Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 20:35, 06 lip 2015

Pokażę foto relację ale po weekendzie bo będę miała urlop i czas na robienie sadzonek z powojnika i nie tylko .Proszę o cierpliwość .Dla was Cynie.
kitek81 22:01, 06 lip 2015

a ja w zeszłym roku tyle patyków wywaliłam-aż mnie serce teraz boli!
tych już nie wyrzucę!
Tess 22:57, 06 lip 2015

iwka napisał(a)
i dla zielonych

My tu w większości zielone
Mirka 22:59, 06 lip 2015

O matko ale się porobiło z tymi patykami .Pokażę moje Ukorzenione patyki pecherznicy każdy patyczek to jedna sadzonka.Będzie z niej żywopłot jesienią przesadzę.I jedną sadzonka derenia się wkradła na pierwszy plan. A tu sadzonki derenia i sadzonki trzmieliny
Mirka 23:00, 06 lip 2015

Tess napisał(a)

My tu w większości zielone
Hahaha dobre Tess
Mirka 23:05, 06 lip 2015

Dla Kitek81 pelaśki w stipie zbierają się wreszcie do kwitnienia .Już nigdy nie wysieję z nasion za długo trzeba czekać aż zakwitną.
Mirka 23:30, 06 lip 2015

Werbena nasionek od Irenki już zaczyna kwitnąć. Dzięki.
sylwia_slomc... 17:59, 07 lip 2015

Mirko siatkę kupiliśmy na allegro od producenta, łaty drewniane bezpośrednio od górala, łaty w ziemi posmarowane zostały wcześniej folią w płynie, żeby nie zgniły od razu, a od wierzchu drewnochr.... najpierw wkopaliśmy je w odległości 2,5 m na głębokość 0,5 m i do tego przybijaliśmy siatkę takimi jakby wygiętymi mocno w hak skoblami podobnymi do wygiętych gwoździ. I tyle.
sylwia_slomc... 18:04, 07 lip 2015

Widzę , że Jesteś z tych rozmnażających ogrodniczek, super, ja próbuję ale cuś mi nie idzie,
sylwia_slomc... 14:47, 08 lip 2015

No nie mam niestety, żadnych fotek z tego okresu bo przecież nie miałam pojęcia o istnieniu Ogrodowiska. Słupki wkopane w ziemię bez betonu bo działka rolna, na dzień dzisiejszy, po roku bez zmian ma się świetnie, siatka wcale nie taka cienka no i ocynk. Jedno co przy wkopywaniu mogę doradzić to rozciągnięcie i przyszpilenie pod samą siatką agrowłukniny , żeby sobie ułatwić koszenie , inaczej zostaje pasek trawy w samej siatce.

Czego ja nie próbowałam rozmnożyć: róże- właśnie chyba poległam, berberysy- poległam, tawuły - poległam, trzmielina - może się uda, irga - poległam, lawenda - poległam, glicynia- na 4 szt udało się 1, kalina wonna- nie wiadomo jeszcze, tuje - na kilkanaście - może ze dwie będą, hortensje- może będą, cisy- nie wiadomo, wierzby - poległam kilka razy. Co Ci będę więcej pisać z nasion udało się tylko ze złotokapem.