Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

siakowa 21:48, 11 sty 2015

Musze zachaczyc o szalwie bo u mnie na wygwizdowiu wygladaja jeszcze calkiem przyzwoicie sa cale w listkach ale ja mam zwykle lekarskie chyba to moze one tak maja ?
gusiarz 22:10, 11 sty 2015

Ana, Marzenko - man już grujecznika - na poprzedniej stronie ostatnia fotka, na rabacie podwyższonej. Jak nie znajdę odpowiednich pissardi będą klony.

Kasiu u mnie rośnie szałwia omszona. Pierwsze mocne kwitnienie ma w MAJU/czerwcu później powtarza ale dużo słabiej.
gusiarz 22:11, 11 sty 2015

Ps
Szałwię widać w moim avatarku
beta 08:17, 12 sty 2015

czesć....pozachwycałam się w Pieninńkim

te Twoje zdjęcia z zimowego ogrodu uświadomiły mi że dawno obchodu po swoim nie robiłam...ale ze mnie macocha...do dzieci swoich nie zagląda...ale prawda jest taka, że wieje, pada i jest ciemno....ale na tyle co z okien widać, to u mnie byliny w podobnym stanie do Twoich...tyle że ja jeżówki zostawiłam (zależy mi na rozsiewaniu)...przywrotnik identyczny, po hostach ani śladu....Żurawki jak to żurawki...muszę tiarelle sprawdzić....i widzę że Żeleźniak nadal zieloniutki

pozdrawiam
Pszczelarnia 15:34, 12 sty 2015

Wielopniowa Pissardi jest warta posadzenia. Ja bym jednak z świdośliwą spróbowała. Są teraz takie ładne zdrowe odmiany. Zapach wiosną przed rozwojem liści, ładne rozgałęzienia, i ten kolor długo utrzymujący się jesienią. Tyle tylko, że jak to taras, to uwaga - są owoce.

Gdybyż szkółki zechciały nie urlopować - może poczułabym wiosnę. Ale kłódki mnie zniechęcają.
siakowa 14:18, 13 sty 2015

gosiu hejka, możesz mi powiedziec jakie masz odczucia odnosnie palibina tak to sie chyba odmienia bo przeleciałam dzis Twój watek, tak CAŁY i widze że fajnie kwitnie, fajnie zosi cięcie i fajnie wygląda po cięciu, ale to tylko zdjęcia traci liscie tak jak wszytskie lisciaste ale jak sie przebarwia? jakos ładnie ? Buziaki
Magda70 18:43, 13 sty 2015

siakowa napisał(a)
Aga dzieki takie zdjecia malo kto tu wstawia buziaki

He he...to fakt. Nawet myślalam aby zrobić zdjęcie brunnery...ale...ale niestety w tygodniu nie ma szans bo ciemno na zdjęcia. A w wekendy ciągle pada i wieje, wieje i pada...i brrr..nie chce się z domu nosa wychylić

Pozdrówka Aguś...Ty jak zwykle szybka w planowaniu.
Chyba i ja muszę się zacząć rozglądać na poważnie za moimi grabami...
Magda70 18:43, 13 sty 2015

Ups...
siakowa 09:52, 16 sty 2015

Magda70 napisał(a)

He he...to fakt. Nawet myślalam aby zrobić zdjęcie brunnery...ale...ale niestety w tygodniu nie ma szans bo ciemno na zdjęcia. A w wekendy ciągle pada i wieje, wieje i pada...i brrr..nie chce się z domu nosa wychylić
.......

Licze baaaaaaaaaaaaaaaardzo na to że w ten weekedn dasz radę zrobic zdjęcia buźka
gusiarz 17:16, 18 sty 2015

Beata - ostatnie dni były u nas przepiękne... słoneczko, ciepełko, bez nadmiernych podmuchów wiatru... aż nawet posprzątałam te moje połamane paprocie, przycięłam tawułki, posadziłam ciemierniki, troszkę pograbiłam trawnik i takie tam Żeleźniak sprawdza się właśnie teraz, gdy pusto przy paprociach . Tiarelka bardzo mi się podoba - znam tylko ze zdjęć, może i ja ją przetestuję...

Ewo - a u nas niektóre szkółki mają otwarte! Pogoda dopisuje, ziemia rozmarznięta - można sadzić

Kasiu - ty nie masz na co czasu tracić?! O lilaku napisałam u ciebie

Magdziu - taak... plany... ale czy dojdzie do ich realizacji? Czas pokaże...

Kasiu - na fotki MAGDY czekam i ja.