Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 20:58, 06 sty 2015

Mogę się mylić ale o Royal Burgundy ktoś pisał, że nie ma tak pieknych bordowych liści jak pissardi. Gdzieś mi dzwoni...ale gdzie???
Aga idelanie jak z pinterestowych inspiracji nowoczesnych ogrodów
Ja od kilku lat walczę o klona przy tarasie kuchennym.. Ma rosnac w kulkach bukszpanowych. Na razie bezkutecznie... Wcześniej była sosna bonzajowata... Też padała.... Przeciez jak mi kolejny klon padnie to nie posadze sobie znów wiśni!??? Albo bukszpana....

Ja głosuję za pissardi, bo kwitnie,a wiosną musi kwitnac
Loosiuu 21:00, 06 sty 2015

Marzenko, a nie u Zielonej?

Pissardi na razie wygrywa. Może być wielopienna, kwitnie wiosną, ciemne liście, zdrowa...
siakowa 09:35, 07 sty 2015

O tutaj juz wiosna Pozdrawiam
Tess 10:37, 07 sty 2015

Aguś, wedle życzenia. Początek jest tutaj, ale czytania jest na cały wieczór
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=216
gusiarz 21:01, 07 sty 2015

Jagoo - jak na razie prawie wybrałam drzewka... na 100% będę pewna jak je kupię ... Byłam u ciebie i widziałam... ale nadal nie wiem co to
Jestem nareszcie gotowa na ciemniejszy akcent - dlatego pissardi .

Marzenko - wiesz... na efekt "jak z wystawy" trzeba będzie trochę poczekać... a jak urosną pewnie będzie już inna moda . Ale na posadzenie drzewek przy tarasie mam ochotę od dwu lat. Wydaje mi się tam zbyt pusto i pierwsze co przychodziło mi do głowy to "powtórzenie" robinii. Ale teraz gdy chorowała od jesieni 2013r. i żadne opryski nie pomagały... mam ochotę na zmianę.

Filip - zdrowotność na pierwszym miejscu jak dla mnie

Kasiu - wiosna ... ja już zauważam, że dzień się wydłuża a ty - czujesz to?

Tesiu - ach to tę boską rabatę chodziło! Czytam... może w pienińskim wykorzystam choć część pomusłu . Dziękuję Ciiiii
Madzenka 21:56, 07 sty 2015

Aga czy ciebie też juz tak nosi do ogrodu? Ja już nie mogę wytrzymać...
Tess 22:39, 07 sty 2015

gusiarz napisał(a)

Tesiu - ach to tę boską rabatę chodziło! Czytam... może w pienińskim wykorzystam choć część pomusłu . Dziękuję Ciiiii

Magnolii należą się podziękowania, nie mnie

Fajnie, że "prawie" wybrałaś
siakowa 22:51, 07 sty 2015

oj zauwazyłam ze dzien dluzszy na kapkę słonca czasem zdążam jak wracam z pracy
polinka 07:19, 08 sty 2015

Aga widzę, że u Ciebie w sercu już wiosna Planowanie, rozmyślanie...

U mnie też już głowa myśli o nowych drzewach do ogrodu Ale znów będzie fajnie
gusiarz 13:10, 11 sty 2015

Marzenko - głowa i serce szaleją wiosennie ... i nawet w rozmowie ze znajomymi wyrwało mi się "...przecież już jest wiosna" a oni patrzą na mnie z politowaniem i uświadamiają, że nie minął jeszcze nawet pierwszy miesiąc zimy ... hihi...

Tesiu - szkółki u nas mają różne zaopatrzenie, nie wiem czy uda mi się kupić to czego szukam... ale zrobię co w mojej mocy by dostać piękne wielopniowe pissardi . Jak widzę co oferuje np. Szmit... ech serce boli.

Kasiek - mmm... ta kapka słońca . Tegoroczna zima rozpieszcza wyjątkowo dużą dawką słonecznych dni. I oby tak zostało

Polinko - będzie świetnie! Również zacieram łapki na myśl o nowych planach . Za ubiegłoroczną radą Alinki kupiłam opasły zeszyt - kalendarz ogrodnika. Będę w nim zapisywać wszystko, co dotyczy ogrodu