Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

JulkAd 14:44, 28 sie 2015

Mirka napisał(a)
Chcę jasne że chcę.Jakie będziesz miała jeszcze nasionka może przetacznika?Z góry dziękuję

To przetacznik ma nasionka? Tzn, że ma to fiem, ale czy da radę go wysiać?...nie słyszałam
JulkAd 14:47, 28 sie 2015

iwka napisał(a)

mam jeszcze ostróżki, tylko nie wiem gdzie wsadziłam, skleroza, muszę poszukać, mój przetacznik jeszcze troche kwitnie, to też Ci zostawię, ja chyba go nie będę siała, spróbuję podzielić kepki

He, he...ja wysiałam jeżówkę i rozplenicę i też nie pamiętałam gdzie...i chyba wypieliłam....teraz przy sianiu czegokolwiek wykorzystam doniczki i najwyżej zadołuję
Anabell 23:12, 28 sie 2015

Oczywiście przetacznik ma nasionka, ileś lat temu sama siałam kupione w sklepie. teraz sieje się wszędzie.
Mirka 23:45, 28 sie 2015

Anabell napisał(a)
Oczywiście przetacznik ma nasionka, ileś lat temu sama siałam kupione w sklepie. teraz sieje się wszędzie.
No to muszę nasionka kupić i wiosną będę wysiewać. Haniu czy przechowujesz może przez zimę pelargonie takie wiesz babcine .Jak je przechować?
inag 01:14, 29 sie 2015

Kochana, uroczyście donoszę że Twoja werbena skradła serce mojej byłej nauczycielce polskiego z Liceum Przyszła oglądać ogród i jak ją zobaczyła od razu powiedziała - "Chcę to". Wykopałam jej dwa krzaczki z dużą bryłą i mam nadzieję że przeżyją
U mnie trochę rano padało ale bez szału.
Kolorowych snów!!!
JulkAd 16:40, 29 sie 2015

Mirka napisał(a)
No to muszę nasionka kupić i wiosną będę wysiewać. Haniu czy przechowujesz może przez zimę pelargonie takie wiesz babcine .Jak je przechować?

Ja przechowuję w garażu z oknem. Wynoszę z tarasu październik, listopada w zależności od temperatury i przycnam dość krótko. Podlewam jak mi się przypomni, tak raz na miesiąc. Na początku lutego przenoszę na okno i ścinam to co wybujało przez zimę. Zaczynam podlewać i raz w tygodniu nawożę. Tak przechowuję najwyżej jednoroczne pelargonie. Starsze nie są już tak atrakcyjne. W sierpniu robię też nowe sadzonki że starszych roślin i jak się ukorzenią to wsadzam do doniczek i oszczędnie podlewam ( bez nawozu) te obserwuję ale zazwyczaj trzymam na oknie w chłodniejszym pokoju. Nawożenie zaczynam dopiero od lutego. Jakoś za bardzo się nie rozczulam nad nimi
kitek81 22:40, 29 sie 2015

O i czegoś jeszcze o pelaśkach się dowiedziałam a Ty Mireczko będziesz przechowywała przez zimę?
Mirka 07:03, 31 sie 2015

Niedziela upłynęła na robieniu zimowych zapasów. Sałatka z cukini☺
Kasya 07:16, 31 sie 2015

Mirka napisał(a)
Niedziela upłynęła na robieniu zimowych zapasów. Sałatka z cukini☺

to dodaj jeszcze przepis
kitek81 16:20, 31 sie 2015

sałatka wygląda smakowicie ja porobiłam jeszcze z porcji ogórków z czosnkiem, robię śliwki do ciasta i powidła śliwkowe, a dziś zrobiłam syropu z malin
będziemy miały pyszności na zimę