Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

sylwia_slomc... 11:33, 28 kwi 2017

Tawuły uwielbiam bo ładne cały sezon i nie wymagające
Mirka 11:38, 28 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tawuły uwielbiam bo ładne cały sezon i nie wymagające
Ja też je lubię bo bezobsługowe i ładne cały rok.Kwitną śliczne ja mam z pięć odmian.Mam taką (zapomniałam nazwy)co na jednym krzaku kwitnie w trzech kolorach biały,różowy i ciemny róż.Pokażę jak zakwitnie
Zobacz patyczki latem 2016r po prawej są.dwie zielona i pomarańczowa.Jak chcesz to ci wiosną zrobię sadzonki

Kindzia 11:57, 28 kwi 2017

To ja poproszę o dokładną instrukcję pobierania patyczków...dokładną A nóż się uda
gobasia 12:45, 28 kwi 2017

Ja tez poproszę ...będę próbować
ElzbietaFranka 12:52, 28 kwi 2017

Tawuly sa ladne. Doskonale nadaja sie na obwodki. Do nasadzen grupowych. Lepiej rozmnazac przez przyginanje do ziemi doskonale sie ukorzeniaja.
Tawul mam dosyc sporo. Wiosna przyciną 8-10 cm i nowe odrosty sa bardzo kolorowe. Po przekwitnieciu znowu przycinam gdzies w sierpniu i znowu odrastaja pieknie przebarwiaja sie jesienia na czerwony kolor.

Mirka 13:21, 28 kwi 2017

Kasia i Basia teraz na sadzonki z patyczka to za późno.Sadzonki pobiera się w stanie bezlistnym w pierwszej połowie marca.Ja pobieram takie ze 20cm i wtykam do ziemi zostawiają dwa oczka nad ziemią.Teraz to tylko z odkładów lub w czerwcu z sadzonek zielnych(dla wprawionych w ukorzenianie).Ja ukorzeniam w gruncie wtykam i zapominam nawet nie podlewam tyle co z nieba poleci .Tak samo robię sadzonki z Budlei,Pęcherznicy,Derenia,Wajgeli i Hortensji.

Tegoroczna sadzonka z pęcherznicy.

Mirka 13:32, 28 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Tawuly sa ladne. Doskonale nadaja sie na obwodki. Do nasadzen grupowych. Lepiej rozmnazac przez przyginanje do ziemi doskonale sie ukorzeniaja.
Tawul mam dosyc sporo. Wiosna przyciną 8-10 cm i nowe odrosty sa bardzo kolorowe. Po przekwitnieciu znowu przycinam gdzies w sierpniu i znowu odrastaja pieknie przebarwiaja sie jesienia na czerwony kolor.

Ela
sylwia_slomc... 15:48, 28 kwi 2017

Mirka napisał(a)
Ja też je lubię bo bezobsługowe i ładne cały rok.Kwitną śliczne ja mam z pięć odmian.Mam taką (zapomniałam nazwy)co na jednym krzaku kwitnie w trzech kolorach biały,różowy i ciemny róż.Pokażę jak zakwitnie
Zobacz patyczki latem 2016r po prawej są.dwie zielona i pomarańczowa.Jak chcesz to ci wiosną zrobię sadzonki

Śliczna takiej jeszcze nie mam
Poproszę o kilka sztuk ukorzenionych przyszłej wiosny
Mirka 20:28, 28 kwi 2017

Cotygodniowy przeglad wysiewów

Trawki Rozplenica Purle Magesti.

Carex Bronze

Carex (odmiana do rozpoznania jak podrośnie)

Mirka 20:35, 28 kwi 2017

Werbena,Jeżówka Biała,Cleome i Rudbekia bordowa.