Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

JulkAd 00:22, 26 sie 2015

Już mowa o zbieraniu nasionek?..może i ja coś pozbieram, dwie rozplenice szczotki dostały, poczekam aż się sypać z nich będzie. ML podzieliłam, a jakże...pewno odchorują swoje, ale mam nadzieję, że srogiej zimy nie będzie i na wiosnę będą jak znalazł...Tylko część posadziłam w ostatecznym miejscu, resztę dopiero wiosną jak usunę jałowce....
Masz rację powoli do przodu...za dużo bałaganu narobiłam przez trzy ostatnie lata....nie wszędzie oczywiście, ale jednak...buziaki
Mirka 06:27, 26 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Już mowa o zbieraniu nasionek?..może i ja coś pozbieram, dwie rozplenice szczotki dostały, poczekam aż się sypać z nich będzie. ML podzieliłam, a jakże...pewno odchorują swoje, ale mam nadzieję, że srogiej zimy nie będzie i na wiosnę będą jak znalazł...Tylko część posadziłam w ostatecznym miejscu, resztę dopiero wiosną jak usunę jałowce....
Masz rację powoli do przodu...za dużo bałaganu narobiłam przez trzy ostatnie lata....nie wszędzie oczywiście, ale jednak...buziaki
Powoli zrobisz szybciej bo jak się całość zacznie grzebać to potem końca nie widać.Pozdrawiam z rana .Humorem dziś mam buźka☺
Mirka 06:28, 26 sie 2015

kitek81 napisał(a)
Irenko, a czy ja też mogę prosić o nasionka tych trawek? ładnie się uśmiecham
Ja się podzielę ☺
kitek81 09:41, 26 sie 2015

Mirka napisał(a)
Ja się podzielę ☺

Super
Ja dużo nie potrzebuję, po pare sztuk dosłownie, bo ogladałam i to duże trawki, a ja nie mam jakoś specjalnie dużo miejsca
Mirka 10:25, 26 sie 2015

kitek81 napisał(a)

Super
Ja dużo nie potrzebuję, po pare sztuk dosłownie, bo ogladałam i to duże trawki, a ja nie mam jakoś specjalnie dużo miejsca
Ok jak mi Irenka nasionka przyśle to dam znać
Karol99 10:43, 26 sie 2015

Mirko, a kiedy zebrać nasiona rozplenicy? Orientujesz się? I trzeba je stratyfikowac?
Mirka 10:50, 26 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Mirko, a kiedy zebrać nasiona rozplenicy? Orientujesz się? I trzeba je stratyfikowac?
Ja nie stratyfikowałam siałam 8 luty a zbierasz jak zaczną przekwitać w październiku.Trzeba pilnować aby się nie wysypały a jak się wysypią będziesz miał siewki
inag 20:27, 26 sie 2015

Wiesz, że ja nie wiedziałam, że one się wysiewają! U siebie nie zauważyłam żadnych siewek...
kitek81 20:34, 26 sie 2015

Mirka napisał(a)
Ok jak mi Irenka nasionka przyśle to dam znać

z góry dziękuję
Karol99 21:28, 26 sie 2015

Mirka napisał(a)
Ja nie stratyfikowałam siałam 8 luty a zbierasz jak zaczną przekwitać w październiku.Trzeba pilnować aby się nie wysypały a jak się wysypią będziesz miał siewki

A można od razu siać jesienią do gruntu?