto przysłaniać reszty roślin i cieniować. Poczytam o Amonogawach...

Madżenko - róże ze stipą miała chyba również Magdalenka-Noemi.... się mi tak kołacze po głowie. Chyba że cos mieszam... Stipa ze wszystkim co ciemnozielone wygląda obłędnie
Boję się sumaka... że się rozejdzie... wiem, że ma go Enya, ale ja pewnie nie wytrzymam i będę grzebać w okolicach korzeni - nawet sadząc cebulowe , więc rozłogi gwarantowane. A boski Luciano co posadził w nagrodzonym ogrodzie?

I foteczki dzisiejsze... świeżutkie ... stipa nawet bez kłosków jak dla mnie cudna

Jagodaa 13:12, 04 sty 2015

Na ostatnim kliku to jakiś wiąz? Widziałam takie w ogrodzie pokazowym w Swierklancu. Piękne, ale podobno chorują.