Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

grazyna 22:49, 20 sty 2013

I ja obejrzałam Jak pięknie
gusiarz 10:48, 22 sty 2013

AniaDS napisał(a)
Aguś u mnie też będzie lawendowo, nie tylko z powodu lawend , ciekawa jestem jak będzie się prezentował mój przód ogrodu po tych jesiennych zmianach .

Aniu - rabaty w Twoim ogrodzie będą cuuudne. Pokochałam róże i wiem, że zestawienia roślin u Ciebie są niezawodne. Ja też czekam niecierpliwie, że wszystko obudzi się do życia
gusiarz 10:50, 22 sty 2013

Zeta napisał(a)

obejrzałam natchnienia, boskie! niektóre wręcz idealne...i nawet donica szara była, idealna dla grupy poszukującej donice

Widziałam donicę haha

Jesli się to komuś przyda - super . Zetko a u Ciebie jak nastrój przedwiosenny?
gusiarz 10:54, 22 sty 2013

Grażynko - witam się serdecznie i macham wesoło Jak przeżyłaś wczorajszą "szklankę"? Bo musicie wiedzieć, że wczoraj w małopolsce potwornie padał deszcz choć był mróz. Lód osiadał na wszystkim!! Auta trzeba było skrobać z 1cm oblodzenia . Wieczorem trawnik w świetle lamp błyszczał jak tafla lodowiska lub wielkiego basenu. Tylko rabaty wystawały jak wyspy... Niesamowite.
grazyna 11:01, 22 sty 2013

Agnieszko świętowałaś wczoraj ?

Na szczęście jestem cała ") po wieczornym ślizganiu się To było coś strasznego

Mżonek "latał" na ratunek (podjeżdżającym pod swoje domy sąsiadom) z wiaderkiem piasku i popiołu

Pieskowi trudno było utrzymać się na powierzchni z potrzebą fizjologiczną
Gabrysia_ 11:01, 22 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Grażynko - witam się serdecznie i macham wesoło Jak przeżyłaś wczorajszą "szklankę"? Bo musicie wiedzieć, że wczoraj w małopolsce potwornie padał deszcz choć był mróz. Lód osiadał na wszystkim!! Auta trzeba było skrobać z 1cm oblodzenia . Wieczorem trawnik w świetle lamp błyszczał jak tafla lodowiska lub wielkiego basenu. Tylko rabaty wystawały jak wyspy... Niesamowite.

Aga...u mnie było tak samo..
Zeta 12:56, 22 sty 2013

gusiarz napisał(a)

obejrzałam natchnienia, boskie! niektóre wręcz idealne...i nawet donica szara była, idealna dla grupy poszukującej donice

Widziałam donicę haha

Jesli się to komuś przyda - super . Zetko a u Ciebie jak nastrój przedwiosenny?

No planuje ...planuję...ale narazie mnie zasypało i szukam mocno tej wiosny ........no plany są zobaczymy jak z realizacją...hahahahah
gusiarz 13:04, 22 sty 2013

Grażynko -świętowałam, a jakże!!! Ale masz pamięć!! Naszemu psiakowi też łapki się rozjażdżały we wszstkie strony... Takie oblodzenie to i straszne i śmieszne...

Gabi - czyli skala większa niż tylko małopolska. Dobrze, że u nas nie ma ostrego mrozu. Tak do -5 stC minimalnie schodzi.

Zetko - wszyscy zasypani... - pojawią się u Ciebie niedługo. Dzieciaki muszę na południe do babci wyekspediować - to może znajdę chwilkę . U nas ferie i szał w domu...
beta 13:06, 22 sty 2013

chwilę mnie nie było a tu takie cuda pokazujesz Agnieszko

fantastyczne te Twoje inspiracje
idę zgapiać

pozdr
gusiarz 13:33, 22 sty 2013

Mam rabatę prostokątkną (jak inaczej), która styka się z tarasem. Od strony tarasu posadzę buksiki w elkę (na wzór rabatki frontowej) Docelowo chciałabym by miała 20-30 cm szerokości (coś jak stopień tarasu) a zaraz obok wzdłuż ściany domu wysieję pas werbeny patagońskiej. Ona jest wysoka - będzie przedłużeniem tej elki. Przed werbeną posadzę trawy np moją ulubioną ostnicę cieniutką, która cuuudnie faluje a pomiędzy trawę kilka kuleczek buksika a na sam przód pas lawendy...
I fotka miejsca