Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Gosiek33 18:07, 05 maj 2016

Trzymam zatem kciuki by się przyjęły... i opryskaj je farbą na biało, czerwono czy innym kolorem, już nie będą takim łakomym kąskiem. Pamiętam, że na działkach nad Świdrem, w rejonach gdzie kradzieże były na porządku dziennym w ten skuteczny sposób niektórzy ratowali swoje choinki i inne rośliny - działało
malgorzata_s... 18:32, 05 maj 2016

Matko co za ludzie wredni.Jak można. U nas u jednego gościa ukradli 50 jeszcze nie posadzonych i też nikt nie widział. Współczuję
anka_ 19:06, 05 maj 2016

Mirko moja rozplenica tez nie daje oznak życia, ale jeszcze ma czas. Zawsze puszczała w maju, a do tego w tym roku opóźnienia w wegetacji....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 19:10, 05 maj 2016

anka_ napisał(a)
Mirko moja rozplenica tez nie daje oznak życia, ale jeszcze ma czas. Zawsze puszczała w maju, a do tego w tym roku opóźnienia w wegetacji....
Ewa pytam o rozplenice bo mam ją pierwszy sezon i teraz też robiłam nowe sadzonki i nie wiem czy na darmo koło nich nie chodzę
Kasya 19:35, 05 maj 2016

Mirka napisał(a)
Ilona dziękuję za pochwały.W sobotę przyjeżdżam na działkę a tam okazuje się że ukradli mi 5 dwu metrowych szmaragdów dwa leżały wykopane i nie zdążyli zabrać aż się teraz boję o mój rozmnażalnik czy złodziej nie wróci. Przykre to jest.

powaznie ??

a sasiadow nie znasz ? a moze sasiedzi...
ogrodzone masz ?
Mirka 20:27, 05 maj 2016

Kasiu sąsiad nawet jak widział nie powie że widział ludziska się boją.
inag 22:57, 05 maj 2016

Gosiek33 napisał(a)

podpowiem, że mam podobnego rozchodnika, dostałam od koleżanki i kiedyś może się dowiem co to za odmiana, z pewnością nie jest to matrona bo tej mam trzy kępy z roku na rok dorodniejsze i mają bardziej okrągłe liście i nie są tak ciemne. łodyżki mają bordowe, ale liście zielone

No to moja teoria upadła
inag 23:06, 05 maj 2016

Mirka napisał(a)
Ilona dziękuję za pochwały.W sobotę przyjeżdżam na działkę a tam okazuje się że ukradli mi 5 dwu metrowych szmaragdów dwa leżały wykopane i nie zdążyli zabrać aż się teraz boję o mój rozmnażalnik czy złodziej nie wróci. Przykre to jest.

Czasami sie zastanawiam co za ludzie tworzą to społeczeństwo... Nie wyobrażam sobie pójść do kogoś i coś takiego zrobić! Kilka dni temu dosadzałam trzmieliny które mi wymarzły do obwódki i brakowało mi sadzonek. Ktoś kilka ulic dalej przy głównej drodze i bardzo często uczęszczanym chodniku posadził cały ich rząd wiele lat temu. Są olbrzymie. Chciałam urwać kilkanaście gałązek na sadzonki i tak mi było głupio bez pytania, że zapukałam do drzwi i spytałam czy mogę.
U moich rodziców przy głównej ulicy to juz nie zliczę nawet ile roślin ludzie pokradli. Spod samych okien! Niektórzy wstydu nie mają wcale.
Bardzo mi przykro, że spotkało to Ciebie...
hanka_andrus 19:57, 06 maj 2016

Mireczko, o ziemniakach odpowiedziałam u siebie.
boguslawa_ma... 20:18, 06 maj 2016

Niestety ludzie tacy są wszystko im potrzebne a szczególnie cudze u mnie na działkach często są kradzieże ,mnie w jednym roku ukradli rh jak zakwitł komuś się spodobał.Nie martw się napewno była to kradzież jdnorazowa i więcej się nie powtórzy.