Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 23:39, 04 lip 2015

Mlodziutkie Anabelki i chyba Limka patyk spał w ziemi 2 lata i teraz wypuścił listki .Już nigdy tak szybko nie wywalę patyków.Nie patrzymy na zielsko za tydzień urlopie i będzie wypielone.
Mirka 23:44, 04 lip 2015

iwka napisał(a)
Mireczko pytałam Cię kiedyś o te serby właśnie i nie wiem czy odpowiedziałaś czy ja przegapiłam. To Ty pisałaś, że kupowałaś je na giełdzie w Słomczynie za parę groszy?
Tak Iwonko ja kupowałam po 2 zł.całe 25 szt.mi się przyjęło.Od marca tak urosły zobacz
Mirka 00:03, 05 lip 2015

Iwonko ja chyba mam tę spółkę pojedyńczą tylko u mnie już wygląda tak.Nasiona już się wysypują. Twoja sieje się z nasion i czy jest podwója?
Iwk4 00:14, 05 lip 2015

Mirko, moja smółka wygląda chyba tak samo. Dziś przycięłam kwiatostany. Zostały same rozetki liściowe. To dobry moment na to, by się rozrosły. Pod koniec sierpnia warto wykopać z ziemi i taką kępkę podzielić na kilka. Niesamowite, jak one szybko się wtedy rozrastają. Tak z sadzonek łatwo się je rozmnaża, by zrobić z nich dywan. potem sadziłam w dwóch - trzech rzędach i efekt był zaskakujący. Pierwszy raz miałam taki efekt po posadzeniu dywanowym. Jak się ochłodzi zrobię zdjęcia instruktażowe, aby pokazać sadzonki
Mirka 00:26, 05 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirko, moja smółka wygląda chyba tak samo. Dziś przycięłam kwiatostany. Zostały same rozetki liściowe. To dobry moment na to, by się rozrosły. Pod koniec sierpnia warto wykopać z ziemi i taką kępkę podzielić na kilka. Niesamowite, jak one szybko się wtedy rozrastają. Tak z sadzonek łatwo się je rozmnaża, by zrobić z nich dywan. potem sadziłam w dwóch - trzech rzędach i efekt był zaskakujący. Pierwszy raz miałam taki efekt po posadzeniu dywanowym. Jak się ochłodzi zrobię zdjęcia instruktażowe, aby pokazać sadzonki
Dzięki też ja tak rozmnazałam dosłownie po 2listki miały sadzonki i tak się rozrosły
Iwk4 00:29, 05 lip 2015

Wydaje mi się, że jak się ją rozsadza, to jest silniejsza. I zauważyłam, ze w półcieniu lepiej rośnie. Byłą wyższa i obficiej kwitła, jak w nogach miała żurawki, a słońce tylko do południa
Mirka 00:40, 05 lip 2015

U mnie rośnie na patelni słońce cały dzień i krótko witał.Też będę ją W sierpniu dzieliła.
Mirka 00:44, 05 lip 2015

Dobrej nocki
Anabell 01:28, 05 lip 2015

Co! Ty piszesz nikt nie zagląda!? prawie co dzień jestem. tez mam dzielić smółkę. Anabelki cieszą, to jedne z najwcześniej zakwitających hortek i najłatwiej się rozmnażają.
i łany będą cudo, a co! musimy się pocieszać tym co ładne.
zaczęłam podlewanie 0 18 tej, część przez linie kropl. potem z ogrodowym fotelem i wężem w ręku podlewałam rabaty i trawnik.
Oczywiście fotel przestawiałam i siadałam.
skończyłam o 1 w nocy.
rano dwie godziny jeszcze latam z wężem. tyle dobra do obrobienia.
Kasya 06:35, 05 lip 2015

Mirka, jestem pod wrazeniem ze ci tak pieknie wszystko rosnie jak na drozdzach

u mnie jeszcze hortki tak nie kwitną, werbenke masz juz olbrzymią

serby super w takiej cenie...zawsze tam sprzedają czy to przypadek ?

to ciekawe ze patyczek po 2 latach wypuscił listki...szkoda ze wywaliłam juz kilka

ciekawa jestem czy patyczki z rózy ktore maja u mnie listki to znaczy ze juz sie przyjeły i korzonki wypusciły czy za wczesnie sie nie cieszyc ?

tak samo deren mo i kilka hortek

to moje pierwsze sadzonki