Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla roślin o mocnych nerwach

Ogród dla roślin o mocnych nerwach

Gabisia 21:01, 20 gru 2013

Domi napisał(a)
Gabisiu, podasz namiary ma swój blog? Jesli chodzi o zakupy w COS i moją propozycję w wątku Noemi-zaplanuj sobie autostradową wycieczkę do Katowic, a ja jestem po drodze

Domisiu - mój blog to : http://www.houseofgabib.blogspot.com

Oj Domi, do Ciebie to ja bym na jednej nodze przybiegła, bo kocham Twój ogród jak mało który.
Jest w mojej pierwszej trójce, że tak powiem

A z COSa, to na pewno obładowana wyszłabym, bo zamawianie przez internet kilka razy mnie zawiodło.

Buziam
Gabisia 21:11, 20 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
Melduję, że kupić czerwoną wstążkę nadającą sie na nóżki to problem.. nie kupiłam

I informuję uprzejmie, że nie wiesz co to znaczy "kokoszkowo".

Do kokoszkowa Ci daleka droga.... a nawet napiszę, że nie w tym kierunku

Piękne dekoracje..

Synuś wybrał krzywą choinkę? Ja stara baba 2 lata temu też wybrałam krzywą.. i każdy kto przychodził pytał sie dlaczego taka krzywa.. a dlatego, że krzywej nikt by nie kupił.. i by sie zmarnowała
Choinka mi podziękowała i pięknie teraz rośnie w ogrodzie..

Mi, siostro Mimbli!
No właśnie, z tą wstążką tak przeczuwałam
Ja też lubię takie krzywusy zabiedzone
Ale mi się niestety żadna nie odwdzięczyła….
gusiarz 14:42, 21 gru 2013

Gabrysiu - jak ja lubię takich wesołych dziadziusiów... nazywam ich poczciwymi... bo takie mają oczy zawsze uśmiechnięte . Znałam takiego dziadzia Bronia... choć był już sam na świecie, mimo, że żona mu zmarła niedawno, mimo, że dzieci nie mieli, zawsze był pogodny... To góral był pieninński i po śmierci żony mieszkał sam, a miał ponad 80lat. I sam drzewo z lasu ciągnął na zimę. A po paru latach to się w wieku 85 lat ożenił z miłością swoją z młodzieńczych lat!!! Ona też już wdowa była siwiusieńka... Taki był z niego aparat. Ale odszedł już... pamiętam o nim, zawsze serdecznie myślę... ja też sentymentalna baba jestem
gusiarz 14:43, 21 gru 2013

A moja choinka ma w tym roku i krzywiznę i dwa wierzchołki
Gabisia 19:18, 21 gru 2013

gusiarz napisał(a)
Gabrysiu - jak ja lubię takich wesołych dziadziusiów... nazywam ich poczciwymi... bo takie mają oczy zawsze uśmiechnięte . Znałam takiego dziadzia Bronia... choć był już sam na świecie, mimo, że żona mu zmarła niedawno, mimo, że dzieci nie mieli, zawsze był pogodny... To góral był pieninński i po śmierci żony mieszkał sam, a miał ponad 80lat. I sam drzewo z lasu ciągnął na zimę. A po paru latach to się w wieku 85 lat ożenił z miłością swoją z młodzieńczych lat!!! Ona też już wdowa była siwiusieńka... Taki był z niego aparat. Ale odszedł już... pamiętam o nim, zawsze serdecznie myślę... ja też sentymentalna baba jestem

Aguś, uwielbiam takich staruszków Ja miałam taką cudowną babcię - Nusię.
Przeżyła wojnę, wysiedlenie (ze Lwowa), śmierć męża i ZAWSZE była uśmiechnięta.
Jest moją idolką
Jak miałam kłopoty z zajściem w ciążę, to ją prosiłam o pomoc (w niebie jest na bank!)
I udało się
I mój Mikuś to trochę takie jej odbicie - bardzo pogodny chłopak

Dzięki za tą fajną opowieść
Buziak!
Madzenka 21:54, 21 gru 2013

Gabisia napisał(a)

Ja też się strasznie cieszę na te święta, bo to są jego takie pierwsze świadome.
Robię wszystko z przesadą: choinki dwie, lampki i przed domem i w ogrodzie, pierniczki już robiliśmy dwa razy. Wszystko go cieszy A mnie jeszcze bardziej

Czyli takie najpiekniejsze święta, radosne. Gabi cieszę się z Tobą takimi pieknymi chwilami. Mikuś ma cudowne dzieciństwo dzieki Tobie.
gusiarz 21:59, 22 gru 2013

Tak Gabrysiu... Marzenka ma rację, Mikołajek będzie fantastycznym facetem, bo ma fantastyczna mamę .
Babcia mojego męża też z wysiedleńców... spod Lwowa. Mieszkali dość długo pod Wrocławiem - mamy coś wspólnego
Margarete 23:09, 22 gru 2013

Zaglądam Gabisiu juz dzis z życzeniami bo nie wiem czy jutro znajde czas aby odwiedzic wszystkich: Magicznych świat Bożego Narodzenia, radości z bycia razem w te dni, morza smaków, prezentów tylko takich od serca i wielu radości życzę Tobie i twojej rodzince, a szczególnie Mikusiowi.
Pszczelarnia 23:11, 22 gru 2013

Dziewczyny, łzy mi pokapały!
Lena 09:20, 23 gru 2013

Ależ tu cudna atmosfera Też lubię takie mądre i pogodne osóbki
Co za historie
Gabisiu twój wianek mnie zachwycił - rewelacyjny jest
Reszta świątecznych aranżacji również powala
Pozdrawiam wiosennie....