Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Gosiek33 19:53, 04 maj 2016

inag napisał(a)
Cieszę się że u Ciebie tak wszystko pięknie rośnie Co do odmiany rozchodnika to niestety nie pomogę bo kupowałam go jako birthday party a przysłali mi na pewno coś innego.. Sama jestem ciekawa jak go zidentyfikujesz. Wg mnie jest podobny do Matrony ale nie znam sie na rozchodnikach...

podpowiem, że mam podobnego rozchodnika, dostałam od koleżanki i kiedyś może się dowiem co to za odmiana, z pewnością nie jest to matrona bo tej mam trzy kępy z roku na rok dorodniejsze i mają bardziej okrągłe liście i nie są tak ciemne. łodyżki mają bordowe, ale liście zielone
Mirka 09:05, 05 maj 2016

Gosiu on może ma bardzo intensywny kolor lisci bo na patelni rośnie zobaczymy jakie będzie miał kwiaty wtedy porównamy.
Mirka 09:11, 05 maj 2016

inag napisał(a)
Cieszę się że u Ciebie tak wszystko pięknie rośnie Co do odmiany rozchodnika to niestety nie pomogę bo kupowałam go jako birthday party a przysłali mi na pewno coś innego.. Sama jestem ciekawa jak go zidentyfikujesz. Wg mnie jest podobny do Matrony ale nie znam sie na rozchodnikach...
Ilona dziękuję za pochwały.W sobotę przyjeżdżam na działkę a tam okazuje się że ukradli mi 5 dwu metrowych szmaragdów dwa leżały wykopane i nie zdążyli zabrać aż się teraz boję o mój rozmnażalnik czy złodziej nie wróci. Przykre to jest.
ewelaa74 14:43, 05 maj 2016

Mirka napisał(a)
Ilona dziękuję za pochwały.W sobotę przyjeżdżam na działkę a tam okazuje się że ukradli mi 5 dwu metrowych szmaragdów dwa leżały wykopane i nie zdążyli zabrać aż się teraz boję o mój rozmnażalnik czy złodziej nie wróci. Przykre to jest.

Matko!
Ukradli tuje?
Pewnie na Słomczyn z nimi pojechali, dranie!

Z której strony Piaseczna masz ogródeczek? Pomacham Ci, bo często bywam w moim mieście powiatowym
Pozdrawiam
anka_ 15:13, 05 maj 2016

O rety, ale wieści. Niestety wiem Mirko jak to boli. A do tego dochodzi strach czy nie wrócą. Masakra, robić się odechciewa.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 15:20, 05 maj 2016

Koszmar i to duże już okazy. Czy to co zostało dało się wsadzić?
Bardzo Ci współczuję
Mirka 15:23, 05 maj 2016

anka_ napisał(a)
O rety, ale wieści. Niestety wiem Mirko jak to boli. A do tego dochodzi strach czy nie wrócą. Masakra, robić się odechciewa.

Aniu najgorsze jest to że ja tam jeszcze nie mieszkam a sąsiedzi to wiesz mają w nosie jak coś widzą przecież to nie im ukradli.Na poprawę humoru

anka_ 15:55, 05 maj 2016

Mirko my mieszkamy i potrafili ukraść 2m krzewy w samo południe. I tak jak piszesz- nikogo to nie obchodzi. Dla mnie najgorsza jest świadomość, że to przecież nie ktoś z drugiego końca Polski przyjechał i wykopał. Tylko ktoś kto był dobrze zorientowany kiedy właściciel jest w domu- czyli któryś z sąsiadów.... ktoś komu człowiek na ulicy mówi 'dzień dobry' ....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 17:01, 05 maj 2016

anka_ napisał(a)
Mirko my mieszkamy i potrafili ukraść 2m krzewy w samo południe. I tak jak piszesz- nikogo to nie obchodzi. Dla mnie najgorsza jest świadomość, że to przecież nie ktoś z drugiego końca Polski przyjechał i wykopał. Tylko ktoś kto był dobrze zorientowany kiedy właściciel jest w domu- czyli któryś z sąsiadów.... ktoś komu człowiek na ulicy mówi 'dzień dobry' ....
Aniu zgadzam się z tobą stu procentach.A teraz ogrodowo.Nie ruszyły u mnie rozplenice a jak u ciecie z nimi żyją?
Mirka 17:08, 05 maj 2016

Gosiek33 napisał(a)
Koszmar i to duże już okazy. Czy to co zostało dało się wsadzić?
Bardzo Ci współczuję
Gosiu tak eM je kopał ale czy będą żyć okaże się.Dobrze że chociaż wam można się wyżalić oto one chodowane przezemnie od małej ukorzenionej sadzonki.Dlatego tak przeżywam tę kradzież.