Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla roślin o mocnych nerwach

Ogród dla roślin o mocnych nerwach

Magda70 10:01, 18 maj 2013

Bombowo Ci to wszystki Gabisiu wyszło!! Ależ pięknie...

Ach jak ja kocham też żwirek
Madzenka 15:42, 18 maj 2013

Dzięki Kofana za dzisiejsze przemiłe spotkanie Buziam i czekam na kolejne
Gosiniak 16:00, 18 maj 2013

Gabisia napisał(a)
Z tyłu też troszkę podziałałam, posadziłam kule, trawki i wywaliłam (oddalam Mamie) różne chabazie.
Trawnik zwertykulowany, nawieziony i skoszony.
Potrzebuje trochę czasu, bo pełno w nim było dziur po zimie i Panu od obrzeży...

Ogród wygląda bosko, nowa rabatka kulkowa miodzio, a trawniczkowi nic nie brakuje, przynajmniej z tej perspektywy, zdjęcia prześliczne, czosnki i szafirki zapisuję jako kolejne chciejstwa, uroczo to wygląda

Na siatkę daj tego winobluszcza pięcioklapowego, mam i nie jest potworem, najwyżej ciachać będziesz ostro i już, pozdrawiam
Gabisia 21:27, 18 maj 2013

aga_k napisał(a)
Wszystko wygląda cudnie

Dziękuję Ci Agniesiu za miłe słowa
Gabisia 21:29, 18 maj 2013

stychaz napisał(a)
Pięknie Najbardziej zachwycają mnie brzozy na żwirku. Rok temu zastanawaiłam się na obrzeżeniem trawnika kostką granitową i teraz ostatecznie sie do tego przekonałam Obrzeżony trawnik wygląda super.

Ja tez nie mogłam się przekonać, ale teraz myślę, że to była dobra decyzja.
Jest bardziej estetycznie,rabaty są w "ryzach", łatwiej kosić i jest to taka dróżka.
Całuję Justysiu i dzięki Ci trendseterko za orliki
Są przecudne!
Gabisia 21:33, 18 maj 2013

Margarete napisał(a)
Gabisiu, ależ u ciebie pięknie!! i takie wszystko dopieszczone.... Najbardziej podobaja mi sie te brzozy w szpalerze... sama marze o chociaż jednej brzózce. Może kiedys... a jeszcze fajna jest ta jedna mała brzózka taka pod ogrodzeniem chyba...
Tulipanowe rady i gatunki od ciebie spisane - mówiłam że będę wpadad po inspiracje - no to wpadam
Te kulki na żwirowej podkładce sa super ale masz racje jakby dołożyc traw byłoby tak lekko mniej pprzewidywalni... Danusiai w ostanich kilku fotkach pokazała fajne połączenie traw z bukszpanami, na pewno by ci sie spodobało.
Ja tez mam problem z siatką od sąsiadów, kupiąm 3 bluszcze, dostałam 3 powojniki tanguskie w prezencie i sama kupiłąm jednego zwykego powojnika i posadziłąm juz częśc z nich, są malutkie ale ma duże nadzieje że urosną. Ja mam taki ukłąd segmentu że z obu stron mam wysokie ( 1 pietro z poddazem) domy mieszkalne postawione w poprzek wiec nawet jesli zainwestuje w żywopłot z prawdziwego zdarzenia - bo mam marny liguster - chyba jakas syberyjska odmiana.... ( Madzenka polecała mi graby... zastanowie sie do jesieni) tp i tak taki żywopłot stworzy mi tylko iluzje intymności bo z okien obu domów widac mój ogród dokładnie. Dlatego póki co zostane w tym roku przy pnączach. Na przodzie przed domem mam winobluszcz, jest dość ekspansywny ale do opanowania, pięknie sie przebarwa jesienią ale gubi liście a mnie chodziłoby o pnącze zimozielone... zobaczymy jak spiszą sie te moje tegoroczne bluszcze.... ale sie rozpisałam :-0 Pozdrawiam i bede zaglądac.

Część Margerytko i dzięki wielkie
Brzózki ukochałam, a te Dorenboosy rzeczywiście prawie nie śmiecą.
Pod płotkiem mam morwę
Trawki do żwirowej już dołożyłam.
Też pozostanę na razie przy pnączach, a w przyszłym roku ubłagam Marzenkę, aby mi ukrzyżowała żywopłot grabowy, bo jej jest zachwycający!
Całusy
Gabisia 21:34, 18 maj 2013

Magda70 napisał(a)
Bombowo Ci to wszystki Gabisiu wyszło!! Ależ pięknie...

Ach jak ja kocham też żwirek

O tak, nie tylko kotki kochają żwirek
Buziam Madziu!
Gabisia 21:34, 18 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dzięki Kofana za dzisiejsze przemiłe spotkanie Buziam i czekam na kolejne

Marzenko, ja też dziękuję!
I do następnego, bo ciągle mi Ciebie mało........
Gabisia 21:37, 18 maj 2013

Gosiniak napisał(a)

Ogród wygląda bosko, nowa rabatka kulkowa miodzio, a trawniczkowi nic nie brakuje, przynajmniej z tej perspektywy, zdjęcia prześliczne, czosnki i szafirki zapisuję jako kolejne chciejstwa, uroczo to wygląda

Na siatkę daj tego winobluszcza pięcioklapowego, mam i nie jest potworem, najwyżej ciachać będziesz ostro i już, pozdrawiam

Gosiu dzięki i chyba dam tego pięcioklapowca na siatkę
Czosnki i szafirki to ogrodowe "must have" na przyszłą wiosnę!!!
Całusy!
stychaz 22:34, 18 maj 2013

Gabisia napisał(a)

Ja tez nie mogłam się przekonać, ale teraz myślę, że to była dobra decyzja.
Jest bardziej estetycznie,rabaty są w "ryzach", łatwiej kosić i jest to taka dróżka.
Całuję Justysiu i dzięki Ci trendseterko za orliki
Są przecudne!

Dziękuję Ci również za spotkanko Orliki, potwierdzam na rabacie wyglądają super jednak żeby je wsadzić, przekopałam prawie całą rabatkę z różami Przesadzałam je 3 razy Mój M już jest na takim etapie, że jak widzi mnie z łopatką, to zaczyna się już śmiać