Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

BarbaraM 08:21, 23 maj 2013

Ale u Ciebie ogród pięknieje.A te murki masz piekne.Nadają klimat.
monitka 08:42, 23 maj 2013

Grembosiu ale fajne zakupy zrobiłaś rodki śliczne, nie wiem jak ja to zrobiłam ale nie widziałam ich na targach...
Co do zakupów w Smętowicach to jestem w szoku...byłam tam szukając grujecznika no i nie znalazłam, dzwonię Pani mówi nie ma...a ty kupiłaś Powiedz mi ile kosztował i czy było ich więcej?
Miłorzęba też sobie kupiłam ale w takim amoku byłam że nie zauważyłam że ma krzywą nóżkę...teraz będę musiała pokombinować z prostowaniem...
pozdrawiam
Diana 10:03, 23 maj 2013

Ogród pięknieje w oczach
popcorn 10:13, 23 maj 2013

Grembosiu, ale masz cudnie. I trawnik wymiata. I mebelki, a taka pergole kcem!!! Zachorowalam ostatnio na pnacza, nie mam ich prawie wcale bo nie mam powierzchni pionowych. I mur cudny... ech pozdrawiam serdecznie!!: )
grembosia 22:24, 23 maj 2013

Dzięki, dziewczynki z dobre słowa.

monitka napisał(a)
Grembosiu ale fajne zakupy zrobiłaś rodki śliczne, nie wiem jak ja to zrobiłam ale nie widziałam ich na targach...
Co do zakupów w Smętowicach to jestem w szoku...byłam tam szukając grujecznika no i nie znalazłam, dzwonię Pani mówi nie ma...a ty kupiłaś Powiedz mi ile kosztował i czy było ich więcej?
Miłorzęba też sobie kupiłam ale w takim amoku byłam że nie zauważyłam że ma krzywą nóżkę...teraz będę musiała pokombinować z prostowaniem...
pozdrawiam

Co do rodków, to ja na targach szukałam szkółek specjalizujących się w RH, obejrzałam jak wyglądają rośliny, które przywieźli na targi, a potem rozmawiałam o konkretnych, jakie widziałabym u siebie, a takich akurat nie przywieźli, bo przestały już kwitnąć i były przez to mniej efektowne od pozostałych.
Ja jednak w RH bardziej cenię pokrój i najbardziej odpowiada mi " Cunningham's White", które mam w starym ogrodzie 3. Tak więc do nowego ogrodu kupiłam 8. Na targach byłam w sobotę i umówiłam się, że jak będą jechać do Szczecina w niedzielę, to po drodze przywiozą mi roślinki. Są dość spore i moim autem pewnie nie dałabym rady. Uważam, że 70 zł to dobra cena.

Jeśli chodzi o Smętowice, to chyba masz rację. Dzwoniłam do nich w sprawie wiśni Umbry i też stwierdzili, że nie mają. Przyjeżdżam w sobotę, a tam Umbry jak malowane, a wszędzie w okolicy obdzwoniłam i nigdzie nie mieli. Zamówiłam więc przez internet i czekam trzeci tydzień i do tego nie wiem co dostanę.
Do Smętowic trzeba jednak jeździć, bo na telefon to niczego się nie dowiesz.

Grujeczniki jak ja byłam to jeszcze mieli. Była jeszcze odmiana o ciemniejszych liściach, która podobno barzdiej się nadaje na drzewko, ale ja wybrałam tę jaśniejszą.
Grujecznik kosztował 80 zł i jest dość spory, ponad dwa metry. Na miejscu poprosiłam o przycięcie w formie drzewka, bo u nich rósł jak prawdziwy szeroki krzaczor.

Miłorzęba naprostujesz, jak jest młody to wszystko da się.
Ja niestety również wiem co to amok podczas kupowania roślin.
monitka 22:36, 23 maj 2013

Bardzo ci dziękuję za wyczerpujące informacje w przyszłym tygodniu się tam wybieram to przeszukam teren
Co do rodków i ich pokroju to coś na ten temat wiem bo mam podobne preferencje
Mam u siebie pahlolas daughter które rosną na fajne półkule. Miałam dokupić do nich kolejne trzy sztuki i nie mogłam nic namierzyć. W rezultacie wzięłam Fantasticę niby też jest płaskokulisty ale u mnie na razie trochę roztrzepany...zobaczymy czy się ugładzi
grembosia 22:41, 23 maj 2013

Odniosę się jeszcze raz do cedrów, zimujących w zachodniopomorskim.

Byłam dzisiaj w podstargardzkiej szkółce w Giżynku. Rosną tam dwa okazałe cedry, do tego w wielkim przewiewie, czego dowiedziałam się od właścicieli. Nigdy ich nie okrywali. Bywa, że lekko zbrązowieją igły po zimie, ale szybko same się oczyszczają.

Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie, chociaż w pierwszą zimę zamierzam je okryć.
Dla mnie to piękne solitery i dlatego ryzykuję.
grembosia 22:54, 23 maj 2013

Warzywniczek- 5 dni różnicy:

eliza3 22:58, 23 maj 2013

Ale warzywnik !!!! Imponujący.
U mnie ślimaki wszystko żrą, nie będę sadzić da nich !!! Będę za to podziwiać u Was
Enya73 23:01, 23 maj 2013

Zazdraszczam okrutnie takiego wspaniałego warzywnika Fantastyczny Pozdrawiam